Един от основните критерии за оценяване на съдържанието както за уебмастъри, така и за автори на текстове в мрежата е уникалността. Тази стойност не е абстрактна, но може да бъде определена повече от конкретна и в проценти с помощта на редица програми или онлайн услуги.

На сегмента на руски език най-популярните решения за тестване на уникалността са приложенията eTXT, анти-плагиатството и Advego Plagiatus , Разработването на последното, между другото, вече е прекратено, а замяната му е едноименната онлайн услуга.

Единствената програма по рода си, която не е загубила своето значение, е eTXT Антиплагиатството. Но по-удобно и ефективно за много потребители са уеб-базираните инструменти, които ви позволяват правилно да проверите уникалността на всеки текст.

Прочетете още: Проверете правописа онлайн

Освен това, постоянно се поддържат онлайн решения от разработчици, които прилагат нови функции и подобряват алгоритми за обработка на съдържание. Така че, за разлика от програмите, инсталирани на компютъра, услугите срещу плагиатството могат бързо да се адаптират към промените в работата на търсачките. И всичко това, без да е необходимо да актуализирате кода от страна на клиента.

Проверка на текста за уникалност онлайн

Почти всички ресурси за проверка на съдържанието на плагиатството са безплатни. Всяка такава система предлага собствен алгоритъм за намиране на дубликати, в резултат на което резултатите, получени в една услуга, могат да се различават леко от тези на другата.

Не може обаче да се твърди, че ресурсът извършва проверка на текста по-бързо или много по-точно от конкурент. Единствената разлика е кой е предпочитан за уеб администратора. Съответно, за изпълнителя ще бъде важно само какви услуги и праг на уникалност, които клиентът е определил за него.

Метод 1: Text.ru

Най-популярният инструмент за проверка на уникалността на текста онлайн. Можете да използвате ресурса безплатно - тук няма ограничения за броя на проверките.

Онлайн услуга Text.ru

За да проверите дадена статия до 10 хиляди знака, използвайки Text.ru, не е необходимо да се регистрирате. И за обработка на материала повече обем (до 15 хиляди знака), все още трябва да си създадете сметка.

 1. Просто отворете главната страница на сайта и поставете текста си в съответното поле.
  Текстова проверка за уникалност в услугата Text.ru
  След това кликнете върху "Проверка за уникалност" .
 2. Обработката на изделието не винаги започва незабавно, тъй като се поддържа в алтернативен режим. Поради това, понякога, в зависимост от работното натоварване на услугата, проверката може да отнеме дори няколко минути.
  Резултатите от проверката на уникалността на текста в онлайн услугата Text.ru
 3. В резултат на това получавате не само стойността на уникалността на текста, но и неговия подробен SEO анализ, както и списък на възможните правописни грешки.

С помощта на Text.ru, за да определи уникалността на съдържанието, авторът може да изключи възможните заеми от текстовете, които е написал. На свой ред уебмастерът получава отличен инструмент за предотвратяване на публикуването на некачествени повторни посещения на страниците на неговия сайт.

Алгоритъмът на услугата отчита техники за уникалност на материала като пермутация на думи и фрази, промени в случаи, времена, замяна на фрази и т.н. Такива фрагменти от текста непременно ще бъдат подчертани в цветни блокове и означени като не-уникални.

Метод 2: Гледане на съдържание

Най-удобната услуга за проверка на текста за плагиатство. Инструментът се характеризира с висока скорост на обработка и точност на разпознаване на не-уникални фрагменти.

В режим свободна употреба, ресурсът ви позволява да проверявате текстове с дължина не повече от 10 хиляди знака и до 7 пъти на ден.

Онлайн услуга "Гледайте съдържание"

Дори ако не възнамерявате да купите абонамент, да увеличите границата на героите от три до десет хиляди регистър на сайта все още трябва да.

 1. За да проверите статията за уникалност, първо изберете елемента "Потвърждаване на текста" на главната страница на услугата.
  Основната страница на онлайн услугата за проверка на уникалността на текста на Content Watch
 2. След това поставете текста в специално поле и кликнете върху бутона под "Проверка" .
  Проверете текста за уникалност в онлайн услугата Content Watch
 3. В резултат на проверката получавате стойността на уникалността на материала в проценти, както и списък с всички съвпадения на фраза с други уеб ресурси.
  Резултатът от проверката на Content Watch

Това решение изглежда по-привлекателно за собствениците на сайтове със съдържание. Content Watch предлага на уеб администратора редица инструменти, за да определи уникалността на масата на статиите на сайта като цяло. Освен това ресурсът има функция за автоматично проследяване на страниците за плагиатство, което прави услугата сериозна възможност за SEO оптимизатори.

Метод 3: eTXT Антиплагиатство

В момента eTXT.ru е най-популярният обмен на съдържание в руския сегмент от мрежата. За да проверят текстовете за плагиатство, създателите на услугата разработиха собствен инструмент, който най-точно определя каквито и да е заеми в статиите.

