3D моделирането е интересна и творческа дейност. Благодарение на специалните програми ще можете да покажете някои от вашите идеи: да изградите къща, да излезете с план, да ремонтирате и обзаведете мебелите. И вие можете сами да мислите за мебели, но можете да вземете готови модели. Ще разгледаме едно от тези софтуерни решения.

Google SketchUp е чудесна система за 3D моделиране, която се разпространява както безплатно, така и платено. Неговата популярност SketchAp спечели благодарение на простотата и скоростта на работа. Често тази програма се използва не само за дизайн на мебели, но и за архитектурен и конструктивен дизайн, интериорен дизайн, разработване на игри и 3D визуализация. Но не всичко това ще ви позволи да направите безплатна версия.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на дизайн на мебели

моделиране

SketchAP се използва за моделиране на различни предмети, включително мебели. С негова помощ можете напълно да проявите въображението си и да създадете различни проекти с всякаква сложност. Можете да използвате такива прости инструменти като: линия, произволна линия, ъгъл, дъга, прости геометрични фигури и други.

Проектът SketchUp

Използване на Google Земя

Тъй като някога SketchUp принадлежи на Google и сега продължава да си сътрудничи, програмата позволява симулация на архитектурни структури за внасяне на терени от картата. Или, напротив, можете да изтеглите модела си на всяка територия и да видите как се вписва в терена.

SketchUp карта

Проверка на модела

След като създадете модела, можете да го разгледате от първия човек. Това означава, че ще влезете в режим с контрол, както в играта. Това ще ви позволи не само да видите модела от различни ъгли, но и да сравните размерите.

Проверка на SketchUp

Бонус сетове

Ако нямате достатъчно стандартни стандартни набори от елементи - винаги можете да ги добавяте, като изтегляте множества от различни компоненти от официалния сайт или от Интернет. Всички приставки са създадени в Ruby. Също така можете да изтеглите готови 3D модели или плъгини с нови инструменти, които значително опростяват работата с програмата.

SketchUp компоненти

Модел в раздел

В SketchUp има инструмент, с който можете да видите модела в секция, да конструирате секции и да добавяте бележки с видими размери или да представите модела под формата на чертеж.

SketchUp Sketch

Push-Pull

Друг интересен инструмент е "Push-Pull". С него можете да преместите линиите на модела, а стената ще бъде подредена по цялото влечение.

Натиснете и спрете SketchUp

достойнство

1. Прост и интуитивен интерфейс;
2. Работете с Google Земя;
3. Много съвети и съвети;
4. Не изисква допълнителни настройки.

недостатъци

1. Безплатната версия има ограничен набор от функции;
2. Не поддържа износ за CAD формати.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за интериорен дизайн

Google SketchUp е удобна безплатна програма за 3D моделиране, която е лесна за научаване за начинаещи. Тя осигурява огромна свобода на творчеството, ограничена само от вашето въображение. SketchAp има всички необходими инструменти, но ако нямате достатъчно от тях или искате да улесните работата си, винаги можете да инсталирате допълнителни приставки. SketchUp е подходящ както за напреднали потребители, така и за начинаещи.

Изтеглете пробна версия на Google SketchUp

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт