Как да поправите грешката „Плагинът не се поддържа“ на Android

Съвременните смартфони на платформата Android, включително поради изискванията на операционната система за постоянна връзка с мрежата, са отлично средство за гледане на видео и филми в интернет. Въпреки това, не винаги е възможно да се направи това без проблеми, тъй като често се случват различни видове грешки, включително уведомяването „Plug-in не се поддържа“ . Това съобщение има определена причина и средства за правна защита, които ще обсъдим в това ръководство.

Коригиране на грешка „Не се поддържа приставката“

Основната и основна причина за появата на въпросната нотификация е липсата на компоненти на устройството, необходими за възпроизвеждане на флаш елементи. Това се случва по правило не често и най-вече на сайтове, които не са доверие, докато на големи ресурси от дълго време се използват по-модерни технологии. Освен това, ако уебсайтът все още е ценен за вас, напълно е възможно да се заобиколи грешката, особено когато се използва остаряла версия на операционната система.

Вижте също: Какво да правите, ако видеото не се играе на Android

Метод 1: Инсталирайте Flash Player

От известно време, Adobe, издаването на Flash Player за различни платформи, прекрати поддръжката на този софтуер за Android. В тази връзка днес не можете да намерите най-новата версия на софтуера Google Play Market или поне съвместими с последните версии на Android. Освен това, поради ограничената поддръжка и несъвместимост с Flash Player, някои популярни браузъри, главно на Chromium, не възпроизвеждат никакви Flash елементи.

Инсталирайте Adobe Flash Player на устройство с Android

Още подробности: Как да инсталирате Adobe Flash Player на Android

В статията по връзката по-горе, описахме най-оптималния метод за изтегляне и инсталиране на Flash Player на смартфон с Android. Все пак, имайте предвид, че инсталирането на софтуер на версии над Jelly Bean най-вероятно няма да реши проблема.

Метод 2: Замяна на браузър

Със сигурност ще се отървете от проблема с възпроизвеждането на Flash-елементи, което ще помогне да замените браузъра с опцията, която поддържа Flash технологията по подразбиране. Те включват много популярни уеб браузъри, които работят на собствения си двигател и не са свързани с Chromium. Например, най-важните са UC Browser и Mozilla Firefox.

Пример Firefox браузър с Flash за Android

Още подробности: Flash браузъри за Android

Въпросът за подмяната на интернет браузъра беше обсъден и в отделна статия на сайта. Ако се интересувате от по-обширен списък от браузъри, които не изискват Flash Player да възпроизвежда флаш елементи, не забравяйте да прочетете тази инструкция.

Метод 3: Алтернативни източници

По-рано споменахме, че проблемът с поддръжката на plug-in е рядкост и в по-голямата си част това се дължи на интегрирането на HTML5 в по-голямата част от ресурсите в интернет. Създадените по този начин елементи не са по-лоши и в много отношения превъзхождат Flash, но не изискват наличието на отделни компоненти. По този начин, всичко, което трябва да направите, е да намерите алтернативен ресурс, съдържащ същото съдържание, по време на възпроизвеждане на което не се появява съобщението „Plugin не се поддържа“ .

Примерни сайтове без Flash елементи на Android

Особено внимание следва да се обърне на пълноценни приложения, свързани с конкретни обекти, и като отделни източници на съдържание. Когато използвате този софтуер, можете напълно да избегнете проблеми с медийни файлове, тъй като възпроизвеждането не е свързано с Flash Player.

заключение

В заключение си струва да се каже, че без значение какъв браузър използвате, когато работите с уебсайтове, съдържащи Flash елементи, не забравяйте да следите своевременното инсталиране на актуализации. Това обикновено се случва в напълно автоматичен режим, но все още има изключения. Това се дължи на правилно избрания софтуер, уебсайтове и текущата версия на браузъра, които можете да забравите за въпросната грешка.