Картите с памет са компактен и надежден носител на данни, благодарение на което не на последно място е налице наличността на наличните DVR устройства. Днес ще ви помогнем да изберете правилната карта за вашето устройство.

Критерии за избор на карта

Важните характеристики на SD карти, необходими за нормалната работа на рекордера, включват такива показатели като съвместимост (поддържан формат, стандартна и класа на скоростта), обем и производител. Помислете за всички по-подробно.

съвместимост

Съвременните видеорекордери използват SDH и / или microSD карти SDHC и SDXC като устройства за съхранение. Някои копия използват miniSD, но поради рядкостта на такива превозвачи те са доста непопулярни.

Видове карти с памет, използвани в DVR

стандарт
Когато започнете да избирате карта за вашето устройство, внимателно прочетете стандарта на поддържаните носители. Като правило, повечето устройства с ниска цена записват видео с HD качество, което съответства на стандарта SDHC. Ако обаче устройството има FullHD видеозапис, то със сигурност изисква SDXC стандартна карта.

формат
Форматът е малко по-малко важен: дори ако вашият DVR използва карти с памет на пълен размер, можете да закупите адаптер за microSD и да го използвате нормално.
Карта с памет със SD адаптер за DVR
В този случай, обаче, трябва да сте внимателни: има вероятност регистраторът да се нуждае от SD карти и няма да работи с други формални фактори дори чрез адаптера.

Вижте също: DVR не вижда картата с памет

Клас на скоростта
Основните класове скорости, които DVR поддържат, са клас 6 и клас 10, което съответства на минималната скорост на записване на данни от 6 и 10 MB / s. В устройствата с по-висока цена също е налице поддръжка за UHS, без която видеоклипове с висока разделителна способност не могат да бъдат записани. За рекордери с ниска цена с основна VGA разделителна способност можете да закупите карта от клас 4. Характеристиките на класовете за скорост са подробно описани в тази статия ,

обем

Видеото е един от най-обемните типове данни, така че за цифровите устройства за запис, които са записващи устройства, трябва да изберете огромни устройства.

  • Обикновеният минимум може да се счита за 16 GB диск, който е равен на 6 часа HD видео;
  • За предпочитане може да се нарече капацитет от 32 или 64 GB, особено за видео с висока разделителна способност (FullHD и повече);
  • Картите с капацитет от 128 GB и повече трябва да се закупуват само за устройства, за които се твърди, че поддържат широкоекранна разделителна способност и висока скорост на запис.

производител

Потребителите обикновено обръщат малко внимание на производителя на картата с памет, която ще закупят: параметърът на цените е по-важен за тях. Въпреки това, както показва практиката, картите са по-скъпи от големите компании (SanDisk, Kingston, Sony), които са по-надеждни, отколкото от малко известни компании.

заключение

Като обобщим горното, можем да извлечем най-добрата версия на картата с памет за DVR. Това е устройство с microSD 16 GB или 32 GB (както е или със SD адаптер), стандарт SDHC и клас 10 от реномиран производител.