Когато работите с изображения, като например създаване, монтаж и запис, трябва да се погрижите да имате инсталирана програма на вашия компютър, за да изпълнявате тези задачи. DAEMON Tools Ultra е отлично функционално решение, което ще се превърне в незаменим помощник в различни ситуации.

Вече говорихме DAEMON Tools , чиято работа е насочена главно към записване на дискове. DAEMON Tools Ultra обаче има подобна функционалност с DAEMON Tools, но се различава съществено от набор от инструменти за работа с изображения. С него можете лесно да монтирате изображение, да го напишете на оптично устройство, да създадете стартиращо USB флаш устройство и много други.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на стартиращи USB флаш памети

Монтиране на изображения

Да предположим, че имате изображение на компютъра, което трябва да се изпълнява, без да пишете на диск. С вградения инструмент DAEMON Tools Ultra можете да създадете виртуално устройство и да изпълните изображението на диска.

Монтиране на изображения в DAEMON Tools Ultra

Създаване на изображение

Имайки необходимите файлове на компютъра, можете да създадете изображение от тях, за да го стартирате по-късно с виртуално устройство или да го запишете на устройството.

Създаване на дисково изображение в DAEMON Tools Ultra

Записване на изображения

Ако сте създали изображение или вече го имате на компютъра си, тогава ако имате устройство за писане, можете да го запишете на диск.

Изгаряне на изображение на диск в DAEMON Tools Ultra

Копиране на информация

Като имате два CD-диска, свързани с компютъра, имате уникална възможност да организирате клонирането на дискове, където едно устройство ще даде информация, а другото, съответно, ще получи.

Копиране на диск в DAEMON Tools Ultra

Създаване на стартираща USB носител

Стартиращото USB флаш устройство е необходимо средство, ако трябва да преинсталирате операционната система. DAEMON Tools Ultra бързо и удобно ще създаде стартиращо USB флаш устройство на всяка версия на операционната система Windows или Linux.

Създаване на USB зареждаема медия в DAEMON Tools Ultra

Настройване на парола за USB

Често прехвърляме на USB устройства ценна информация, която не е предназначена за гледане от трети страни. Отделна функция DAEMON Tools Ultra ви позволява да налагате парола на USB флаш устройството, като по този начин налагате надеждна защита.

Задаване на парола за USB в DAEMON Tools Ultra

Създаване на RAM диск

Специалният инструмент DAEMON Tools Ultra ще създаде отделно летливо или непрекъснато виртуално хранилище за съхранение на информация, което ще доведе до разтоварване на RAM, което ще увеличи производителността на вашия компютър.

Създаване на RAM диск в DAEMON Tools Ultra

Преобразуване на файлове / h3>

Въпреки че DAEMON Tools Ultra чете всички известни формати на изображения, програмата осигурява възможността за конвертиране на един формат в друг.

Конвертиране на изображения в DAEMON Tools Ultra

Добавяне на VHD

Само за няколко минути можете да създадете виртуален твърд диск в DAEMON Tools Ultra, например, за да съхранявате виртуални операционни системи и други файлове.

Добавяне на VHD към DAEMON Tools Ultra

Шифроване на дисково устройство или друг носител

Чрез създаването на TrueCrypt файл можете да осигурите надеждна защита на твърди дискове, USB флаш памети и други носители за съхранение чрез прилагане на пълно криптиране.

Шифроване на диск или друго носител в DAEMON Tools Ultra

Предимства:

1. Прост и удобен интерфейс с поддръжка на руския език;

2. Висока функционалност за извършване на гъвкава работа с дискови изображения.

недостатъци:

1. По време на инсталирането, ако не отхвърлите своевременно, ще бъдат инсталирани допълнителни продукти от Yandex;

2. Програмата се заплаща, но с безплатен 20-дневен пробен период.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на дисково изображение

DAEMON Tools Ultra е отлично функционално решение за работа с дискови изображения и оптични устройства. За съжаление, този продукт не е безплатен, обаче, ако имате нужда от наистина функционален инструмент, който ще замени няколко решения наведнъж, тогава със сигурност ще обърнете внимание на тази програма.

Изтеглете пробна версия на DAEMON Tools Ultra

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт