DLL

Изтеглете nll dll

По подразбиране операционната система Windows има много стандартни DLL файлове, включително node.dll. Той се използва активно от повечето програми, които използват елементи, написани на JavaScript, и изпълнява напълно различни функции. Ако този компонент е повреден или отстранен по някакъв начин от ОС, по време на стартиране или взаимодействие със софтуера на екрана може да се появи съобщение за грешка. Днес искаме да демонстрираме наличните методи за коригиране на тази ситуация, разказвайки за всички нюанси и особености на тяхното приложение.

Решаване на проблеми с node.dll в Windows

Невъзможно е да се каже със сигурност кой конкретен проблем с Windows е причинил подобен проблем, следователно няма да работи за представяне на универсален начин за решаването му. Вместо това предлагаме да опитате всеки от горните методи, за да намерите бързо ефективен и трайно да се отървете от този проблем. Нека започнем с най-логичния и най-прост вариант.

Метод 1: Проверете целостта на системните файлове

На първо място, трябва да обърнете внимание на целостта на системните файлове, тъй като node.dll е един от основните компоненти. Проверката ще се извършва в автоматичен режим и потребителят трябва само да го стартира. Първо, опитайте да сканирате чрез конзолната програма SFC. В повечето случаи той коригира констатираните грешки, но в случай на сериозни проблеми, известието „Защитата на ресурсите на Windows е открила повредени файлове, но не може да възстанови някои от тях“ показва, че поправката не може да бъде завършена поради проблеми със съхранението на резервни файлове. В такива ситуации на помощ идва решение, наречено DISM, което се занимава с коригирането на самия SFC. Стартирайте го и след завършване се върнете отново към SFC, като правилно възстановите останалите файлове. Прочетете повече за всичко това в друга статия на нашия уебсайт по-долу.

Проверете целостта на файла, за да коригирате dll грешка в Windows

Повече подробности: Използване и възстановяване на проверки за цялостност на системните файлове в Windows

Метод 2: Инсталирайте най-новите актуализации на Windows

Конфликтите между системните файлове и софтуера може да са свързани с липсата на важни актуализации. Това се отнася и за node.dll, тъй като този обект се използва в почти целия софтуер и взаимодейства с много допълнителни файлове. Затова трябва да се уверите, че абсолютно всички налични актуализации са инсталирани на компютъра. Задачата се изпълнява с няколко кликвания и изглежда така:

 1. Отворете "Старт" и преминете към "Настройки" или "Контролен панел", ако операцията се извършва на компютър, работещ под Windows 7.
 2. Отидете в секцията Настройки за инсталиране на актуализации при коригиране на node.dll на Windows

 3. В прозореца, който се показва, потърсете категорията „Актуализация и защита“ . Собствениците на "седемте" са длъжни да отидат в "Актуализация на Windows" след отваряне на "Контролен панел" .
 4. Отидете в раздела за актуализация, за да отстраните проблемите с node.dll в Windows

 5. Кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“, за да започнете търсенето.
 6. Проверете за актуализации за отстраняване на грешки Node.dll в Windows

Остава само да изчакаме сканирането да приключи. Ако бъдат намерени актуализации, тяхното изтегляне и инсталиране ще започне автоматично и всички промени ще бъдат направени след рестартиране на компютъра. В случай на грешки или въпроси на етапа на актуализиране, препоръчваме ви да изучавате допълнителни материали, използвайки връзките по-долу.

