Въпреки наличието на информация, много потребители на Google Chrome не знаят, че цялата реклама в браузъра може да бъде бързо и без никакви проблеми да бъде премахната. Специалните блокове за инструменти ще позволят тази задача да бъде изпълнена.

Днес ще разгледаме няколко решения за блокиране на рекламирането в браузъра Google Chrome. Повечето от предложените решения са безплатни, но има и платени опции, които осигуряват много по-голяма функционалност.

Adblock Plus

Блокиране на реклами за Chrome

Популярен рекламен блокер за Google Chrome, който е разширение на браузъра.

Всичко, което трябва да направите, за да блокирате рекламите, е да инсталирате разширението в браузъра на Google Chrome. Освен това разширението е достъпно абсолютно безплатно, без вътрешни покупки.

Изтеглете разширението Adblock Plus

AdBlock

Блокиране на реклами за Chrome

Това разширение се появи след Adblock Plus. Разработчиците AdBlock вдъхновиха точно Adblock Plus, но езикът не се обърна, за да ги нарече пълно копие.

Например, ако е необходимо, чрез менюто AdBlock можете бързо да позволите показването на страницата за избраната страница или целия домейн - това е отлична възможност, когато сайтът блокира достъпа до съдържание с активен рекламен блокер.

Изтеглете разширението AdBlock

Урокът: Как да блокирате рекламите в Google Chrome

uBlock произход

Блокиране на реклами за Chrome

Ако двете предишни разширения за браузъра Google Chrome са насочени към обикновени потребители, то uBlock Origin е отличен избор за напреднали потребители.

Този Antibanner за Chrome има разширени настройки: добавяте собствени филтри, настройвате работните скриптове, създавате бял списък от сайтове и много други.

Изтеглете разширението Origin uBlock

Adguard

Блокиране на реклами за Chrome

Ако всичките три решения, които разгледахме по-горе, са разширения на браузърите, Adguard вече е компютърна програма.

Програмата е уникална по това, че не скрива рекламите в страниците, тъй като разширенията я правят, но това я отрязва на етапа на кода, което води до намаляване на размера на страницата, което означава, че скоростта на изтегляне се увеличава.

Освен това програмата ви позволява да блокирате рекламата във всички браузъри, инсталирани на вашия компютър, както и други компютърни програми, които показват досадни реклами.

Това не са всички възможности на Adguard и следователно за такава функционалност трябва да платите. Но сумата е толкова минимална, че ще бъде достъпна за абсолютно всеки потребител.

Изтеглете разширението Adguard

Всички разгледани решения ви позволяват ефективно да блокирате рекламирането в Google Chrome. Надяваме се, че тази статия ви позволи да направите своя избор.