пратеник Агент на Mail.Ru тествани от време и следователно рядко поставят потребителите на необходимостта да търсят решения на тези или други проблеми с неработоспособност. Въпреки това, дори и в тази ситуация, грешки в работата все още се случват и изискват отстраняване. В хода на статията ще разкажем за всички най-известни причини за неизправности и методи за възстановяване на оперативността на програмата.

Проблеми с агента Mail.Ru

Основните причини за нестабилната работа на Agent Mail.Ru могат да бъдат разделени на пет опции. В същото време, тази инструкция има за цел да елиминира само добре познати проблеми. По-рядко срещаните трудности трябва да бъдат разглеждани индивидуално, например като се свържете с нас с въпроси в коментарите.

Причина 1: Сървърът е неуспешен

Рядко неработоспособността на агента е причинена от проблеми, които възникват на сървъра на Mail.Ru и често се отнасят за всички проекти. Можете да проверите това с помощта на специален ресурс на линка по-долу.

Отидете в онлайн услугата Downdetector

Тест Mail Mail

Ако са открити някакви проблеми в сървърите и има постоянно оплаквания от други потребители, просто трябва да изчакате и да не предприемате никакви действия. Постепенно ситуацията ще трябва да се стабилизира. В противен случай клиентът може да се провали поради местни причини.

Причина 2: стара версия

Както всеки друг софтуер, Mail.Ru Agent непрекъснато се обновява, добавяйки нови функции и премахвайки старите. Поради това, без навременни актуализации или при използване на остарялата версия целенасочено, могат да възникнат проблеми с производителността. Най-често това се изразява в невъзможността за установяване на връзка със сървърите.

Оторизация Грешка Агент Mail.ru

Премахнете този вид неизправност, като надстроите софтуера до последната версия. Ръчното премахване и преинсталиране на програмата също може да помогне.

Промяна на настройките на старата версия на Mail.ru Agent

Понякога, за да се възстанови стабилната работа на една от старите версии на Агента, ще е достатъчно да отидете в “Настройки” на клиента и в “Мрежови настройки” променете режима на “HTTPS” . По-ясно този елемент е показан на екрана по-горе.

Причина 3: Неправилно оторизиране

Тази трудност се проявява, когато в прозореца за упълномощаване на агента на Mail.Ru е въведено неправилно потребителско име или парола. Можете да се отървете от грешката, като ги проверите отново.

Неправилни данни от сметката в Agent Mail.ru

Понякога агент Mail.Ru е нестабилен поради използването му на други устройства. Най-забележителният пример е системата за съобщения, налична в пощенската услуга. За да елиминирате грешките, просто затворете всички работещи версии на програмата.

Причина 4: Настройки на защитната стена

Ако предишните елементи не ви помогнаха да се справите с проблемите в работата на клиента, на компютъра е инсталиран възможен проблем със защитната стена. Това може да бъде системна услуга или антивирусна програма.

Стандартни настройки на защитната стена в Windows

Има два изхода от тази ситуация: изключете системата за сигурност или го конфигурирайте, като добавите Agent Mail.Ru към изключенията. За този пример на стандартна защитна стена ни се казва в отделна статия.

Прочетете повече: Как създаден или изключвам защитна стена на Windows

Причина 5: Корупция във файла

Последният проблем с софтуера в тази статия се свежда до опит за използване на агент, чиито системни файлове са били повредени. В тази ситуация е препоръчително да се извърши пълно премахване на софтуера съгласно следните инструкции.

Още подробности: Напълно премахнете Mail.Ru от компютъра

Премахване на продуктите на Mail.ru от компютъра

След като изпълните стъпките за деинсталиране, преинсталирайте клиента, като го изтеглите от официалния уебсайт на Mile.Ru. Това се описва и отделно.

Още подробности: Как да инсталирате Mail.Ru на PC

Инсталиране на Mail.ru Agent на компютър

С правилното премахване и последваща инсталация на софтуера ще трябва да печелите правилно.

Ако се появят ситуации, които не се считат за нас, можете да се обърнете към секцията “Помощ” на официалния сайт на Mail.ru. Не бива да пренебрегваме и услугите за подкрепа на въпросната програма.