Повече подробности:
Инсталиране на актуализации за Windows 10 ръчно
Поправете проблеми с надстройката на Windows OS

Метод 3: Пререгистрирайте node.dll в ОС

Динамично свързаната библиотека, разгледана днес, се регистрира автоматично в операционната система, тъй като е инсталирана в нея по подразбиране. Поради някои неизправности, регистрацията може да бъде загубена, например, ако файлът е бил променен. Тогава потребителят ще трябва да го създаде отново самостоятелно, което става чрез стандартната помощна програма за конзолата и изглежда така:

 1. Стартирайте конзолата като администратор по удобен за вас начин, например, като намерите приложението на командния ред чрез търсене в менюто "Старт" .
 2. Отидете в командния ред, за да регистрирате отново файла node.dll в Windows

 3. В малкия прозорец, който се показва, напишете regsvr32 /u node.dll и активирайте тази команда. Предвижда се да се отмени съществуваща регистрация, ако има такава.
 4. Команда за отмяна на текущата регистрация на node.dll файл в Windows

 5. regsvr32 /i node.dll използвайте подобна команда, но с различен аргумент regsvr32 /i node.dll . Това ще създаде отново регистрацията, премахвайки грешката, ако тя наистина е била свързана с този отказ.
 6. Команда за пререгистриране на node.dll файл в Windows

Щом активирате втората команда и получите известие за успеха на действията, можете спокойно да продължите към опита за стартиране на проблемния софтуер, тъй като конфигурацията влиза в сила незабавно.

Метод 4: Използване на софтуер на трети страни

Не винаги горните препоръки са ефективни, защото node.dll може да бъде премахнат от системата, което ще направи всички действия безсмислени. Следователно остава само да използвате инструменти на трети страни, които ви позволяват да изтегляте определени DLL файлове отделно, като ги инсталирате в системни папки. Въпреки това не се препоръчва използването на безплатни сайтове, особено тези, за които практически няма информация в Интернет. Най-често заплахите се разпространяват под прикритието на безопасни компоненти. Днес ще вземем за пример доказан, но платен софтуер, който е партньор на Microsoft.

Изтеглете DLL-FILES.COM CLIENT

 1. За да използвате напълно DLL-FILES.COM CLIENT програмата, ще трябва да закупите пълната й версия, което може да стане на официалния уебсайт на разработчиците. След успешно стартиране използвайте лентата за търсене, за да въведете името на файла, който търсите.
 2. Използване на DLL-FILES.COM CLIENT за намиране на DLL файл

 3. Кликнете върху „Търсене в DLL файла“, за да отидете в секцията за преглед на резултатите от търсенето.
 4. Отидете да прегледате резултатите от търсенето в DLL-FILES.COM CLIENT

 5. Само един файл съответства на въведеното име. Кликнете върху името му, маркирано като връзка, за да продължите с инсталацията.
 6. Преходът към изтегляне на библиотеката чрез програмата DLL-FILES.COM CLIENT

 7. Остава само да кликнете върху „Инсталиране“, за да стартирате процедурата за инсталиране в системната папка на Windows.
 8. Бутон, за да започнете да изтегляте библиотеката чрез програмата DLL-FILES.COM CLIENT

Не всички потребители са доволни от този инструмент поради цената му или принципа на работа, така че те се интересуват да намерят алтернативна опция за самостоятелно инсталиране на този файл в системата. Препоръчваме ви да проучите отделен материал по тази тема, като кликнете върху връзката по-долу, за да разберете по-подробно прилагането на този процес.

Повече подробности: Как да инсталирате DLL в система Windows

Метод 5: Проверете системата за вируси

Само в изключително редки случаи никой от предишните методи не дава правилния резултат. Тогава подозрението пада върху действието на вирусите: много често те заразяват важни елементи на системата или имат отрицателен ефект върху тях, поради което се появява този вид грешка. За да се справите с този проблем, трябва да сканирате ОС за вируси по всеки удобен начин. Ако заплахите все още се открият, върнете се към предишните препоръки, за да възстановите node.dll отново.

Антивирусна програма за дезинфекция на компютър Kaspersky Virus Removal Tool

Повече подробности: Борбата срещу компютърните вируси

Като част от днешния материал бяхте запознати с основните методи за отстраняване на проблем с липсващия файл node.dll в Windows. Както можете да видите, има много опции, така че ще трябва да изпробвате всяка от тях, за да намерите бързо ефективни и да се освободите от възникналите трудности.