Microsoft Office Excel

На първо място е добре познатата програма за работа с електронни таблици, наречена Microsoft Office Excel. Неговото предимство се крие във факта, че потребителят получава възможност за самостоятелно генериране на документи, задаване на зависимости на клетките на таблици и създаване на всякакви форми за извършване на изчисления. Благодарение на вградените инструменти в Excel, можете да фактурирате, като създадете отделен документ.

Формиране на таблица за фактуриране в Microsoft Office Excel

Използването на функциите за редактиране ще ви помогне да генерирате желания външен вид на документа, както и да добавите необходимите елементи там, например графики или диаграми. Ако сметките са стандартизирани, можете да разработите един шаблон за тях, като добавите необходимите формули за изчисление. Тогава остава само да заменим номерата и да сменим надписите, като адаптираме фактурирането за конкретни хора и организации. Има обаче недостатъци в Microsoft Office Excel, които са свързани с факта, че абсолютно всички процеси ще трябва да се изпълняват ръчно, а също така няма нормална интеграция с всички компютри на компанията, когато става въпрос за фактуриране при работа в офиса.

Изтеглете Microsoft Office Excel

Debit Plus

Debit Plus е професионален софтуер, предназначен за счетоводители и всеки, който участва във финансите на малка компания или голяма организация. Съществуват различни инструменти за управление на търговията, които ви позволяват да добавяте артикули, да създавате списък със салда, да обработвате банкови транзакции, да предоставяте достъп на други служители и да взаимодействате с контрагенти.

Използване на софтуер Debit Plus за фактуриране

Разделът с банкови операции, налични в Debit Plus, ще се използва за фактуриране. В него просто трябва да изберете контрагент, да попълните самия формуляр и да запазите готовия документ или да го изпратите за печат. Създаването на фактура няма да отнеме много време, ако всички стоки вече се намират в базата данни и се показва списък с последните транзакции, които се използват за генериране на фактура. Друго предимство на Debet Plus е безплатното му разпространение, така че нищо не ви пречи първо да изтеглите този софтуер, да се запознаете с него и да разберете дали е подходящ за постоянно взаимодействие.

Изтеглете Debit Plus

1С: Предприятие

Почти всички потребители, които са изправени пред необходимостта да обработват финансови транзакции или се занимават с поддържане на документация в дадена компания, са чували за такава програма като 1С: Предприятие и биха могли да вземат курсове как да използват това решение. Софтуерът е сложен инструмент, предназначен специално за служители на различни организации и офиси, които се занимават счетоводство, водят записи на стоки и материали. Благодарение на наличните функции можете бързо да формирате база данни с продукти или услуги, да добавите служители и допълнителна информация и, ако е необходимо, просто да създадете фактура, като използвате данните, въведени по-рано.

Използване на софтуер 1C Enterprise за фактуриране

Предимството на 1С: Предприятие пред други подобни приложения е, че цялата документация тук се извършва в съответствие със стандартите и грешките се проверяват автоматично, така че ще бъде изключително трудно за потребителя да издаде неправилна фактура, която в крайна сметка ще трябва да бъде преработена. Поддръжката на база данни ще ви позволи да запазите всички важни документи и да се обърнете към тях в точното време, за да проверите печалбите или да разберете колко пари са похарчени за определена операция.

Изтеглете 1С: Предприятие

Ананас

Ако фирма или отделен служител няма ясни правила за съставяне на работни документи, които трябва да се спазват, можете да използвате приложението Pineapple. Функционалността му включва модул за фактуриране.Всяко поле обаче вече е предварително обмислено в ясна последователност и с определени имена и потребителят ще трябва само да го попълни, за да формира фактура. Поради това Ананасът не е подходящ за някои организации, които вече имат специфични правила за външния вид и съдържанието на акаунтите.

Използване на ананасов софтуер за фактуриране

Акаунт в Pineapple може дори да се направи от определен отчет, който се генерира автоматично при всяка промяна. Например, конкретен контрагент консумира конкретно количество ресурси за един месец и през цялото това време информацията се записва в софтуера. Ако трябва да издадете фактура, можете просто да генерирате отчет за последните разходи и автоматично да получите сумата, необходима за изчислението. За да направите това обаче, ще трябва да наблюдавате делата постоянно, като въвеждате всякакви промени в личния профил на Ананас.

