Ако сте закупили нов принтер, то определено ще ви е необходим драйвер за него. В противен случай устройството може да не работи правилно (например, да печата с ленти) или да не работи изобщо. В днешната статия ще разгледаме как да намерите принтерния софтуер за Canon PIXMA MP190.

Инсталиране на софтуер за Canon PIXMA MP190

Ще ви разкажем за четирите най-популярни метода за инсталиране на софтуер за даденото устройство. За всеки от тях се нуждаете само от стабилна интернет връзка и малко време.

Метод 1: Официален ресурс

Първо, ще разгледаме метод, с който ще бъдете сигурни, че ще можете да вземете драйвери за принтера, без да рискувате да заразите компютъра си.

 1. Отидете Официален портал на Canon от предоставената връзка.
 2. След като сте на главната страница на сайта, преместете курсора до секцията "Поддръжка" от горната част, след това отворете раздела "Изтегляния и помощ" и накрая кликнете върху бутона "Драйвери" .

  Официална поддръжка на уеб сайта на Canon

 3. Скролирайки малко надолу, ще намерите низа за търсене на устройството. Тук въведете модела на устройството си - PIXMA MP190 - и натиснете клавиша Enter на клавиатурата.

  Търсене на устройства от официалния сайт на Canon

 4. На страницата за поддръжка на принтера изберете вашата операционна система. Ще видите целия софтуер, който можете да изтеглите, както и информация за него. За да изтеглите софтуера, кликнете върху съответния бутон в съответния елемент.

  Canon Изтегляне на драйвери

 5. След това се появява прозорец, в който можете да видите Лицензионното споразумение за краен потребител. Приемете го, кликнете върху бутона "Приемане и изтегляне" .

  Canon Приемане на Общите условия на софтуера

 6. След като изтеглянето завърши, изпълнете инсталационния файл. Ще видите приветстващ прозорец, в който трябва да кликнете върху "Напред" .

  Прозорец за приветствие с Canon

 7. След това отново потвърдете, че сте съгласни с условията на лицензионното споразумение, като кликнете върху съответния бутон.

  Canon Приемане на лицензионното споразумение

 8. Остава да изчакате, докато инсталацията приключи, и можете да започнете да използвате принтера.

Метод 2: Специален софтуер за търсене на водачи

Друг съвсем лесен и сигурен начин да инсталирате всичко необходимо за софтуерно устройство е да използвате специални програми, които ще направят всичко за вас. Такъв софтуер автоматично открива хардуера, който трябва да актуализира драйверите, и изтегля необходимия софтуер за вашата операционна система. Списък с най-популярните програми на такъв план може да намерите чрез следната връзка:

Прочетете повече: Инсталиране на софтуер за инсталиране на драйвери

Моля, обърнете внимание!
Когато използвате този метод, уверете се, че принтерът е свързан към компютъра и програмата може да го открие.

Инсталиране на драйвери в DriverPack

Препоръчваме ви да обърнете внимание DriverPack Solution - един от най-добрите продукти за намиране на шофьори. Удобен за потребителя интерфейс и огромно количество софтуер за всички устройства и операционни системи привлича много потребители. Винаги можете да отмените инсталирането на който и да е компонент или, в случай на проблеми, да възстановите системата. Програмата има руска локализация, което улеснява работата с нея. На нашия сайт можете да намерите урок за работа с DriverPak на следния линк:

Урокът: Как да актуализирате драйвера на компютъра с помощта на DriverPack Solution

Метод 3: Използвайте идентификатора

Всяко устройство има свой уникален идентификационен номер, който може да се използва и за намиране на софтуер. Можете да намерите идентификационния номер, като разгледате секцията "Свойства" на MFP в "Device Manager" . Или можете да използвате стойностите, които сме взели предварително:

USBPRINTCANONMP190_SERIES7B78
CANONMP190_SERIES

Поле за търсене на

След това просто използвайте намерения идентификатор на специална интернет услуга, която помага на потребителите да намират драйвери по ID. Остава само да изберете най-актуалната версия на софтуера за вашата операционна система и да я инсталирате, както е описано в метод 1. Ако имате въпроси по тази тема, ви препоръчваме да прочетете следната статия:

Урокът: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 4: Установени средства на системата

Последният начин е да инсталирате драйвери без да използвате допълнителен софтуер. Този метод е най-малко ефективният от всички по-горе, така че го свържете само ако нищо от горното не е от полза.

 1. Отидете на "Контролен панел" .
 2. След това намерете елемента " Хардуер и звук" , където кликнете върху "Преглед на устройства и принтери" .

  Контролен панел Преглед на устройства и принтери

 3. Появява се прозорец, в който можете да видите всички познати на компютъра принтери. Ако в списъка няма устройство, кликнете върху бутона "Добавяне на принтер" в горната част на прозореца. В противен случай софтуерът е инсталиран и няма нужда да правите нищо.

  Устройство и принтер Добавяне на принтер

 4. След това системата ще бъде сканирана, по време на която ще бъдат открити всички налични устройства. Ако видите вашия MFP в списъка, щракнете върху него, за да започнете инсталирането на необходимия софтуер. В противен случай кликнете върху реда "Необходимият принтер не е в списъка" .

  Моля, обърнете внимание!
  В този момент се уверете, че принтерът е свързан към компютъра.

  Специални настройки за връзка с принтера

 5. В прозореца, който се показва, поставете отметка в квадратчето "Добавяне на локален принтер" и кликнете върху "Напред" .

  Добавяне на локален принтер

 6. След това трябва да изберете порта, към който е свързано устройството. Това може да стане с помощта на специално падащо меню. Ако е необходимо, можете да добавите порт ръчно. Продължаваме към следващата стъпка.

  Посочете порт за свързване на принтера

 7. Накрая изберете устройството. През първото полугодие отбелязват производителя - Canon , а във втория - моделът Canon MP190 series Printer . След това кликнете върху "Напред" .

  Canon Инсталиране на драйвера за принтер Canon PIXMA MP190

 8. Последната стъпка посочва името на принтера. Можете да оставите името по подразбиране или да въведете собствената си стойност. Кликнете върху "Напред", за да продължите с инсталирането на софтуера.

  Canon вход за име на принтер Canon PIXMA MP190

Както можете да видите, инсталирането на драйвери за Canon PIXMA MP190 не изисква никакви специални познания или усилия от страна на потребителя. Всеки метод е удобен за използване в зависимост от ситуацията. Надяваме се, че нямате никакви проблеми. В противен случай ни пишете в коментарите и ние ще отговорим.