Изтеглете Avast Browser

Сега браузърът Chromium - най-популярният и най-бързо развиващ се от всички аналози. Той има отворен код и голяма поддръжка, което го прави много лесно да създадете браузъра си. Броят на такива уеб браузъри включва Avast Secure Browser от същия производител на антивируси. Вече е ясно, че това решение се различава от останалите с повишена сигурност при работа в мрежа. Помислете за възможностите му.

Раздел Старт

Новият раздел изглежда доста обичайно за този двигател, тук няма собствени чипове и нововъведения: редовете за адрес и търсене, панелът за отметки и списъкът на често посещаваните сайтове, които могат да бъдат редактирани по ваша преценка.

Нов раздел в Avast Secure Browser

Вграден рекламен блокер

Avast Secure Browser има вграден рекламен блокер, чиято икона се намира на лентата с инструменти. Като кликнете върху него, можете да отворите прозорец с основна информация за броя на блокираните реклами и бутона "Вкл. / Изкл." .

Вграден рекламен блокер в Avast Secure Browser

Щракнете с десния бутон върху иконата, извикват се настройки, където потребителят може да конфигурира филтри, правила и бял списък с адреси, на които не е необходимо да блокирате реклами. Самото разширение работи на базата на uBlock Origin се характеризира с ниска консумация на ресурси.

Настройки на вградения рекламен блокер в Avast Secure Browser

Изтеглете видео

Второто принудително разширение беше инструмент за изтегляне на видеоклипове. Панел с бутони се появява автоматично, когато видеото е разпознато в горния десен ъгъл на плейъра. За да свалите само кликнете върху "Изтегляне" .

Интегрирано изтегляне на видео в Avast Secure Browser

След това по подразбиране ще започнете да записвате MP4-филма на компютъра.

Изтегляне на видео в Avast Secure Browser

Можете да щракнете върху стрелката, за да промените типа на окончателния файл от видео формат на звук. В този случай той ще се изтегли в MP3 с налична скорост.

Превключване на разширенията на изтегления файл в Avast Secure Browser

Бутонът с зъбно колело ви позволява просто да изключите работата на разширението на конкретен обект.

Иконата за изтегляне на видео в лентата с инструменти се намира вдясно от рекламния блокер и на теория трябва да показва списък с файлове, които могат да бъдат изтеглени от отворената страница на сайта. Въпреки това по някаква причина не работи правилно - там не се показват никакви видеоклипове. Освен това самият панел за изтегляне на видеоклипове изглежда далеч от мястото, където би било желателно.

Център за сигурност и поверителност

Всички отличителни черти на браузъра от Avast са в този раздел. Това е контролният център за всички тези допълнения, които повишават сигурността и поверителността на потребителя. Преходът към него се извършва чрез натискане на бутон с фирмено лого.

Център за сигурност и конфиденциалност в Avast Secure Browser

Първите три продукта - adware, предлагат да инсталират антивирусни и VPN от Avast. Сега нека погледнем бързо целите на всички други инструменти:

 • "Без идентификация" - много сайтове проследяват конфигурацията на браузъра на потребителя и събират данни като версия, списък с инсталирани разширения. Благодарение на активирания режим тази и друга информация няма да бъдат достъпни за събиране.
 • “Adblock” - активира работата на вградения блокер, който вече сме описали по-горе.
 • “Phishing Protection” - блокира достъпа и предупреждава потребителя, че даден сайт е заразен със злонамерен код и може да открадне парола или поверителни данни, например номер на кредитна карта.
 • “Без проследяване” - активира режима “Не проследявам” , който елиминира уеб маяците, които анализират това, което правите в интернет. Тази възможност за събиране на информация се използва допълнително, например, за да бъде препродавана на компании или да се показва контекстна реклама.
 • „Стелт режим“ е обикновен режим „инкогнито“, който скрива потребителската сесия: кешът, „бисквитките“, историята на посещенията не се запазват. Можете да превключите към същия режим, като щракнете върху “Меню” > и изберете елемента “Нов прозорец в стелт режим” .

  Вижте също: Как да работите с режим „инкогнито“ в браузъра

 • "HTTPS Encryption" - принудителна поддръжка на сайтове, които поддържат технологията за криптиране HTTPS, използват тази функция. Той скрива всички предадени данни между сайта и лицето, като изключва възможността за тяхното прихващане от трета страна. Това е особено вярно при работа в обществени мрежи.
 • Мениджърите на пароли предлагат два вида мениджъри на пароли: стандартни, използвани във всички браузъри на Chromium и собственост на Avast Пароли .

