Производството на мебели не може да се направи без дизайнерските и дизайнерските системи за 3D моделиране. С тяхна помощ можете да създадете уникални дизайнерски мебели с едно щракване на мишката! Освен това, много програми също ви позволяват да планирате интериора, за да създадете цялостна картина за това как продуктът ще се вмести в цялостния дизайн на стаята. Също така, софтуерни решения за създаване на мебели са необходими за работа с клиента, защото човек винаги иска да види какво плаща.

Помислете за TOP-8 от най-популярните програми от този сегмент.

SketchUP

SketchUp

SketchUp - една от най-простите и разбираеми системи за 3D моделиране. Представя се в две версии - платени и безплатни. Разбира се, платената версия предлага много повече възможности, но в безплатната версия можете да създадете много, много интересни проекти.

SketchAp ви позволява да създавате модели с прости инструменти: линии, ъгли, дъги, геометрични форми. С тяхна помощ можете ръчно да изчертаете всеки детайл от интериора. Но ако не искате да рисувате, можете също така да изтеглите и изтеглите готови модели от официалния сайт или от интернет.

В допълнение към простите инструменти, тази програма има и редица свои функции. Например, инструментът "Push-pull" ("Push-pull") ви позволява да изграждате стени просто чрез плъзгане на линии.

В SketchAp можете да отидете в режима за проверка и да изследвате модела си, сякаш играете за човек. Това ви позволява да разглеждате обекта от всички ъгли и да сравнявате размерите. И още една интересна особеност е вносът на облекчението от картите и износа на модели към картата. Тази възможност се предоставя от Google Земя.

SketchUp видео урокИзтеглете Google SketchUp

Pro100

Pro100

PRO100 е популярна програма за 3D моделиране, която се характеризира с простота и професионализъм на решенията. С него можете да създадете висококачествени проекти и скици в най-кратки срокове. Можете да правите промени точно пред клиента, тъй като това ще отнеме много малко време.

Видео урок за работа в PRO100PRO100 има стандартна библиотека с много предмети и материали, но в случай, че нямате достатъчно, можете да създадете вашите материали от снимка или рисунка. Можете да създавате нови мебели от съществуващи елементи или да изтегляте допълнителни библиотеки от Интернет.

Една от характеристиките на този продукт е, че записва разходите, следователно в края на проекта можете да генерирате отчет, който ще показва всички разходи. За съжаление, това е налице само в напълно платената версия.

Също така, тук ще намерите много режими, които ще ви помогнат да покажете успешно проекта. Можете да изберете една от седемте проекции, които ще покажат модела от различни ъгли и от различни ъгли. Също така избирате режима на рисуване, фотореалистичен, сянка, прозрачност и др.

Изтеглете PRO100

KitchenDraw

KitchenDraw

KitchenDraw е мощна професионална система за 3D моделиране. Основно, тя е проектирана да проектира кухнята и банята, както и кухненските мебели. В програмата ще намерите голям набор от елементарни предмети, с които можете да създадете от нулата всеки елемент с необходимия размер и дизайн.

Характеристиката на този продукт е изображение с високо качество. В KitchenDraw ще намерите режима "Фотореалистичен", който ще превърне рисунката в ярка снимка.

Друга интересна точка. В KitchenDraw можете да видите модела си в пешеходен режим. Но можете също да запишете разходка и да създадете на негова основа анимиран филм за представянето на проекта.

За съжаление този инструмент не се разпространява безплатно, освен това не плащате за самата програма, а за часа на нейното използване, което не е много удобно.

Изтегляне KitchenDraw

Astra дизайнерски мебели

Astra дизайнерът на мебели

Една от най-разбиращите системи за 3D моделиране е Astra Designer Furniture. Тази програма е насочена към средния и малък бизнес в производството на мебели. Има някои инструменти, достатъчно за удобна работа. Лесният и интуитивен интерфейс привлича потребителите.

В Astra Designer можете да създадете продукт от нулата с помощта на стандартните библиотечни елементи. Можете да изберете изцяло самите фитинги и крепежни елементи, както и да създадете подробности за произволна форма.

Също така в тази система можете да редактирате всеки детайл и това е огромен плюс. Въпреки факта, че Astra Constructor извършва почти всички действия автоматично, можете да коригирате всичко: чертеж, формата на дръжката на вратата, дебелината на рафта, ъглите и др. Не всяка програма ви позволява да направите това.

