В този урок ще разгледаме как да изберете правилните драйвери и да ги инсталирате на лаптопа Acer Aspire 5750G, а също така да обърнете внимание на някои програми, които ще ви помогнат по този въпрос.

Изберете софтуера за Acer Aspire 5750G

Има няколко метода, с които можете да поставите всички необходими драйвери на посочения лаптоп. Ще ви кажем как да изберете софтуера със собствените си ръце и какви програми могат да се използват за автоматична инсталация.

Метод 1: Изтеглете софтуера на официалния сайт

Този метод се използва най-добре за намиране на драйвери, защото по този начин ръчно избирате необходимия софтуер, който да е съвместим с вашата операционна система.

 1. Първата стъпка е да отида производител сайт Acer , Намерете бутона "Поддръжка" в лентата с инструменти в горната част на страницата и задръжте курсора на мишката върху нея. Отваря се менюто, където трябва да кликнете върху големия бутон "Драйвери и водачи" .

  Официален уеб сайт на Acer Драйвери и ръководства

 2. Ще има страница, в която можете да използвате търсенето и да напишете в търсещия низ лаптопния модел - Acer Aspire 5750G . Друга възможност е да попълните полетата ръчно, където:
  • Категория - Лаптоп;
  • Серия - Aspire;
  • Моделът е Aspire 5750G.

  След като попълните всички полета или кликнете върху "Търсене" , ще бъдете заведени на страницата за техническа поддръжка на този модел.

  Определете устройството Acer

 3. Тук можем да изтеглим всички необходими драйвери за лаптопа. Първо, трябва да изберете вашата операционна система в специално падащо меню.

  Acer Посочете операционната система

 4. След това разгънете раздела "Драйвер", като кликнете върху него. Ще видите списък на целия наличен софтуер за вашето устройство, както и информация за версията, датата на пускане, разработчика и размера на файла. Изтеглете една програма за всеки компонент.

  Изтегли драйвери за Acer Aspire 5750G Notebook, Лаптоп

 5. За всяка програма архивът се изтегля. Извлечете съдържанието му в отделна папка и стартирайте инсталацията, като намерите файл с име "Setup" и разширението * .exe .

  Инсталиране на драйверите на Acer

 6. Ще се появи прозорецът за инсталиране на софтуера. Тук не е нужно да избирате нищо, да посочите пътя и т.н. Просто кликнете върху "Напред" и драйверът е инсталиран на вашия компютър.

  Инсталиране на звуков драйвер за Acer Aspire 5750G

По този начин инсталирайте необходимия софтуер за всяко устройство в системата.

Метод 2: Общ софтуер за инсталиране на драйвери

Друг добър, но не и най-надеждният начин за инсталиране на драйвери - инсталиране чрез специален софтуер. Има много различни програми, които ще ви помогнат да определите всички компоненти на вашия компютър и да намерите необходимите програми за тях. Този метод е подходящ за доставка на целия софтуер за Acer Aspire 5750G, но има вероятност не всички успешно инсталирани автоматично защити да бъдат инсталирани успешно. Ако не сте сигурни какво е най-добре да използвате, тогава на нашия сайт ще намерите селекция от най-подходящите програми за тази цел.

Прочетете повече: Инсталиране на софтуер за инсталиране на драйвери

DriverPack Solution Icon

Много често потребителите предпочитат DriverPack Solution , Това е една от най-популярните и удобни програми за инсталиране на драйвери, които разполагат с огромна база данни с различни софтуерни продукти. Тук ще намерите не само софтуер за компонентите на вашия компютър, но и други програми, от които може да се нуждаете. Също така, преди да направите каквито и да било промени в системата, DriverPak пише нова контролна точка, която ще ви даде възможност да се върнете в случай на грешка. По-рано на сайта публикувахме подробен урок за това как да работите със DriverPack Solution.

Урокът: Как да инсталирате драйвери на лаптоп с помощта на DriverPack Solution

Метод 3: Търсене на софтуер по идентификатор на устройството

Третият начин, по който ще говорим - изборът на софтуер за уникален идентификатор на оборудването. Всеки компонент на системата има идентификатор, чрез който можете да намерите необходимия софтуер. Можете да намерите този код в диспечера на устройствата . След това просто въведете открития идентификационен номер на специален сайт, който е специализиран в намирането на драйвери по идентификатори и изтегляне на подходящия софтуер.

Поле за търсене на

Също така на нашия сайт ще намерите наръчника, който ще ви помогне в намирането на необходимия софтуер за Вашия лаптоп Acer Aspire 5750G. Просто кликнете върху връзката по-долу:

Прочетете повече: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 4: Инсталирайте софтуера с натисните инструменти на Windows

И четвъртият вариант е инсталирането на софтуера с помощта на вградените инструменти на Windows. Това се прави много просто чрез Device Manager , но този метод също е по-лош от инсталирането на драйверите ръчно. Важно предимство на този метод е, че няма да е необходимо да инсталирате никакъв софтуер на трета страна и следователно по-малко риск да навредите на компютъра си.

Процесът на инсталиране на намерения драйвер

Подробна инструкция за това как да инсталирате драйвери на лаптопа Acer Aspire 5750G, използвайки стандартните инструменти на Windows, също е достъпна от връзката по-долу:

Урокът: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

По този начин разгледахме 4 метода, с които ще можете да поставите целия необходим софтуер на вашия лаптоп и по този начин да го настроите за правилна работа. Също така подходящо избраният софтуер може значително да подобри производителността на компютъра, така че внимателно да проучите всички представени методи. Надяваме се, че няма да срещнете трудности. В противен случай гласувайте въпроса си в коментарите и ще се опитаме да ви помогнем в най-кратки срокове.