Изтеглете Ананас

Стоки, Цени, Счетоводство

Софтуерът, наречен Продукти, Цени, Счетоводство, е подходящ в случаите, когато трябва да фактурирате въз основа на закупените продукти на вашата компания. Първоначално трябва да създадете база данни, която да включва всички продукти. След това използвайте инструмента за касов апарат, в който се оформя разписката. Остава само да го отпечатате или да го изпратите по електронен път на целевия потребител, за да може той да види сумата, която ще трябва да бъде платена.

Използване на програмата Продукти, Цени, Счетоводство за генериране на фактура

В това решение има и инструмент, който генерира отчети, което означава, че за конкретен контрагент можете да създадете документ, в който ще бъде показан списък с покупки. Благодарение на огромния брой елементи във вътрешната база данни можете да направите отчет от абсолютно всякакъв тип, като го използвате като акаунт. Освен това готовият документ е достъпен за печат с предварителни настройки на хартията и попълване на крайната информация.

Изтеглете продукти, цени, счетоводство

Galaxy ERP

Инструмент, наречен ERP Galaxy, също заслужава място в този списък, тъй като е подходящ за цялостно управление на бизнеси с различни размери. Сред всички налични функции трябва да се подчертае: финансово управление, автоматично генериране на календари за плащания, подробен анализ на историята на предприятието, създаване на всякакви финансови и данъчни отчети, както и фактури, взаимодействие с касови апарати, оптимизация на логистиката и др. Създателите съветват предимно този набор от модули за управление в петролния и газовия или военно-промишления комплекс, в електроенергетиката, образованието и транспорта.

Използване на Galaxy ERP софтуер за фактуриране

Това решение се разпространява срещу заплащане и по време на покупката всички подробности трябва да бъдат обсъдени със служител на компанията. След това вашата организация получава индивидуален мениджър, който ще отговори на всички ваши въпроси. Не препоръчваме да закупите този софтуер, ако работите само за себе си или организацията все още не е нараснала до големи размери и ако искате да получите съвет, винаги можете да се свържете директно с разработчика.

Изтеглете Galaxy ERP от официалния уебсайт

Турбо

Turbo е следващата специализирана система за организации от различни нива с огромен брой автоматизирани функции. Той има способността да управлява действията на всяка компания, включително финансовите, да преглежда всички производствени моменти и да получава информация за тях, да оптимизира продуктите в склада и много други. Управлението е опростено благодарение на добре обмислен външен вид и интеграция за едновременно взаимодействие на няколко потребители наведнъж от различни компютри.

Използване на Turbo Billing

Що се отнася до фактурирането, Turbo ще свърши чудесна работа. Отговорният служител ще трябва само да избере подходящия инструмент, да попълни информацията, да запише документа по електронен път или да го изпрати за печат. Всички данни за даден акаунт могат да бъдат получени директно в същия софтуер, след като са прочели автоматично генерираните отчети или се позовават на състоянието на склада в текущия момент.Ако не говорим за продукти, а за услуги, тук принципът на фактуриране не се променя и се издава също толкова лесно.

Изтеглете Turbo от официалния сайт

BukhSoft

Комплексът от модули за управление на бизнеса BuchSoft е създаден с участието на специализирани счетоводители, които са помогнали на разработчиците да оптимизират софтуера, така че да е удобно за всеки служител да взаимодейства с него, а също така не е имало проблеми с липсата на важни функции. Поради това обаче някои потребители ще намерят това решение за неподходящо, тъй като то е фокусирано само върху счетоводни операции.

Използване на софтуера BuchSoft за фактуриране

BukhSoft е предназначен за счетоводно, платено и данъчно счетоводство, а също така е полезен при управлението на програмния персонал. Всички действия се извършват чрез самото меню на програмата, което е удобно разделено на раздели и секции. Например, когато регистрирате фактура, ще трябва да отидете на отделен модул, който ще ви помогне да не се разсейвате от ненужни функции и да държите всичко важно на очи. Има поддръжка за подготвени шаблони, които са стандартизирани за заявките на държавни служби, а също така има възможност за независимо генериране на заготовки. Въведена е и система за бързо уведомяване на властите с подходящи доклади, както за контрагентите, които трябва да издадат фактура. Заинтересованите ще трябва да се свържат с разработчика, за да получат съвет относно използването на BuchSoft и да кандидатстват за пробна версия или да отидат направо на плащане и инсталиране.

Изтеглете BukhSoft от официалния уебсайт

Има списък с други програми, които имат функции за фактуриране, но те не са подходящи за всички потребители. Отделно, всеки от тях може да бъде намерен в други рецензии на нашия уебсайт, като щракнете върху връзките по-долу.

Повече информация:
Бизнес софтуер
Софтуер за търговия на дребно
Софтуер за бюджетиране