Много потребители искат да променят дизайна на операционната система, за да му придадат оригиналност и да увеличат използваемостта. Разработчиците на Windows 7 предоставят възможност за редактиране на външния вид на определени елементи. След това ще ви обясним как да инсталирате нови икони за папки, преки пътища, изпълними файлове и други обекти.

Промяна на иконите в Windows 7

Общо има два метода за изпълнение на задачата. Всеки от тях има свои характеристики и ще бъде най-ефективен в различни ситуации. Нека погледнем отблизо тези процеси.

Метод 1: Ръчно инсталиране на нова икона

В свойствата на всяка папка или например изпълним файл има меню с настройки. Това е мястото, където е необходим параметърът, който трябва да редактира иконата. Цялата процедура е както следва:

 1. Кликнете върху желаната директория или файл с десния бутон на мишката и изберете "Свойства".
 2. Отидете в свойствата на директорията Windows 7

 3. Отидете в раздела "Настройки" или "Пряк път" и намерете там бутона "Промяна на иконата" .
 4. Преминаване към промяна на икона в Windows 7

 5. Изберете съответната системна икона от списъка, ако съдържа такава, която ви подхожда.
 6. Изберете стандартни икони в Windows 7

 7. В случай на изпълними (EXE) обекти, например, Google хром може да се покаже друг списък с икони, разработчикът на програмата ги добавя директно.
 8. Икони от разработчика на програмата в Windows 7

 9. Ако не сте намерили подходяща опция, кликнете върху „Преглед“ и чрез отворения браузър намерете предварително записаното изображение.
 10. Отидете в прегледа на иконите на Windows 7

 11. Изберете го и кликнете върху „Отвори“.
 12. Изберете своя собствена икона в Windows 7

 13. Преди да напуснете, не забравяйте да запазите промените.
 14. Запазете собствената си икона в Windows 7

Изображения, които можете да намерите в интернет, повечето от тях са обществено достояние. За нашите цели са подходящи форматите ICO и PNG. В допълнение, ние препоръчваме да прочетете нашата друга статия на линка по-долу. В него ще научите как да създадете ръчно ICO изображение.

Още подробности: Създайте икона в ICO формата онлайн

Що се отнася до стандартните комплекти икони, те се намират в трите основни библиотеки на DLL формата. Те се намират на следните адреси, където С е системният дял на твърдия диск. Отварянето им се извършва и чрез бутона „Преглед“ .

C:WindowsSystem32shell32.dll

C: WindowsSystem32imageres.dll

C: WindowsSystem32ddores.dll

Метод 2: Инсталирайте набор от икони

Знаещите потребители ръчно създават комплекти икони, като разработват за всяка специална програма, която автоматично ги инсталира на компютъра и замества стандартните. Подобно решение ще бъде полезно за тези, които искат да поставят икони от един тип в даден момент, като трансформират външния вид на системата. Подобни пакети се избират и изтеглят от всеки потребител по собствена преценка в интернет от сайтове, посветени на персонализирането на Windows.

Тъй като всяка подобна помощна програма от трети страни променя системните файлове, трябва да намалите нивото на контрол, така че да няма конфликти. Можете да го направите по следния начин:

 1. Отворете "Старт" и отидете на "Контролен панел" .
 2. Отидете на контролния панел в Windows 7

 3. В списъка намерете „Потребителски акаунти“ .
 4. Вижте категорията за управление на акаунти на Windows 7. t

 5. Кликнете върху връзката „Промяна на настройките за управление на профила“ .
 6. Превключете за запис на промени в управлението в Windows 7

 7. Преместете плъзгача надолу до „Никога не известявай“ и след това щракнете върху „OK“ .
 8. Намалете нивото на контрол на записите в Windows 7

Остава само да рестартирате компютъра и да отидете директно на инсталирането на пакет от изображения за директории и преки пътища. Първо изтеглете архива от всеки доверен източник. Не забравяйте да проверите изтеглените файлове за вируси чрез онлайн услугата на VirusTotal или инсталиран антивирусен софтуер.

Още подробности: Онлайн сканиране на системата, файлове и връзки към вируси

Следва процедурата по инсталиране:

 1. Отворете изтеглените данни през всеки архиватор и преместете директорията, намираща се в нея, на всяко удобно място на вашия компютър.
 2. Архив с набор от икони Windows 7

  Вижте също: Архиватори за Windows

 3. Ако има скриптов файл в корена на папката, която създава точка на възстановяване на Windows, не забравяйте да я стартирате и да изчакате да приключи. В противен случай го създайте сами, за да се върнете към първоначалните настройки, в който случай.
 4. Още подробности: Как да създадете точка на възстановяване в Windows 7

  Точка на възстановяване за Windows 7 операционна система

 5. Отворете Windows скрипт с името “Install” - такива действия ще започнат процеса на замяна на икони. В допълнение, в корена на папката най-често е друг скрипт, отговорен за премахването на този набор. Използвайте го, ако искате да върнете всичко както преди.
 6. Отворете Windows 7 Icon Set Installer

Съветваме ви да се запознаете с другите ни материали за това как да персонализирате външния вид на операционната система. Вижте връзките по-долу за инструкции относно промяната на лентата на задачите, бутона "Старт", размера на иконите и фона на работния плот.

Още подробности:
Промяна на "лентата на задачите" в Windows 7
Как да промените бутона "Старт" в Windows 7
Промяна на размера на иконите на работния плот
Как да промените фона на "Desktop" в Windows 7

Темата за персонализиране на операционната система Windows 7 е интересна за много потребители. Надяваме се, че горните инструкции са помогнали да се разбере дизайнът на иконите. Ако имате някакви въпроси по тази тема, можете да ги попитате в коментарите.