Когато използвате браузъра Internet Explorer може да има внезапно спиране на работата му. Ако това се случи веднъж, това не е страшно, но когато браузърът се затваря на всеки две минути, има възможност да помислите за причината. Нека да разберем заедно.

Защо браузърът в Internet Explorer внезапно спира да работи?

Наличие на потенциално опасен софтуер в компютъра

Първо, не бързайте да преинсталирате браузъра, в повечето случаи това не ви помага. Нека проверим компютъра за вируси. Те често са виновници на всички плитки в системата. Нека да започнем да сканираме всички области в инсталирания антивирус. Имам това GCD 32 , Почистваме, ако се намери нещо и проверим дали проблемът е изчезнал.

Сканиране за вируси в случай на грешка в Internet Explorer

Няма да е излишно да привличаме например други програми AdwCleaner , AVZ и други подобни. Те не са в конфликт с инсталираната защита, така че не е нужно да деактивирате антивируса.

Сканирайте за вируси, използващи помощната програма AVZ, когато възникне грешка в Internet Explorer

Стартирайте браузъра без добавки

Добавките са специални програми, които се инсталират отделно от браузъра и разширяват неговите функции. Много често при зареждането на такива добавки браузърът започва да създава грешка.

Отворете "Internet Explorer - свойства на браузъра - Конфигуриране на добавки" . Деактивирайте всичко, което е налице, и рестартирайте браузъра. Ако всичко е наред, то е било в едно от тези приложения. Проблемът може да бъде разрешен чрез изчисляване на този компонент. Или изтрийте всички и преинсталирайте.

Стартирайте без добавки в грешка в Internet Explorer

актуализиране

Друга често срещана причина за тази грешка може да е тромава актуализация, Windows , Internet Explorer , драйвери и т.н. Затова се опитайте да запомните дали има такива, преди браузърът да започне да се проваля? Единственото решение в този случай е връщането на системата.

За да направите това, отворете "Контролен панел - Система и защита - Възстановяване на системата" . Сега кликнете върху "Стартиране на възстановяването на системата" . След като се събере цялата необходима информация, се показва прозорец с контролни токове за възстановяване. Можете да използвате някоя от тях.

Възстановяване на системата за грешка в Internet Explorer

Моля, обърнете внимание, че когато системата се върне обратно, личната информация на потребителя не се повлиява. Промените засягат само системните файлове.

Нулирайте настройките на браузъра си

Няма да кажа, че този метод винаги помага, но понякога се случва. Отидете на "Инструменти - свойства на браузъра" . В раздела кликнете и върху бутона "Нулиране" .

Възстановяване на настройките за грешка в Internet Explorer

След това рестартирайте Internet Explorer.

Мисля, че след предприетите действия прекратяването на Internet Explorer трябва да спре. Ако проблемът продължава, преинсталирайте Windows.