Анти плагиатството eTXT съществува като софтуерно решение за Windows, Mac и Linux и като уеб версия в самата фондова борса.

Можете да използвате този инструмент само, като влезете в потребителския акаунт eTXT, независимо дали е клиент или изпълнител. Броят на безплатните чекове на ден е ограничен, както и максималната възможна дължина на текста - до 10 хиляди знака. Платено за обработката на статията, потребителят получава възможността да провери до 20 хиляди знака с интервали в даден момент.

Онлайн услуга eTXT Антиплагиатство

 1. За да започнете с инструмента, влезте в личната зона на потребителя на eTXT и отидете на "Tools" в лявото меню.
  Нека се обърнем към онлайн платформата eTXT
  Изберете онлайн проверка тук .
 2. На отворената страница поставете желания текст под формата на формуляра за потвърждение и кликнете върху бутона "Изпращане за потвърждение" . Или използвайте клавишната комбинация "Ctrl + Enter" .
  Онлайн проверка на уникалността на текста в eTXT услугата
  За да извършвате платена обработка на текста, поставете отметка в съответната квадратче в горната част на формуляра. И за търсене на съвременен мач, кликнете върху бутона "Copy Detection Method" .
 3. След изпращане на статия за обработка, тя ще получи статус "Изпратено за проверка" .
  Историята на проверката на статии за плагиатството в онлайн услугата eTXT
  Информация за хода на проверката на текст можете да намерите в раздела "История на проверките" .
 4. Тук ще видите резултата от обработката на статията.
 5. Резултатът от проверката на уникалността на статията в онлайн услугата eTXT
  За да видите не-уникални фрагменти от текст, кликнете върху връзката "Test Results" .

eTXT Анти плагиатството определено не е най-бързият инструмент за определяне на привлеченото съдържание, но се смята за едно от най-надеждните решения по рода си. Когато други услуги безусловно определят текста като уникален, това може да означава определен брой съвпадения. Като се има предвид този фактор, както и ограничаването на броя на проверките, анти-плагиатството от eTXT може да бъде посъветвано като последна "инстанция" при търсенето на заем в статията.

Метод 4: Advego Plagiatus Online

От дълго време услугата съществуваше като компютърна програма Advego Plagiatus и се счита за стандарт за проверка на уникалността на статиите с всякаква сложност. Сега, след като безплатният инструмент е изключително решение за браузър и също така изисква от потребителите да се занимават с пакети от знаци.

Не, оригиналната помощна програма Advego не е изчезнала никъде, но подкрепата й е почти напълно преустановена. Качествените и остарели алгоритми на програмата вече не позволяват използването й за търсене на заеми.

Въпреки това много хора предпочитат да проверят уникалността на текстовете с помощта на инструмента Advego. Да, и само благодарение на алгоритъма за търсене на плагиатство, разработен през годините, това решение определено заслужава вашето внимание.

Онлайн услуга Advego Plagiatus

Ресурсът на Advego, който като eTXT е популярен обмен на съдържание, позволява пълноценно използване на функционалността му само за оторизирани потребители. Ето защо, за да проверите текста за уникалност тук, ще трябва да създадете профил на сайта или да влезете в съществуващ профил.

 1. След оторизация не е необходимо да търсите конкретна уеб страница с инструмента. Можете да проверите необходимата статия за плагиатството точно на главната страница във формата под заглавието "Анти плагиатство онлайн: проверка на уникалността на текста".
  Започваме да проверяваме уникалността на текста в онлайн услугата Advego Plagiatus
  Просто поставете статията в полето "Текст" и кликнете върху бутона "Проверка" по-долу.
 2. Ако в профила Ви има достатъчно знаци, текстът ще бъде изпратен в секцията "Моите чекове" , където можете да проследявате хода на обработката му в реално време.
  Процесът на обработка на текст в онлайн услугата Advego Plagiatus
  Колкото по-голяма е статията, толкова по-продължителна е проверката. Тя също зависи от трафика на Advego сървъри. По принцип този анти-плагиатство работи доста бавно.
 3. Независимо от това, такава ниска скорост на проверка е оправдана от нейните резултати.
  Резултатът от проверката на текста в онлайн услугата Advego Plagiatus
  Услугата намира всички възможни съвпадения в руското и чуждото интернет пространство, използвайки редица алгоритми, а именно алгоритми за херпес зостер, лексикални съвпадения и псевдо-уникализация. С други думи, услугата "пропуска" само наистина висококачествено пренаписване.
 4. В допълнение към цветно кодираните не-уникални фрагменти, Advego Plagiatus Online ще ви покаже директно източниците на съвпадения, както и подробна статистика за тяхното разположение в текста.

В тази статия разгледахме най-добрите и удобни уеб услуги за проверка на уникалността на статиите. Между тях няма идеал, всеки има както недостатъци, така и предимства. Уеб администраторите се съветват да изпробват всички горепосочени инструменти и да изберат най-подходящия за тях. Е, за автора в този случай, определящият фактор е или изискването на клиента, или правилата на конкретен обмен на съдържание.