Най-често ICO се използва при инсталиране на икони за папки или икони в операционната система Windows. Въпреки това, не винаги желаното изображение е в този формат. Ако не можете да намерите нещо подобно, единствената опция е да извършите реализацията. Можете да го направите без да изтегляте специални програми, ако използвате онлайн услуги. За тях ще бъдат обсъдени по-нататък.

Вижте също:
Промяна на иконите в Windows 7
Инсталиране на нови икони в Windows 10

Конвертиране на изображения в ICO икони онлайн

Както бе споменато по-горе, за преобразуването ще бъдат използвани специални уеб ресурси. Повечето от тях изпълняват функциите си напълно безплатно, а дори и неопитен потребител ще се занимава с управлението. Въпреки това решихме да ви запознаем с две такива услуги и подробно да опишем процеса на преобразуване.

Метод 1: Jinaconvert

Първо взехме Jinaconvert като пример, който е универсален конвертор на данни от един формат в друг. Цялата процедура по обработка се извършва само в няколко стъпки и изглежда, както следва:

Отидете на уебсайта Jinaconvert

 1. Отворете главната страница на Jinaconvert, като използвате всеки удобен браузър и отидете до необходимия раздел през горната лента с инструменти.
 2. Отидете на необходимия раздел на сайта Jinaconvert

 3. Започнете да добавяте файлове.
 4. Отидете да добавите файлове на сайта Jinaconvert

 5. Изберете една или повече снимки и след това кликнете върху „Отваряне“.
 6. Изберете файловете за качване в уебсайта на Jinaconvert

 7. Зареждането и обработката може да отнеме известно време, така че не затваряйте раздела и не прекъсвайте връзката с интернет.
 8. Изчаква завършване на обработката на уебсайта Jinaconvert

 9. Сега ще бъдете подканени да изтеглите готови икони в едно от разрешенията. Намерете подходящата стойност и кликнете върху реда с левия бутон на мишката.
 10. Изтеглете готовите изображения на сайта Jinaconvert

 11. Веднага започнете изтеглянето, след което можете да започнете да работите с готови файлове.
 12. Вижте готовите изображения на уебсайта Jinaconvert.

 13. Струва си да се отбележи, че ако качите няколко изображения едновременно, те ще се “прилепят” в един файл и ще бъдат показани рамо до рамо.
 14. Обединени изображения, изтеглени от Jinaconvert

Ако иконите са успешно изтеглени и са на компютъра ви, поздравления, успешно сте изпълнили задачата. В случай, че Jinaconvert не ви подхожда или по някаква причина има проблеми с работата на този сайт, съветваме ви да обърнете внимание на следната услуга.

Метод 2: OnlineConvertFree

OnlineConvertFree работи на същия принцип като уеб ресурса, който сте познавали по-рано. Единствената разлика е интерфейсът и местоположението на бутоните. Процедурата за преобразуване е както следва:

Отидете на уебсайта OnlineConvertFree

 1. Използвайки връзката по-горе, отворете главната страница на OnlineConvertFree и незабавно започнете да изтегляте изображения.
 2. Отидете на добавяне на файлове в сайта OnlineConvertFree

 3. Сега е необходимо да се избере формат, в който ще се извършва конвертирането. За да направите това, кликнете върху съответния бутон, за да отворите падащото меню.
 4. Изберете формат за конвертиране в OnlineConvertFree

 5. В списъка, намерете формата, от който се нуждаем.
 6. Намерете ICO в списъка, за да конвертирате OnlineConvertFree

 7. Конверсията отнема само няколко секунди. След неговото завършване можете веднага да изтеглите готовата икона на компютъра.
 8. Изтеглете готовия файл на сайта OnlineConvertFree

 9. По всяко време можете да отидете на работа с нови снимки, просто кликнете върху бутона "Рестартиране" .
 10. Върнете се към обработката на файлове в сайта OnlineConvertFree

Недостатък на тази услуга е невъзможността за самостоятелна промяна на разделителната способност на иконата, като всяка снимка ще бъде изтеглена в размер 128 х 128. Останалата част от OnlineConvertFree се справя с основната си задача.

Вижте също:
Създайте икона в ICO формата онлайн
Преобразуване на PNG в ICO изображение
Как да конвертирате JPG към ICO

Както можете да видите, преводът на изображения от всякакъв формат в иконите на ICO е много прост процес, дори и неопитен потребител, който няма допълнителни знания или умения, може да се справи с него. Ако се сблъскате и с работата по такива сайтове за първи път, инструкциите по-горе ще ви помогнат бързо да разберете всичко и да направите конвертирането.