DLL


Библиотеката за динамични връзки nxcooking.dll е компонент Технология PhysX който се използва като физически двигател в различни игри. Проблеми с въпросния файл възникват главно поради неправилна инсталация на драйверите или самата игра, както и поради повреда на библиотеката. Неуспехът се проявява във всички версии на Windows, като се започне с Vista.

Решения за nxcooking.dll проблеми

Поради естеството на проблема има няколко метода за разрешаването му. Първият от тях е да преинсталирате напълно играта, втората е в същата процедура за драйверите на NVIDIA, а третата е да инсталирате ръчно библиотеката в системата. Разгледайте ги в ред.

Метод 1: Net преинсталирайте играта

В повечето случаи причината за проблема е в неправилното инсталиране на компютърна игра, която използва PhysX двигателя. Можете да решите този проблем, като преинсталирате напълно този софтуер с почистване на системния регистър.

 1. Изпълнете процедурата за деинсталиране на софтуера за игри. За по-голяма надеждност ви препоръчваме да използвате специализирани приложения - например Revo uninstaller ,

  Пример за използване на Revo Uninstaller за разрешаване на проблеми с nxcooking

  урок: Използване на Revo Uninstaller

 2. След изтриване на играта, почистете системния регистър. Също така ви съветваме да извършите тази операция с помощта на решение от трета страна - разработчик - последната версия ще се справи перфектно с задачата CCleaner ,

  Ochistka-reestra-cherez-CCleaner-2

  Още подробности: Почистване на регистъра с CCleaner

 3. Изтеглете очевидно работещия дистрибуционен пакет на приложението за игра и го инсталирайте, следвайки инструкциите на инсталатора. Препоръчително е да се инсталират и всички допълнителни софтуерни пакети. Microsoft Visual C ++ , .NET Framework и DirectX ,

Ако операцията се извърши правилно, проблемът трябва да бъде разрешен.

Метод 2: Преинсталирайте драйверите за видеокарти (само за NVIDIA)

Технологията PhysX отдавна е собственост на NVIDIA, така че всички компоненти, необходими за работата на този двигател, се разпространяват като част от драйверите за видеокартата на този производител. Уви, дори и такъв голям доставчик често си позволява да пусне софтуер, който не е напълно тестван, което може да доведе до проявяване на дефект в софтуера. Проблемът е да преинсталирате драйверите, за предпочитане на по-нова версия от съществуващата. За подробности относно процедурата вижте съответния раздел на ръководството на линка по-долу.
Vyibor-E`kspress-ustanovki-при-installyatsii-drayvera-для-videokartyi-NVIDIA

урок: Как да преинсталирате драйверите за видеокарти

Ако програмата се използва за манипулиране на драйвера Опитът на NVIDIA GeForce Препоръчваме ви да се запознаете с ръководството за актуализация на системния софтуер с негова помощ. В случай на проблеми нашите автори са подготвили подробни материали за тяхното отстраняване.

Още подробности:
Инсталиране на драйвери с NVIDIA GeForce Experience
Разбор на грешки при инсталиране на драйвери за NVIDIA

Метод 3: Ръчна подмяна на библиотеки

Понякога проблем с файла nxcooking.dll се появява на машини с адаптери Intel или AMD, които не работят с PhysX. Причината за това не е напълно изяснена, но методът за коригиране на грешки е известен - трябва ръчно да изхвърлите липсващата DLL в директорията C: / Windows / System32 или C: / Windows / SysWOW64 , която зависи от битовата стойност на операционната система.
Преместване на nxcooking.dll в системната директория
За повече информация как да се движат динамичните библиотеки, описани в отделна статия - прочетете. Също така, освен манипулиране директно с файла, вие също ще трябва да регистрирате DLL в системния регистър.

Още подробности:
Как да инсталирате DLL в Windows системата
Регистрирайте DLL файла в Windows OS

Тези препоръки ще ви помогнат да се справите с проблемите в динамичната библиотека nxcooking.dll.