Понякога потребителите могат да срещнат проблем, когато изключите всички браузъри Internet Explorer спрете да работите. Много хора са объркани. Защо се случва това и как да се реши проблемът? Нека да потърсим причината.

Защо работи само Internet Explorer, а останалите браузъри не?

вируси

Най-честата причина за този проблем са злонамерените обекти, инсталирани на компютъра. Това поведение е по-характерно за троянци. Ето защо трябва да проверите максимално максимално тези заплахи. Необходимо е да зададете пълно сканиране на всички дялове, тъй като защитата в реално време може да позволи на зловреден софтуер в системата. Стартирайте сканирането и изчакайте резултата.

Сканиране за вируси в случай на грешка в Internet Explorer

Често дори една дълбока проверка не може да намери заплаха, така че трябва да привлечете други програми. Трябва да изберете тези, които не са в конфликт с инсталирания антивирус. Например Malware , AVZ , AdwCleaner , Изпълнете един или всички от своя страна.

Сканирайте за вируси, използващи помощната програма AVZ, когато възникне грешка в Internet Explorer

Обектите, открити по време на процеса на сканиране, се изтриват и се опитваме да стартираме браузърите.

Ако нищо не се намери, опитайте напълно да деактивирате антивирусната защита, за да се уверите, че не е в нея.

Запазете защитата, когато възникне грешка в Internet Explorer

FireWall

Можете да изключите функцията FireWall в настройките на антивирусната програма, след което да рестартирате компютъра, но тази опция рядко помага.

актуализиране

Ако наскоро на компютъра са инсталирани актуализации на различни програми или Windows, тогава случаят може да е в това. Понякога такива приложения стават криви и се появяват различни провали в работата, например при браузърите. Следователно е необходимо да върнете системата обратно на предишното състояние.

За да направите това, отидете в "Контролен панел" . След това "Система и сигурност" и след това изберете "Възстановяване на системата" . Списъкът с контролните точки се показва в списъка. Изберете един от тях и започнете процеса. След като рестартираме компютъра и проверим резултата.

Възстановяване на системата за грешка в Internet Explorer

Разгледахме най-популярните решения на проблема. Като правило, след като използвате тези инструкции, проблемът изчезва.