  Избиране на съветник за пароли в Центъра за сигурност и поверителност в Avast Secure Browser

  Вторият използва защитено хранилище и достъпът до него ще изисква друга парола, известна само на един човек - вас. Когато се активира, на лентата с инструменти се появява друг бутон, който ще отговаря за достъпа до паролите. Въпреки това, потребителят трябва да има инсталиран антивирус. Безплатни. T ,

 • Включени Avast Пароли Парола Wizard в Avast Secure Browser

 • „Защита срещу разширения“ - предотвратява инсталирането на разширения, които имат опасен и злонамерен код. Тази опция не засяга чисти и безопасни разширения.
 • “Delete Private” - отваря страницата за стандартни настройки на браузъра с изтриване на история, бисквитки, кеш, история и други данни.
 • Изчистете личната информация в Avast Secure Browser

 • "Защита от Flash" - както много хора знаят, flash технологията отдавна е призната за опасна поради уязвимости, които не могат да бъдат елиминирани и до днес. Сега все повече и повече сайтове преминават към HTML5, а използването на Flash става нещо от миналото. Avast блокира автоматичното пускане на такова съдържание и потребителят ще трябва самостоятелно да даде разрешение да го покаже, ако е необходимо.

Заслужава да се отбележи, че всички инструменти са активирани по подразбиране и лесно можете да деактивирате един от тях. С тях браузърът ще изисква повече ресурси, помислете за това. За да видите подробна информация за операцията и функционалните нужди на всяка от тези функции, кликнете върху нейното име.

Описание на всеки инструмент в центъра на сигурността и поверителността в Avast Secure Browser

превод

Браузърите в Chromium, включително Avast, могат да излъчват отворени раздели към телевизора чрез функцията Chromecast. Телевизорът трябва да има Wi-Fi връзка, освен това си струва да се има предвид, че някои плъгини не могат да се възпроизвеждат на телевизора.

Функцията за излъчване на Chromecast в Avast Secure Browser

Превод на страница

Вграденият преводач, работещ чрез Google Преводач, може да превежда страници изцяло на езика, използван в браузъра като основен. За да направите това, просто извикайте контекстното меню на PCM и изберете "Превод на руски" , докато сте на чужд сайт.

Превод на страницата на руски в Avast Secure Browser

Създаване на отметки

Естествено, както при всеки браузър, можете да създавате отметки с интересни сайтове в Avast Secure Browser - те ще бъдат поставени на лентата на отметките, която се намира под адресната лента.

Лентата с отметки в Avast Secure Browser

Чрез Меню > Маркери > Мениджър на отметки можете да преглеждате и управлявате списък с всички отметки.

Bookmark Manager в Avast Secure Browser

Удължаване на подкрепа

Браузърът поддържа абсолютно всички разширения, създадени за уеб магазина на Chrome. Потребителят може свободно да ги инсталира и управлява чрез раздела за настройки. Когато инструментът за проверка на разширението е активиран, е възможно да се блокира инсталирането на потенциално опасни модули.

Уеб магазин на Chrome за инсталиране на разширения в Avast Secure Browser

Но темите с браузъра са несъвместими, така че инсталирането им няма да работи - програмата ще даде грешка.

достойнство

 • Бърз браузър на модерен двигател;
 • Подобрена защита на сигурността;
 • Вграден рекламен блокер;
 • Изтегляне на видео;
 • Русифициран интерфейс;
 • Интеграция на съветника за пароли от Avast Free Antivirus.

недостатъци

 • Липса на подкрепа за теми за разширяване;
 • Висока консумация на RAM;
 • Невъзможност за синхронизиране на данни и влизане в профила ви в Google;
 • Разширението за изтегляне на видеоклипове не работи добре.

В резултат на това получаваме спорен браузър. Разработчиците взеха стандартния уеб браузър хром леко преработи интерфейса си и добави инструменти за сигурност и поверителност в интернет, които логично биха могли да се поберат в едно разширение. В същото време функциите за инсталиране на теми и синхронизиране на данни чрез профил в Google са деактивирани. Заключение - тъй като главният браузър Avast Secure Browser не е подходящ за всички, но може и да е подходящ като допълнителен.

Свали Avast Secure Browser безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт