Всички игри, предназначени да работят в операционни системи Windows, изискват определена версия на компонентите за нормалното им функциониране DirectX , Тези компоненти вече са предварително инсталирани в операционната система, но понякога те могат да бъдат "пришити" в инсталатора на проекта за игри. Често инсталирането на такива дистрибуции може да не функционира добре, а по-нататъшното инсталиране на играта често е невъзможно. Типична грешка в тази ситуация е "Грешка при инсталиране на DirectX: Възникна вътрешна грешка" .

Грешка при инсталирането на DirectX

Както вече споменахме по-горе, когато инсталирате игра с вградена DirectX, може да възникне катастрофа, както се казва в следния диалогов прозорец:

Диалоговият прозорец, показващ грешка в инсталацията на DirectX Error Възникна вътрешна грешка

Или това:

Съобщението в диалоговия прозорец предупреждава за грешката при инсталирането на DirectX Error Възникна вътрешна грешка

Този проблем често възниква по време на инсталирането на играчките, които изискват работата на някои от неговите компоненти версия на DX, която се различава от наличната в системата. В повечето случаи това е солидната част от проекта. Проблемът тук е в правото на достъп до файлове и настройки на системния регистър. Дори ако стартирате инсталирането на играта от името на администратора, той няма да направи нищо, защото вграденият DX инсталатор няма такива права. В допълнение, може да има и други причини за провала, например, повредени системни файлове. Ще говорим за това как да ги решим допълнително.

Метод 1: Ръчно обновяване на компонентите

Този метод е подходящ за Windows системи от XP до 7, тъй като ръчните актуализации в 8 и 10 не са предоставени. За да поправите грешката, трябва да изтеглите и инсталирате инсталационната програма на DirectX за крайния потребител. Има две опции: уеб версия и пълна, т.е. не изискваща интернет връзка. Само един може да работи, така че трябва да опитате и двете.

Страница за изтегляне на уеб страница

Страницата за изтегляне за уеб версията на инсталацията на DirectX за крайния потребител на официалния сайт на Microsoft

На следващата страница заснемаме всички джаджи, ако са инсталирани, и кликнете върху "Отказ и продължаване" .

Липса на изтегляне на допълнителен софтуер на страницата за изтегляне на DirectX Web Installer за крайния потребител

Пълната версия на "лъжи" на връзката по-долу.

Пълна версия на страницата за изтегляне

Изтеглете страницата за пълната версия на инсталацията на DirectX за крайния потребител на официалния сайт на Microsoft

Също така трябва да правите действия с отметки и да кликнете върху "Не благодаря и продължи" .

Отказ за изтегляне на допълнителен софтуер на страницата за изтегляне на пълната версия на средата на DirectX за крайния потребител

След изтеглянето е необходимо да инсталирате от името на администратора, това е много важно. Това става по следния начин: кликнете върху изтегления файл на PCM и изберете елемента "Пусни като администратор" .

Изпълнете пълната версия на инсталационната програма за среда на DirectX за крайния потребител като администратор

Тези действия ще ви позволят да актуализирате DX файловете, ако са били повредени, както и да регистрирате необходимите ключове в системния регистър. След като приключи инсталацията, рестартирайте компютъра и опитайте да инсталирате играта.

Метод 2: Папката с играта

При инсталиране през произход , дори ако е завършена с грешка, инсталаторът успява да създаде необходимите папки и да разопакова файловете там. Интересуваме се от директорията, която съдържа архивите на DirectX. Той се намира на адреса по-долу. Във вашия случай това може да е различно място, но дървото на папките ще бъде подобно.

C:GamesOriginLibraryBattlefield 4__Installerdirectxredist

От тази директория трябва да изтриете всички файлове с изключение на трите, изброени в екранната снимка по-долу.

Изтриване на архивите на DirectX от папката с инсталираната игра Battlefield 4

След като деинсталирате, отново можете да опитате да инсталирате играта чрез Origin. Ако грешката се повтаря, стартирайте файла DXSETUP в папката "redist" от името на администратора и изчакайте инсталацията да завърши, след което използвайте отново инсталацията в Origin.

Горното е един от специалните случаи на проблема, но този пример може да се използва в ситуацията с други игри. Проектите за игри, които използват остарели версии на библиотеките на DirectX в тяхната работа, почти винаги включват подобен инсталатор. Трябва само да намерите подходящата папка на компютъра си и да се опитате да изпълните посочените действия.

заключение

Грешката, описана в тази статия, ни казва, че има някои проблеми в системата под формата на повредени файлове или ключове в системния регистър, които са отговорни за нормалната работа на компонентите на DirectX. Ако горните методи не успяха да отстранят грешката, вероятно трябва да преинсталирате Windows или да я използвате резервно копие , Ако обаче не играете фундаментално тази играчка, можете да я оставите така, както е.