DLL


Библиотеката, наречена amtlib.dll, е един от компонентите на програмата Adobe Photoshop , а когато се опитате да стартирате Photoshop, се появява грешката, в която се появява този файл. Причината за възникването му е увреждане на библиотеката поради антивирусна или софтуерна грешка. Най-типичната проява на проблема за текущите версии на Windows, започвайки с Windows 7.

Как да отстраните грешките с amtlib.dll

Има две възможни варианти за действие. Първата е пълно преинсталиране на програмата: по време на този процес, повреденият DLL ще бъде заменен с работещ DLL. Втората е самозареждаща се библиотека от надежден източник, последвана от ръчна подмяна или с помощта на специализиран софтуер.

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

Клиент на DLL-Files.com Тя е известна като една от най-мощните и удобни програми, предназначени да коригират грешките в DLL библиотеките. Това ще ни помогне да се справим с проблемите с amtlib.dll.

 1. Стартирайте приложението. В главния прозорец намерете полето за търсене, в което тип "amtlib.dll" .
  Стартирайте търсенето amtlib.dll в клиентската програма DLL-files.com
  След това кликнете върху "Стартиране на търсенето" .
 2. Прегледайте резултатите, като кликнете върху името на намерения файл.
 3. Започнете да разглеждате резултатите от търсенето на amtlib.dll в клиентската програма DLL-files.com

 4. Превключете програмата в подробен изглед. Можете да направите това, като кликнете върху съответния бутон за избор.
  Превключете програмата DLL-files.com Клиент на разширено показване на резултатите
  След това, сред показаните резултати, намерете версията на библиотеката, която се изисква специално за вашето издание на Adobe Photoshop.
  Избиране на инсталираната версия на amtlib.dll в клиентската програма DLL-files.com
  След като намерите желаното, кликнете върху "Избор на версия" .
 5. Появява се прозорецът за инсталиране на библиотеката. Кликнете върху бутона "Преглед", за да изберете папката, в която е инсталиран Adobe Photoshop.
  Избиране на местоположението на amtlib.dll в клиентската програма DLL-files.com
  След като направите това, кликнете върху "Инсталиране" и следвайте инструкциите на програмата.
 6. Препоръчваме ви да рестартирате компютъра. След като стартирате системата, опитайте да изпълните програмата - най-вероятно проблемът ще бъде коригиран.

Метод 2: Преинсталирайте Photoshop

Файлът amtlib.dll е част от компонентите на Adobe за цифрова защита от Adobe и отговаря за комуникацията на програмата с лицензионния сървър. Антивирусът може да възприеме такава дейност като опит за атака, в резултат на което блокирате файла и го поставите в карантина. Следователно, преди да преинсталирате програмата, проверете антивирусната карантина и, ако е необходимо, възстановете отдалечената библиотека и я добавете към изключенията.

Прочетете повече:
Как да възстановите файлове от карантина
Добавяне на файлове и програми към антивирусни изключвания

Ако действията на софтуера за сигурност нямат нищо общо с него, най-вероятно случайна програмна грешка е повредена в определената библиотека. Единственото решение в този случай е да преинсталирате Adobe Photoshop.

 1. Изтрийте програмата по начин, който е приемлив за вас. Друга възможност е да използвате методите, описани в тази статия ,
 2. Извършете процедурата за почистване на регистъра от остарели записи. Можете да използвате специализирани програми като CCleaner ,

  Урокът: Почистване на регистъра посредством CCleaner

 3. Инсталирайте програмата отново, като спазвате стриктно препоръките на инсталатора и рестартирайте компютъра.

Ако алгоритъмът следва алгоритъма по-горе, проблемът ще бъде фиксиран.

Метод 3: Изтеглете ръчно amtlib.dll в папката на програмата

Понякога няма начин да преинсталирате приложението, нито пък е възможно да инсталирате допълнителен софтуер. В този случай можете да намерите липсващата библиотека в интернет и да я копирате или преместите ръчно в папката с програмата.

 1. Намерете и изтегляйте amtlib.dll на произволно място на вашия компютър.
 2. Изтеглена amtlib.dll в произволна папка

 3. На работния плот намерете прекия път към Photoshop. След като откриете, кликнете върху него с десния бутон на мишката и изберете елемента "Местоположение на файла" в контекстното меню.
 4. Отворете местоположението на папката с ресурси на Photoshop, за да добавите там amtlib.dll

 5. Отваря се папката с програмните ресурси. В него и поставете преди това изтегления DLL файл - например чрез плъзгане.
 6. Преместване на amtlib.dll в папката с ресурси на Photoshop

 7. За да поправите резултата, рестартирайте компютъра, след което опитайте да изпълните програмата - с голяма вероятност за грешка, няма да ви притеснява повече.

В заключение, ви напомняме за важността на използването само на лицензиран софтуер - в този случай вероятността за възникване на този и други проблеми има тенденция към нула!