Драйверите осигуряват правилното взаимодействие между операционната система и хардуера. За правилното функциониране на всички компоненти на лаптопа веднага след инсталирането на операционната система е необходимо да инсталирате придружаващия софтуер. Това може да се направи по различни методи, всеки от които се различава не само в алгоритъма на действията, но и в сложността.

Изтегляне на драйвери за лаптоп ASUS K53SD

На първо място, препоръчваме да проверите кутията от преносимия компютър за наличието на фирмен диск от компанията, на която се намират драйверите. Ако не съществува или устройството ви не успее, използвайте една от опциите по-долу, за да търсите и изтеглите софтуера.

Метод 1: Производител на уеб ресурс

Всичко, което е на диска, се предлага безплатно на официалния уебсайт на ASUS, само трябва да намерите подходящите файлове за модела на вашия мобилен компютър. Ако сте избрали този метод, изпълнете следните стъпки:

Отидете на официалния сайт на ASUS

 1. Отворете браузъра, отворете началната страница на производителя, задръжте курсора върху "Service" и изберете "Поддръжка" от изскачащото меню.
 2. Преход към поддръжка на Asus K53SD

 3. Следващата стъпка е да въведете лаптопния модел в лентата за търсене, която се показва на отворената страница.
 4. Въведете името на модела на лаптопа Asus K53SD

 5. Ще бъдете преместени на страницата за поддръжка на продуктите, където трябва да кликнете върху раздела "Драйвери и помощни програми" .
 6. Преход към драйвери за Asus K53SD

 7. Сайтът не знае как да определи коя операционна система е инсталирана на вашия лаптоп, затова задайте този параметър ръчно.
 8. Избор на операционна система за Asus K53SD

 9. След предишната стъпка ще се покаже списък с всички налични драйвери. Намерете файловете за вашето оборудване, обърнете внимание на тяхната версия и след това ги изтеглете, като кликнете върху съответния бутон.
 10. Изтеглете драйвера за Asus K53SD

Пуснете изтеглената програма и просто следвайте показаните инструкции.

Метод 2: Софтуер, собственост на ASUS

ASUS е основен производител на лаптопи, компоненти и различни периферни устройства, така че има собствена програма, която ще помогне на потребителите да търсят актуализации. Изтеглянето на драйвери през него е както следва:

Отидете на официалния сайт на ASUS

 1. От връзката по-горе отидете на главната страница за поддръжка на компанията, където чрез изскачащото меню "Сервиз" отидете на сайта "Поддръжка" .
 2. Преход към поддръжка на Asus K53SD

 3. За да не търсите лаптоп модел в списъка на всички продукти, въведете името в лентата за търсене и отидете на страницата, като кликнете върху показания резултат.
 4. Въведете името на модела на лаптопа Asus K53SD

 5. Подобно на драйверите, тази програма е достъпна за изтегляне в секцията "Драйвери и помощни програми" .
 6. Преход към драйвери за Asus K53SD

 7. Преди да започнете изтеглянето, задължителният елемент е указание за използваната версия на операционната система.
 8. Избор на операционна система за Asus K53SD

 9. Сега в показания списък намерете секцията с помощни програми и изтеглете ASUS Live Update Utility.
 10. Изтегляне на помощна програма за Asus K53SD

 11. Инсталирането на програмата не е трудно. Отворете инсталатора и кликнете върху "Напред" .
 12. Стартиране на помощна програма за инсталиране на Asus k53sd

 13. Решете къде да запазите помощната програма за актуализиране на живо.
 14. Избиране на място за запазване на помощната програма за Asus k53sd

 15. Изчакайте до края на инсталационния процес и стартирайте програмата. В главния прозорец можете незабавно да кликнете върху "Проверете незабавно актуализацията".
 16. Търсене на актуализации за ASUS k53sd

 17. Поставете намерените актуализации, като кликнете върху съответния бутон.
 18. Инсталиране на актуализации за ASUS k53sd

След като приключите, препоръчваме да рестартирате лаптопа, за да влезе в сила промените.

Метод 3: Софтуер на трети страни

Сега в интернет няма да е трудно да се намери голям брой от най-разнообразния софтуер, чиято основна задача е да опрости използването на компютър. Сред тези програми са тези, които търсят и инсталират драйвери за всяко свързано оборудване. Препоръчваме ви да се запознаете със списъка на най-добрите представители в другата ни статия по-долу.

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Можем да препоръчаме да го използвате Driverpack разтвор , Този софтуер ще сканира автоматично, ще покаже списък с всичко, което трябва да бъде инсталирано, ще изберете необходимия и ще започне процеса на инсталиране. Подробни указания прочетете връзката по-долу.

Инсталиране на драйвери чрез DriverPackSolution

Повече подробности: Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution

Метод 4: Лаптоп за компоненти за ID

По време на създаването на устройствата всички те получават уникален код, с който се осъществява правилната работа с операционната система. Познавайки хардуерния идентификатор, потребителят може лесно да намери най-новите драйвери в мрежата. Освен това, този метод е доста ефективен, тъй като почти винаги изтеглените файлове са подходящо оборудване. Подробна информация по тази тема прочетете другата ни статия.

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 5: Стандартна помощна програма за Windows

Microsoft добави функция към своята операционна система Windows, която ви позволява да намирате и инсталирате драйвери за всеки компонент без допълнителен софтуер или да следите уеб сайта на производителя. Инструкции за извършване на този процес можете да намерите в статия на друг автор.

Мениджър на устройства в Windows 7

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Днес се опитахме да ви опишем възможно най-подробно всички налични методи за намиране и изтегляне на драйвери за лаптопа ASUS K53SD. Запознайте се с тях, изберете най-удобния и бързо и лесно да ги изтеглите.