Удобството и функционалността на WhatsApp доведоха до широкото използване на пратеника и бързия растеж на аудиторията му. Сред повече от един милиард потребители на системата има хора с различни потребности, така че приложението между платформи, използвано за достъп до възможностите за трансфер на информация чрез услугата, е определено предимство. По-долу разглеждаме WhatsApp за Windows - нещо като допълнение към клиентите. Vatsap за Android и / или IOS който, заедно с последния, заема честно място в списъка на средствата, използвани за комуникация от голям брой потребители на интернет.

Vatsap за Windows не е самостоятелен инструмент за споделяне на информация чрез интернет, а по-скоро е спътник на мобилната версия на Messenger. Но в същото време приложението е почти незаменим инструмент, когато е необходимо да се прехвърлят текстови съобщения с голям обем и разнообразни файлове от различни видове чрез използване на функционалността на WhatsApp.

Синхронизиране с мобилни версии

В основата си, WhatsApp за Windows е "огледало" на клиентското приложение, инсталирано и активирано в смартфона или таблета на потребителя, които работят под контрола на мобилната операционна система. При отсъствието на активирана и стартирана мобилна версия на Vatsap, версията за десктоп на Messenger няма да работи! Този фактор предизвиква много оплаквания и наистина не е много удобно, но това са изискванията за сигурност за предаване на данни. Клиентите се сдвояват чрез сканиране на QR кода от екрана на компютъра, като използват камерата на мобилното устройство.

WhatsApp за Windows Сканиране с QR код за активиране на приложението на компютър

След установяване на надеждна връзка между WhatsApp на смартфона (таблетен компютър) и версията на приложението за Windows, всички данни, добавени към системата и предавани през нея, ще бъдат синхронизирани. Процедурата не отнема много време и информацията се копира напълно от мобилното устройство - контакти, история на съобщенията, настройки на потребителския профил и др.

Whatsapp за синхронизиране на компютърни данни

кореспонденция

Съобщенията с други членове на услугата са основната функция на Vatsap за Windows. Веднага след като се установи интерфейсът между работния и мобилния вариант на пратката, потребителят може веднага да започне да отговаря.

Whatsapp за прозорец за чат на Windows

Прозорецът за чат не е претоварен с ненужни елементи, но в същото време няма липса на функционалност - налице е минимално достатъчен набор от опции и те се прилагат много удобно от гледна точка на потребителя. Например продължаването или началото на нов разговор се извършва, като кликнете върху името на контакта в лявата част на прозореца и клавишът "Enter" на клавиатурата служи за изпращане на съобщение - трудно е да си представите по-проста организация на процеса на кореспонденция. Между другото, записването и предаването на аудио съобщения е достъпно в главния прозорец на PC за PC.

WhatsApp за компютърни аудио съобщения

Контакти, нов чат, групи

Потребителският достъп до списъка с контакти в WhatsApp за Windows се организира доста необичайно. Можете да видите списъка и да намерите необходимата личност в него, като кликнете върху бутона "Нов чат" .

WhatsApp desktop version Нов чат, контакти

Освен това гореописаният бутон осигурява достъп до организацията на групи за комуникация с няколко потребители на услугата едновременно.

WhatsApp за Windows Създаване на групов чат

емотикони

Може би няма по-добър начин да се даде емоционалност на текстовото съобщение, отколкото използването на емотикони. Решаването на този проблем в WhatsApp за Windows не причинява никакви затруднения. След като кликне върху съответния бутон, потребителят намери огромно количество висококачествени проследени мини-снимки, които могат да се добавят към съобщението. Комплектът от усмивки е разделен на няколко категории, което много улеснява търсенето на желаното изображение в момента.

Whatsapp за PC емотикони

Отделно, трябва да се отбележи възможността да се възхитите на себе си и на събеседника ви, като изпратите забавни gif-изображения, които са избрани от обширната библиотека.

WhatsApp за Windows GIF трансфер на изображения

Изпращане на файлове

В допълнение към текстовите съобщения, различни видове файлове могат да се прехвърлят чрез Vatsap. Просто кликнете върху бутона с изображение на хартиен клип и изберете снимка, видео, музикална композиция или документ на диска на компютъра. Файловете ще бъдат доставени на събеседника почти незабавно.

WhatsApp за Windows прехвърляне на файлове от различни видове

В допълнение към горепосочените стандартни типове файлове, Vatsap за компютър ви позволява да прехвърляте изображения от уеб камера, както и контакти от списъка, добавен към пратката.

WhatsApp за изпращане на компютърна информация за връзка

Поръчване на разговори

Големият брой отворени разговори в съответния списък на чат прозореца може да причини неудобства при търсене на правилния разговор. За да избегнете тази ситуация, разработчиците на WhatsApp за Windows са оборудвали инструмента с опции, които им позволяват да организират диалози.

WhatsApp за архивиране на компютри, консолидиране и изтриване на чатове

Важни чатове могат да бъдат "фиксирани" в горната част на списъка и тези разговори, които вече не се провеждат, могат да бъдат премахнати от видимия списък "Архив" . И, разбира се, функцията е достъпна, за да изтриете напълно съответствието с конкретен контакт.

Персонализиране на профила и настройки на интерфейса

Както в мобилните версии на WhatsApp, версията за настолни компютри ви дава възможност да персонализирате собствения си профил. Можете да промените аватар, видим за други членове на името на услугата и да зададете състоянието.

Персонализиране на профила в WhatsApp във версията за настолни компютри

Що се отнася до появата на интерфейса на приложението тук, възможностите за персонализиране са ограничени - има само промяна във фона на диалоговите прозорци.

Whatsapp за промяна на компютър тапет чат

безопасност

Аспектите на сигурността на поверителната информация, предавана чрез интернет, притесняват много потребители на програмата за незабавни съобщения. Тук трябва да се отбележи, че при използване на услугата Vatsap се използва криптиране от край до край на цялата кореспонденция на потребителите, включително изпратените файлове, така че участниците в чата могат да преценят, че предаваната информация е достатъчно сигурна от външния поглед.

WhatsApp за Windows криптиране на кореспонденция, защита на данните

достойнство

  • Модерен и прост интерфейс на руски език;
  • Почти мигновена синхронизация на историята на чатове и групи с мобилно устройство.

недостатъци

  • Обемното разпределение;
  • За да стартирате и работите с приложението, ви е необходим работещ клиент на услугата на мобилното устройство на потребителя.
  • Невъзможността да се правят аудио и видео обаждания;
  • Липса на поддръжка за Windows под версия 8.

WhatsApp за Windows е дългоочаквано и като цяло доста успешно допълнение към Vatsap на мобилното устройство на потребителя. Много познатата хардуерна и софтуерна платформа, в която приложението функции без съмнение разширява модела на използване на един от най-популярните мигновени пратеници.

Изтеглете whatsapp за прозорци безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт