DVR се превърна в незаменим атрибут на съвременния шофьор. Такива устройства като съхранение на записани клипове използват карти с памет с различни формати и стандарти. Понякога DVR не може да разпознае картата. Днес ще обясним защо това се случва и как да се справим с него.

Причини за проблеми при четене на карти с памет

Има няколко основни причини за този проблем:

  • случайна единична повреда в софтуера на регистратора;
  • софтуерни проблеми с картата с памет (проблеми с файловата система, наличие на вируси или защита срещу запис);
  • несъответствие между спецификациите на картата и слотовете;
  • физически дефекти.

Нека да ги разгледаме в ред.

Вижте също: Какво да направите, ако картата с памет не е открита от фотоапарата

Причина 1: Неизправност във фърмуера на DVR

Устройствата за записване на това, което се случва на пътя, са технически напреднали, с доста сложен софтуер, който, уви, може и да не успее. Производителите вземат това предвид и следователно добавят към функцията за нулиране на DVR до фабричните настройки. В повечето случаи е най-лесно да го направите чрез натискане на специален бутон с надпис "Reset" .

Бутон за нулиране на тялото на DVR
При някои модели процедурата може да е различна, така че преди да извършите нулиране, потърсете наръчника за потребителя на регистратора - като правило всички функции на тази манипулация са покрити там.

Причина 2: Нарушаване на файловата система

Ако картите с памет са форматирани в неподходяща файлова система (различна от FAT32 или при модерни модели exFAT), тогава софтуерът на DVR просто не може да определи устройствата за съхранение. Това се случва и в случай на нарушаване на маркера на паметта на SD картата. Най-лесният начин да излезете от тази ситуация ще бъде форматирането на диска, най-вече чрез самия регистратор.

  1. Поставете картата в рекордера и я включете.
  2. Влезте в менюто на устройството и потърсете елемента "Опции" (може да се нарича "Опции" или "Системни опции" или просто "Форматиране" ).
  3. Форматиране на карта с памет, използваща DVR

  4. Вътре в тази опция трябва да е опцията "Форматиране на карта с памет" .
  5. Започнете процеса и изчакайте края му.

Ако не е възможно да форматирате SD картата чрез регистратор, статиите по-долу са на Ваше разположение.

Повече подробности:
Начини за форматиране на карти с памет
Картата с памет не е форматирана.

Причина 3: Вирусна инфекция

Това може да се случи, например, когато дадена карта е свързана към заразен компютър: поради софтуерни разлики, компютърният вирус не е в състояние да навреди на регистратора, а да го забрани напълно. Методите за справяне с този бич, описани в ръководството по-долу, също ще са подходящи за решаване на вирусни проблеми на картите с памет.

Повече подробности: Да се ​​отървете от вируси на флаш устройство

Причина 4: Защита при презапис

Често SD картата е защитена от презапис, включително и поради неуспех. Нашият сайт вече има инструкции как да се реши този проблем, така че няма да се занимаваме подробно с него.

урок: Как да премахнете защитата от запис от карта с памет

Причина 5: Несъвместимост на хардуера на картата и рекордера

Най- статия за избора на карта с памет за смартфон ние докоснахме понятията "стандартни" и "скоростни класове" карти. DVR, като смартфоните, също не могат да поддържат някои от тези параметри. Например, евтините устройства често не разпознават SDXC Клас 6 или по-високи карти, така че внимателно проучете характеристиките на вашия DVR и SD картата, която ще използвате.

Някои DVR използват SD-карти с пълна дължина или miniSD като устройства за съхранение, които са по-скъпи и по-трудни за намиране на пазара. Потребителите намират изход, като купуват карта microSD и съответния адаптер. При някои модели рекордери този трик не работи: за пълноценна работа те се нуждаят от карта с поддържан формат, така че устройството за микро SD не се разпознава дори с адаптер. В допълнение, този адаптер също може да е дефектен, така че има смисъл да се опитате да го замените.

Причина 6: Физически дефекти

Те включват замърсяване на контактите или повреди на картата и / или съответния конектор на DVR. Лесно е да се отървете от замърсяването на SD картата - внимателно проверете контактите и ако те покажат признаци на мръсотия, прах или корозия, ги махнете с памучен тампон, напоен с алкохол. Гнездото в корпуса на рекордера също е желателно да се избърше или да се промие. Справянето с повредата както на картата, така и на конектора е по-трудно - в повечето случаи е невъзможно без помощта на специалист.

заключение

Прегледахме основните причини, поради които DVR може да не разпознае картата с памет. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас и помогна да се реши проблемът.