Всички операции в AutoCAD се изпълняват на екранния прозорец. Също така, тя разглежда обектите и моделите, създадени в програмата. Изгледът, съдържащ чертежите, се поставя върху оформлението на листа.

В тази статия ще се запознаем с изхода на AutoCAD, ще разберем какво се състои от него, как да го конфигурираме и използваме.

Изглед за Autocad

Показване на изгледи за показване

Ако работите с създаването и редактирането на чертеж в раздела Модел, може да се наложи да отразите няколко от неговите изгледи в един прозорец. За целта се създават множество изгледи.

В лентата с менюта кликнете върху Преглед - Изгледи на изгледи. Изберете номера (от 1 до 4) на екраните, които искате да отворите. След това трябва да посочите хоризонталната или вертикалната позиция на екрана.

Изглед в AutoCAD 1

На лентата отворете панела "Преглед" в раздела "Начало" и кликнете върху "Конфигурация на изгледа". Изберете най-удобното оформление от падащия списък.

Изглед в AutoCAD 2

След като работното пространство е разделено на няколко екрана, можете да конфигурирате показването на тяхното съдържание.

Свързани теми: Защо ви е необходим курсор в AutoCAD

Изглед в AutoCAD 3

Инструменти за изглед

Интерфейсът на изгледа е предназначен за преглед на модела. Той има два основни инструмента - куб с изглед и волан.

Има изгледен куб, за да видите модела от установените ортогонални проекции, като страни на светлината, и да преминете към аксонометрия.

За да промените незабавно прожекцията, просто кликнете върху една от страните на куба. Превключете към аксонометричния режим, като кликнете върху иконата на къщата.

С помощта на волана можете да плъзнете, да завъртите около орбитата и да увеличите. Функциите на волана се дублират с колелото на мишката: панорама - задръжте колелото, завъртете - задръжте колелото + Shift, за да увеличите или намалите макета - завъртете колелото назад и напред.

Изглед в AutoCAD 4

Полезна информация: Свързвания на AutoCAD

Персонализиране на прозореца за показване

Докато сте в чернова, можете да активирате ортогоналната мрежа, стартиране на координатната система, свързвания и други помощни системи в прозореца за показване, като използвате горещи клавиши.

Полезна информация: Горещи клавиши в AutoCAD

Задайте типа на дисплея на модела на екрана. Изберете "Преглед" - "Визуални стилове" от менюто.

Изглед в AutoCAD 5

Също така можете да настроите цвета на фона, както и размера на курсора в параметрите на програмата. Можете да персонализирате курсора, като отворите раздела "Сгради" в прозореца с опции.

Изглед в AutoCAD 8

Прочетете на нашия портал: Как да направите бял фон в AutoCAD

Персонализиране на прозореца за показване в лист с оформления

Кликнете върху раздела "Лист" и изберете изгледа му.

Чрез преместване на бутоните (сини точки) можете да зададете ръба на изображението.

В лентата на състоянието зададете мащаба на екранния прозорец на листа.

Изглед в AutoCAD 6

Като кликнете върху бутона "Лист" на командния ред, ще бъдете пренасочени към режима за редактиране на модела, без да оставяте листовото пространство.

Изглед в AutoCAD 7

Препоръчваме ви да прочетете: Как да използвате AutoCAD

Така че ние разгледахме характеристиките на прозореца на AutoCAD. Използвайте възможностите му максимално, за да постигнете висока производителност.