Какво става, ако важните файлове бяха изтрити от компютър или сменяеми носители? Имате възможност да ги върнете, но това ще изисква използването на специална програма за възстановяване на изтрити данни от USB флаш устройство и други носители за съхранение. Днес ще говорим за най-добрите софтуерни решения за възстановяване на файлове, внедрени за Windows.

Има смисъл да използвате програмата за възстановяване на файлове, ако съдържанието е било изтрито окончателно от компютъра (например кошчето се почиства) или дисковото устройство, флаш устройството или друг подвижен носител е форматиран. Но трябва да се разбере, че след като изтриете информацията, използването на диска трябва да се сведе до минимум, в противен случай шансовете за възстановяване на изгубените файлове ще бъдат значително намалени.

Recuva

Recuva - свободно изтегляне

Една от най-популярните програми за възстановяване на файлове, реализирана от разработчиците на популярния чистител CCleaner ,

Тази програма е ефективен инструмент за сканиране на твърд диск или сменяеми носители, за да се идентифицират изтритите данни и да се възстанови успешно.

Изтеглете Recuva

TestDisk

Тест Диск - свободно изтегляне

TestDisk е много по-функционален инструмент, но с един нюанс: няма графична обвивка и цялата работа с нея се извършва чрез командния ред.

Програмата ви позволява да извършвате не само възстановяване на изгубени файлове, но и сканиране на диска за повреди, възстановяване на зареждащия сектор и др. Наред с други неща, помощната програма не изисква инсталация, тя е абсолютно ненатрапчива и има подробни инструкции как да използвате уеб сайта на разработчика.

Изтеглете

R.saver

R.saver изтеглите безплатно

R.saver също е безплатен инструмент за възстановяване на файлове, който е оборудван с приятен интерфейс, поддръжка на руски език и подробни инструкции за употреба.

Програмата няма широк спектър от функции, но тя се справя перфектно с основната си задача.

Изтегляне R.saver

GetDataBack

GetDataBack - свободно изтегляне

Решението за споделяне на софтуер с много необичаен интерфейс. Програмата извършва качествено сканиране за намиране на изтрити файлове и също работи с всички файлови системи, така че няма да имате проблеми с нейното функциониране.

Изтегляне GetDataBack

Ontrack EasyRecovery

Ontrack EasyRecovery изтеглите безплатно

Много висококачествена програма за възстановяване на изтрити файлове от кошчето, която разполага с удобен за ползване интерфейс, който ще ви позволи да започнете работа веднага след стартирането.

Изтегли Ontrack EasyRecovery

Възстановяване на файловете ми

Възстановяване на файловете ми безплатно

Тази програма разполага с много бързо сканиране, но в същото време с много високо качество сканиране на диска. Въпреки че този инструмент е платен, се предоставя безплатен пробен период, който е достатъчен, за да се възстановят важни файлове в случай на спешна нужда.

Изтегляне Възстановяване на файловете ми

Инсталиране на файл с инспектор на компютъра

PC Инспектор Файл Възстановяване свободно изтегляне

Ако имате нужда от безплатен инструмент за постоянно ползване, определено обръщайте внимание на възстановяване на файловете на PC Inspector.

Този софтуер ще бъде отличен асистент за възстановяване на изтрити файлове, защото извършва цялостно сканиране, има удобен за потребителя интерфейс и е напълно безплатен.

Изтеглете PC Inspector File Recovery

Комфортно възстановяване на файлове

Comfy File Recovery изтеглите безплатно

Един наистина функционален инструмент с подкрепата на руския език, който освен това е напълно безплатен.

В допълнение към търсенето и възстановяването на файлове, програмата може да записва дисковите изображения и след това да ги монтира, а също и да съхранява информация за анализа, така че да можете да продължите да работите от момента, в който сте изключили.

Изтеглете Comfy File Recovery

Възстановяване на файлове от Auslogics

Auslogics File Recovery свободно изтегляне

Много проста и удобна програма за възстановяване на файлове след форматиране.

Въпреки че това решение не може да се похвали с такъв набор от функции като полезния Comfy File Recovery, Auslogics File Recovery е прост и ефективен инструмент за възстановяване на изтрити файлове. Има свободен период за тестване, който е достатъчен, за да се върнат необходимите данни.

Изтеглете Auslogics File Recovery

Дискова бормашина

Disk Drill изтеглите безплатно

Пълна безплатна програма за възстановяване на файлове от твърдия диск и други медии, която има богат набор от функции, но за съжаление е лишена от подкрепата на руския език.

Сред основните характеристики са два вида сканиране (бързо и дълбоко), възможността за записване и монтиране на дискови изображения, запазване на текущата сесия и активиране на защита срещу загуба на информация.

Изтеглете диск

Възстановяване на снимки Hetman

Hetman Photo Recovery изтеглите безплатно

Последният участник в нашия експресен преглед е инструмент за възстановяване на изтритите снимки.

Програмата има отличен интерфейс, поддръжка на руския език, богат набор от настройки, който включва създаване и монтиране на дискови изображения, създаване на виртуален диск, пълно или селективно възстановяване на снимки и много други. Тя се разпространява срещу заплащане, но с наличието на безплатна пробна версия, която е достатъчна за възстановяване на снимки на дискове.

Изтеглете Hetman Photo Recovery

И в заключение. Всеки разглеждан инструмент е отличен инструмент за възстановяване на изтрити файлове от различни медии. Надяваме се, след като прочетете този преглед, можете да определите избора на програмата за възстановяване.