Windows емулатори за Android

Поради ограничените възможности на платформата Android, може да се наложи да стартирате пълноценна версия на Windows като отделно приложение. Това е осъществима задача поради активното развитие на съвременни Android устройства, много от които не са по-ниски от мощността на персоналните компютри. В хода на днешната статия ще говорим за няколко емулатора от този вид, чиято функционалност зависи пряко от софтуерните изисквания и от характеристиките на смартфона.

Windows емулатори за Android

Има голям брой емулатори, които позволяват не само да разположат пълноценна версия на Windows на Android, но и да изпълнят определена задача. Например, част от разглеждания софтуер е предназначен единствено за изпълнение на игри, докато алтернативите прехвърлят повечето от функциите на Windows, което ви позволява да използвате само малки програми. При избора на приложение, тези нюанси трябва да бъдат взети под внимание, тъй като дори и на мощни телефонни или таблетни ресурси са ограничени.

Вижте също: Отваряне на EXE файлове на Android

Bochs

От всички емулатори на Windows за Android, приложението Bochs е най-добрият вариант за разгръщане на пълната версия на операционната система. Сред неговите предимства могат да бъдат написани ниски изисквания за характеристиките на смартфона, възможността да се стартира голям брой програми, ограничени само от версията на избраната операционна система.

Примерен BIOS в Bochs емулатор на Android

Единственият недостатък, който не винаги ще бъде забележим, е контролът - периодично курсорът на мишката не реагира на жестове или се движи твърде бавно.

Работещи Windows в Bochs емулатор на Android

Като цяло, ако искате да стартирате пълнофункционална версия на Windows до XP, няма нищо по-добро от Bochs. В допълнение, не всеки емулатор има графичен интерфейс и ви позволява да контролирате избора на компоненти, което в крайна сметка ще определи възможностите и изискванията на приложението.

Изтеглете Bochs безплатно от Google Play Магазин

QEMU

Софтуерът QEMU е доста добре познат вариант, тъй като е предназначен да подражава не само Windows на Android, но и други операционни системи на много алтернативни платформи. В зависимост от необходимостта от разполагане, почти всеки Windows може да бъде разгърнат с единственото изискване под формата на изображение в IMG или ISO формат.

Успешно стартиране на Windows OS в QEMU емулатор на Android

По отношение на работата, приложението не се различава много от Bochs, по същия начин предоставя удобен интерфейс за управление на емулации. Поддържа се в този случай не само Windows, но и други операционни системи, например Linux. Сред недостатъците може да се припише може би липсата на софтуер в Google Play Market и сложността на процеса на разработване.

QEMU страница във форума

Limbo

С Limbo PC Emulator можете да стартирате по-голямата част от 32-битовите операционни системи, включително Windows. Ограниченията се свеждат до техническите характеристики на устройството Android и изискванията на операционната система. По-специално, стартирането на приложението е възможно само на ARM процесора.

Успешно пускане на Windows OS в Limbo емулатор на Android

Този емулатор не бива да бъде обвързан с големи надежди, тъй като макар и да е базиран на QEMU, неговите възможности са силно ограничени. Използвайте Limbo е уместно само когато, по някаква причина, не стартира друг аналогов аналог.

изтегляне Limbo и Лимб (QEMU x86) безплатно от Google Play Market

DOSBox

Тази версия на емулатора, както подсказва името, не е предназначена за разгръщане на Windows, а за изпълнение на DOS приложения по телефона. Този софтуер се справя с обработката на файлове, практически няма проблеми с производителността дори на сравнително слаби смартфони и има относително ниско тегло.

Използване на DosBox на устройство с Android

Основната причина, поради която DosBox трябва да се вземе под внимание при избора на такъв тип програма, е възможността Windows да работи до версия 95. Разбира се, за да направите това, ще ви трябват определени умения, но в резултат на това можете да получите контрол върху пълноценни Windows. Тази опция не е най-добрата, но не трябва да го забравяте. Особено при разгръщане на старата операционна система без инсталиране на по-тромави Bochs и QEMU.

Купете DosBox Turbo в Google Play Store
Изтеглете безплатно DosBox безплатно от Google Play Market

ExaGear

От всички представени възможности, ExaGear се откроява най-много, тъй като това приложение не е класически емулатор на Windows OS. В същото време неговата основна цел е сведена до стартирането на приложения, създадени за компютъра. По този начин самият софтуер емулира работата на необходимите компоненти, което ви позволява да изпълнявате много игри и някои програми.

Използване на ExaGear Windows Emulator на Android

Това приложение има няколко варианта, създадени за стартиране на Windows приложения на определен сорт. Те включват:

  • ExaGear - стратегии;
  • ExaGear - RPG;
  • ExaGear - Windows емулатор.

От гледна точка на предимства и недостатъци, във всички случаи приложението работи много по-стабилно от предишните анализи, но само ако устройството Android има впечатляваща мощност. В противен случай ExaGear ще бъде инсталиран и ще работи без проблеми, но няма да може да емулира никакви игри и програми, завършвайки работата с грешка.

Използване на RPG стратегии за ExaGear на Android

Интегрирането на някои от поддържаните игри и поставянето им в отделен раздел също служи като специално споменаване на плюс на приложението. Това ще позволи не само да имитира Windows приложенията, но и да свали всички необходими файлове без никакви проблеми.

Страницата на ExaGear - Windows Emulator във форума 4pda
Страницата на ExaGear - Стратегии / RPG на форума 4pda

заключение

В почти всички случаи емулаторът изисква файлове на операционната система на Windows в определен формат. Намерете подходящи дистрибуции на специална страница във форума 4x4it3-dns.com , С помощта на висококачествени изображения и внимание, когато работите с приложения, ще можете лесно да емулирате много версии на Windows, въпреки недостатъците.