Стабилната работа на компонентите на компютъра зависи не само от тяхната съвместимост, но и от наличието на актуален софтуер. Можете да инсталирате драйвера на графичната карта AMD Radeon HD 6800 по различни начини и след това ще разгледаме всеки един от тях.

Търсене на драйвери за AMD Radeon HD 6800 Series

Моделът на тази графична карта не е съвсем нов, така че след известно време някои от опциите за инсталиране на драйверите може да станат без значение. Ще посочим няколко метода за търсене и инсталиране на софтуер и ще трябва да изберете най-подходящия за вас.

Метод 1: Официален уебсайт

Ако има нужда да инсталирате / актуализирате драйвера, най-доброто решение е да изтеглите необходимата версия на софтуера от официалния уеб сайт на производителя. Да видим как да намерим необходимия драйвер за модела на видеокартата на AMD, който представлява интерес.

Отидете на уеб сайта на AMD

 1. На връзката по-горе отидете до официалния ресурс на производителя.
 2. В полето "Ръчно избиране на водача" попълнете полетата по следния начин:
  • Стъпка 1: Desktop графика ;
  • Стъпка 2: Серия Radeon HD ;
  • Стъпка 3: PCIe от серията Radeon HD 6xxx ;
  • Стъпка 4: Вашата операционна система заедно с малко.

  Ръчно изберете драйвер за Radeon HD 6800 Series на уеб сайта на AMD

  Когато приключите, кликнете върху бутона "РЕЗУЛТАТИ ОТ ДИСПЛЕЙ" .

 3. Ще се отвори страница за изтегляне, където трябва да се уверите, че всички изисквания отговарят на Вашите. В този случай между поддържаните продукти няма специален модел (HD 6800), но е част от серията HD 6000, така че водачът ще бъде напълно съвместим в този случай.

  Има два вида драйвери за видеокартата: ние се интересуваме от първата - "Catalyst Software Suite" . Кликнете върху "Изтегляне" .

 4. Тест за съвместимост за драйвера за Radeon HD 6800 Series и изтегляне от уеб сайта на AMD

 5. След като изтеглите софтуера, стартирайте инсталатора. В отворения прозорец ще бъдете помолени да изберете път за декомпресия, като използвате бутона "Преглед" . По-добре е да го оставите по подразбиране, но като цяло няма ограничения за промяна на директорията. За да преминете към следващата стъпка, кликнете върху "Инсталиране" .
 6. Разгъване на инсталатора на драйвери за Radeon HD 6800 Series

 7. Ще започне разопаковането на файловете. Не се изисква действие.
 8. Процесът на разопаковане на инсталиращия драйвер Radeon HD 6800 Series

 9. Стартира мениджърът за инсталиране на катализатора. В този прозорец можете да промените езика на инсталационния интерфейс на програмата или веднага да кликнете върху "Напред".
 10. Избиране на езика за инсталиране на драйверите на Catalyst за серията Radeon HD 6800 Series

 11. Следващата стъпка е да изберете типа инсталация. Тук можете веднага да промените мястото на диска, където ще бъде инсталиран драйверът.

  Променете канала за инсталиране на катализатора за серията Radeon HD 6800 Series

  В режим "Бързо" инсталаторът ще направи всичко за вас, като приложи стандартните параметри за инсталиране на драйвера.

  Избор на тип инсталация на катализатора за серията Radeon HD 6800

  Режимът "Персонализиран" подканва потребителя да конфигурира ръчно каквото трябва да инсталира. Ще анализираме по-нататъшното инсталиране в този режим. При бързата инсталация следващата стъпка от инструкциите може да бъде пропусната. След като изберете тип, кликнете върху бутона Напред .

  Тип персонализиран катализатор за инсталиране на серия Radeon HD 6800

  Ще има кратък анализ на конфигурацията.

 12. Анализ на конфигурацията на катализатора за серията Radeon HD 6800

 13. Така че персонализираната инсталация показва кои компоненти се състои от драйвера и кои от тях не могат да бъдат инсталирани в системата:
  • Драйверът на дисплея на AMD е основният компонент на драйвера, който отговаря за пълното функциониране на видеокартата;
  • HDMI аудио драйвер - инсталира драйвера за HDMI конектора на видеокартата. Действително, ако използвате този интерфейс.
  • AMD Catalyst Control Center е приложение, през което се правят настройките на вашата видеокарта. Едно нещо, което да инсталирате.

  Ако обаче имате проблеми с работата на конкретен компонент, можете да го махнете. Обикновено този метод се използва от хора, които инсталират някои от компонентите на драйвера на неактуална версия, някои от тях са последни.

  Компоненти за инсталиране на катализатор за серия Radeon HD 6800

  След като сте решили този избор, кликнете върху "Напред".

 14. Появява се лицензионно споразумение, което трябва да приемете, за да продължи инсталацията.
 15. Лицензионно споразумение за инсталиране на катализатор за серия Radeon HD 6800

 16. Накрая инсталацията ще започне. След като завършите, ще рестартирате компютъра.
 17. Инсталиране на компоненти за катализатора за серия Radeon HD 6800

Това е най-безопасният метод, но не винаги: драйверите за твърде стари графични карти не винаги могат да бъдат намерени, така че с течение на времето трябва да се намерят алтернативни начини. Освен това, това не е най-бързо.

