Всеки съвременен браузър има свой собствен мениджър на пароли - инструмент, който осигурява възможност за съхраняване на данни, използвани за оторизация на различни сайтове. По подразбиране тази информация е скрита, но можете да я прегледате, ако желаете.

Поради различията не само в интерфейса, но и във функционалността, във всяка програма съхранените пароли се разглеждат по различен начин. След това ще ви кажем точно какво трябва да се направи за решаването на тази проста задача във всички популярни уеб браузъри.

Google хром

Паролите, запазени в най-популярният браузър , можете да видите по два начина, или по-скоро, на две различни места - в неговите настройки и на страницата на профила в Google, тъй като всички потребителски данни са синхронизирани с него. И в двата случая, за да получите достъп до такава важна информация, ще трябва да въведете парола - от профил в Microsoft, използван в средата на операционната система, или Google, ако се преглежда на уебсайт. Обсъдихме тази тема по-подробно в отделна статия и ви препоръчваме да я прочетете.
Преглеждайте запазените пароли в браузъра на Google Chrome за Windows
Още подробности: Как да видите запазените пароли в Google Chrome

Браузър Yandex

Въпреки че между Google уеб браузър и неговите аналог от компанията Yandex Много общо, преглеждането на запазените пароли в последните е възможно само в неговите настройки. Но за да се повиши сигурността, тази информация е защитена с главна парола, която трябва да бъде въведена не само за да ги видите, но и за запазване на нови записи. За да разрешите проблема, изложен в темата на статията, може допълнително да се наложи да въведете парола от акаунт на Microsoft, свързан с операционната система Windows.
Разглеждане на запазените пароли в браузъра Yandex Browser за Windows
Още подробности: Вижте запазените пароли в браузъра Yandex

Mozilla firefox

външно "Пожарна лисица" по много начини, различни от браузърите, разгледани по-горе, особено ако говорим за последните му версии. И все пак данните на вградения мениджър на пароли в него също са скрити в настройките. Ако използвате сметка на Mozilla, докато работите с програмата, ще трябва да въведете парола, за да видите запаметената информация. Ако функцията за синхронизиране в браузъра е деактивирана, няма да се изискват допълнителни действия от вас - просто отидете на необходимия раздел и изпълнете само с няколко кликвания.
Вижте запазените потребителски имена и пароли в Mozilla Firefox за Windows
Още подробности: Как да видите паролите, записани в Mozilla Firefox

опера

опера , както и тази, която прегледахме в самото начало на Google Chrome, тя запазва потребителските данни на две места едновременно. Вярно е, че в допълнение към настройките на самия браузър, данните за вход и паролите се записват в отделен текстов файл на системния диск, който се съхранява локално. И в двата случая, ако не промените настройките за сигурност по подразбиране, няма да е необходимо да въвеждате пароли, за да видите тази информация. Това е необходимо само когато функцията за синхронизация и свързаната с нея сметка са активни, но се използва много рядко в този уеб браузър.
Вижте запазените пароли в браузъра Opera в Windows
Още подробности: Вижте запазените пароли в браузъра Opera

Internet Explorer

Интегрирана във всички версии на Windows Internet Explorer всъщност това не е просто уеб браузър, а важен компонент на операционната система, на който работят много други стандартни програми и инструменти. Логините и паролите се съхраняват локално в него - в "Credential Manager", който е елемент от "Control Panel". Между другото, подобни записи от Microsoft край , Можете да получите достъп до тази информация чрез настройките на браузъра. Вярно е, че различните версии на Windows имат свои собствени нюанси, които ние разглеждаме в отделна статия.
Вижте запазените пароли в Internet Explorer в Windows
Още подробности: Как да видите запазените пароли в Internet Explorer

заключение

Вече знаете как да видите запазените пароли във всеки от популярните браузъри. Най-често необходимата секция е скрита в настройките на програмата.