Изтеглете мебели Astra Designer

Основа Furniturer

База мебел машина

Basis-Furniture-Designer е мощна модерна система за 3D моделиране. Тя съдържа 5 модула: Базисна мебел - основен модул, основен шкаф, основна дъска, база-оценка, базово опаковане. Също така на официалния сайт можете да изтеглите допълнителни модули, ако е необходимо.

Особеността на Basis-Furniture е, че с помощта на тази система можете напълно да коригирате процеса на производство на мебели. Всеки модул е ​​проектиран да изпълнява задачи на различни етапи от производството: от рисуване до опаковане. Тя е много удобна за големи и средни компании.

Тук ще намерите всички необходими инструменти, както и много други библиотеки: кутии, врати, осветителни тела, фитинги, материали и др. Също така можете да създадете свои собствени библиотеки, но за съжаление това е налице само в пълната версия.

Основният производител на мебели е професионална система и за обикновения потребител ще бъде трудно да свикне с нея. Ако решите да започнете да работите с Basis-Mebel, тогава си струва да гледате няколко тренировъчни видеоклипа, в противен случай е лесно да се объркате.

Урокът: Как да създадете мебелен дизайн с помощта на Basis-Mebel

Изтегляне Basis-Mebel

Основна-Гардероб

Основен кабинет

Основният кабинет е модул на системата Базис-Мебелник, който беше споменат по-горе. Те го използват за проектиране на шкаф мебели, като: шкаф, шкаф, маса, скрин, врати, шкафчета и др. Също като Basis-Mebel, Base-шкафа е платена програма и на официалния сайт можете да намерите само демо версия.

Съдържа малък набор от елементи за дизайн, но е достатъчно за пълноценна работа. Освен това можете да попълвате библиотеката със свои собствени компоненти.

Особеността на програмата е, че тя работи в полуавтоматичен режим. Това означава, че по време на работата на потребителя Basis-Closet прави автоматично изчисления, урежда ключалките, добавя рафтове в определения раздел ... Но всичко това може да се направи и ръчно. Това спомага за спестяване на време, така че създаването на модел в основния кабинет отнема 5-10 минути.

Изтегляне Базис-Шкаф

bCAD Мебели

bCAD-Мебели

bCAD Furniture е мощен софтуерен пакет, който съдържа всичко необходимо за производството на мебели. Това е неговата особеност, тъй като в други подобни решения допълнителни модули трябва да бъдат закупени отделно. Тук всичко в едно: чертежи, рязане на карти, оценки, 3D моделиране, отчети - това са задачи, за които може да се приложи успешно мебелите bCAD.

Програмата е лесна за научаване, по време на работа тя ще ви каже, ако имате някакви затруднения. Също така bCAD работи в полуавтоматичен режим. Това означава, че по-голямата част от рутинната работа на тази система е за вас: поставянето на крепежни елементи, изграждането на чертежи и рязане на карти, монтирането на размерите ... Но в същото време можете да се намесите в програмата и да направите свои собствени настройки.

Мощните инструменти за визуализация ви позволяват да създавате точни чертежи и фотореалистични обемни изображения, използвайки OpenGL. Благодарение на това можете предварително да видите и демонстрирате проекта на клиента.

Изтегли bCAD-мебели

K3-Мебели

K3-Мебели

K3-Furniture е мощен набор от програми на руски език, с помощта на които можете да автоматизирате напълно производството в малки и големи предприятия. Нейната особеност е, че всеки модул на комплекса е конфигуриран за предприятието, което го използва.

Най-големият компонент на системата - K3-Furniture-PKM - модул за производство на шкаф мебели може да се използва самостоятелно. С негова помощ е възможно да се коригира процесът на производство: от дизайна до продажбата на продукта.

Освен това модулът следи за правилността на модела и автоматично организира ключалки, изгражда чертежи и карти за гнездене.

Особено за малкия бизнес има модул K3-Furniture-AMBI, който съдържа всички инструменти на комплекса K3-Furniture, но с вече избраните настройки за малкия бизнес.

Изтеглете K3-мебели

Тук разглеждаме само малък списък от най-популярните програми за 3D моделиране на мебели. Опитахме се да намерим решения за всички категории: за бизнеса, за дизайнерите и за обикновените потребители, които искат да ремонтират. Надяваме се, че ще намерите нещо за себе си.