Метод 2: Официална полезност

Алтернатива на ръчното търсене на драйвер е да се използва приложение, което сканира системата за последващ автоматичен избор на последната версия на софтуера. Това е малко по-бързо и по-лесно, отколкото ръчно да изтегляте софтуер за видеокарта, но работи и само в полуавтоматичен режим.

Отидете на уеб сайта на AMD

 1. Отидете на уеб страницата на компанията в горната връзка, намерете блока "Автоматично разпознаване и инсталиране на драйвера" и кликнете върху "Изтегляне" .
 2. Автоматично откриване и локализиране на драйвери за серията Radeon HD 6800 Series

 3. Стартирайте инсталирания инсталатор. Тук можете да промените пътя за разопаковане, ако е необходимо. Кликнете върху "Инсталиране", за да продължите.
 4. Разгъване на инсталатора за адреналин за серията Radeon HD 6800

 5. Той ще разопакова файловете, ще отнеме няколко секунди.
 6. Адреналин за разопаковане на инсталатора за Radeon HD 6800 Series

 7. В прозореца с лицензното споразумение, ако желаете, можете да поставите отметка в квадратчето до изпращане на информация за използването и конфигурацията на системата. След това кликнете върху "Приемане и инсталиране" .
 8. Приемане на лицензионни условия за серията Radeon HD 6800

 9. Системата ще започне да сканира видеокартата.

  Определение за AMD Utility Video Card

  В резултат на това ще има 2 бутона: "Експресна инсталация" и "Персонализирана инсталация" .

 10. Избиране на типа инсталация на драйвера за серията Radeon HD 6800 Series

 11. За да инсталирате, ще започне стартирането на мениджъра за инсталиране на Catalyst и можете да прочетете как да инсталирате драйвера, като го използвате в метод 1, като започнете от стъпка 6.
 12. Инсталиране на драйвера за серията Radeon HD 6800 през Catalyst

Както можете да видите, тази опция малко опростява инсталацията, но не е много по-различна от ръчния метод. В същото време потребителят може да избере други опции за инсталиране на драйвера, ако по някаква причина те не са подходящи за вас (например, по време на четене на тази статия, драйверът вече е премахнат от официалния сайт).

Метод 3: Специализирани програми

За да се улесни инсталирането на драйвери за различните компоненти на компютъра, са създадени програми, които се занимават с тяхната автоматична чиста инсталация и актуализации. Най-подходящо е да използвате такива приложения, след като преинсталирате операционната система, като унищожите всички усилия, които потребителите обикновено правят за поетапна ръчна инсталация на драйвери. Можете да намерите списък с такива програми в нашата колекция на връзката по-долу.

Инсталиране на драйвери за AMD Radeon 6800 Series чрез DriverPack Solution

Повече подробности: Софтуер за инсталиране и актуализиране на драйвери

Най-популярни Driverpack разтвор , Тя съдържа почти пълната база данни на поддържаните устройства, включително и разглежданата видеокартата на серията HD 6800 Series. Но можете да изберете друг аналог на него - няма да има проблеми с актуализирането на графичния адаптер навсякъде.

Повече подробности: Как да инсталирате или актуализирате драйвер чрез DriverPack Solution

Метод 4: Идент. № на устройството

Идентификаторът е уникален код, с който производителят оборудва всяко устройство. С него можете лесно да намерите драйвер за различна версия на операционната система и нейната битова дълбочина. Можете да намерите идентификационния номер на видеокартата чрез "Device Manager" , ние ще опростим търсенето си и ще предоставим идентификатора на HD 6800 Series по-долу:

PCIVEN_1002&DEV_6739

Шофьорът търси AMD Radeon HD 6800 Series по ID хардуер

Остава да копирате този номер и да го поставите в сайт, който е специализиран в търсенето по идентификационен номер. Изберете версията на операционната система и от списъка с предлаганите версии на драйверите намерете този, от който се нуждаете. Инсталацията на софтуера е идентична с тази, описана в Метод 1, като се започне от стъпка 6. Можете да прочетете кои сайтове да се използват за търсене на драйвера в другата ни статия.

Повече подробности: Как да намерите шофьор по ID

Метод 5: Инструменти за OS

Ако не искате да търсите драйвер чрез уеб сайтове и софтуер на трети страни, винаги можете да използвате системните възможности на Windows. С помощта на "Device Manager" можете да опитате да инсталирате най-новия драйвер за видеокартата.

Инсталиране на драйвера за AMD Radeon HD 6800 Series през Device Manager

За целта просто търсете AMD AMD Radeon HD 6800 Series в "Видео адаптери" , щракнете с десния бутон върху него и изберете "Update driver" , след това "Автоматично търсене на актуализирани драйвери" . След това самата система ще ви помогне да извършите търсене и актуализиране. По-подробно за процеса на инсталиране на драйвера за графичния адаптер чрез "Device Manager" можете да прочетете в отделна статия на линка по-долу.

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Ние разгледахме всички възможни начини да инсталираме драйвери за модела Radeon HD 6800 от AMD. Изберете най-подходящата и най-проста за себе си и за да не търсите отново за следващия път, можете да запазите изпълнимия файл за по-нататъшна употреба.