Стабилност и надеждност на работата - една от основните причини за използването на пощенския клиент Бат! на вашия компютър. Освен това, нито един от съществуващите аналози на тази програма не може да се похвали с подобна функционалност за управление на голям брой електронни пощенски кутии.

Както всеки сложен софтуер, The Bat! не е застрахован срещу редки неуспехи в работата. Една от тези неизправности е грешката "Unknown CA certificate" , която ще разгледаме в тази статия.

Прочетете още: Конфигурираме пощенския клиент The Bat!

Как да поправите грешката "Неизвестен сертификат за CA"

Най-често с грешка "Неизвестен сертификат за CA", потребителите се натъкват, след като преинсталират операционната система Windows, когато се опитват да изтеглят пощата чрез защитен SSL протокол.
Бат! за неизвестен сертификат
Пълното описание на проблема е, че основният SSL сертификат не е изпратен от пощенския сървър в текущата сесия, а също и отсъствието на този в адресната книга на програмата.

По принцип не можете да свържете грешка към определена ситуация, но нейното значение е абсолютно ясно: The Bat! не разполага с необходимия SSL сертификат по време на получаване на поща от защитен сървър.

Основната причина за проблема е, че мейлърът от Ritlabs използва собствен магазин за сертификати, докато огромното мнозинство от другите програми се задоволяват с разширяемата база данни на Windows.

По този начин, ако по някаква причина сертификатът, използван в бъдеще The Bat!, Беше добавен към магазина на Windows, пощенският клиент не знае за него и веднага ви плюе с грешка.

Метод 1: Нулиране на хранилището на сертификати

Всъщност това решение е най-простият и най-разбираем. Всичко, от което се нуждаем, е да вземем The Bat! напълно да създадете отново базата данни за сертификатите на СО.

Самата програма обаче не работи така. За да направите това, напълно спрете The Bat !, след което изтрийте файловете "RootCA.ABD" и "TheBat.ABD" от главната директория на пощенския клиент.

Файловете на Bat! Certificate съхраняват в Windows

Пътят към тази папка може да се намери в менюто на клиента "Properties" - "Settings" - "System" в "Mail Directory" .

Намерихме пътя към пощенския каталог The Bat!

По подразбиране местоположението на каталога за пощенски съобщения е:

C:UsersИмя_пользователяAppDataRoamingThe Bat!

Тук "UserName" е името на вашия акаунт в системата Windows.

Метод 2: Активиране на "Microsoft CryptoAPI"

Друга възможност за отстраняване на неизправности е да преминете към система за шифроване от Microsoft. При смяна на доставчика на крипто автоматично превеждаме The Bat! да използват системния сертификат и по този начин да премахнат конфликтите в базата данни.

За изпълнението на горната задача е много проста: отидете на "Properties" - " S / MIME AND TLS" и в блока "S / MIME изпълнение и TLS сертификати" маркирайте елемента "Microsoft CryptoAPI" .

Променяме доставчика на crypto в The Bat! за Windows

След това кликнете върху "OK" и рестартирайте програмата, за да приложите новите настройки.

Всички тези неудобни действия напълно ще предотвратят появата на грешка "Неизвестен сертификат за CA" в The Bat!