За всички устройства, свързани към компютъра, е необходим специален софтуер. Днес ще научите как да инсталирате драйвера за принтера Brother HL-2132R.

Как да инсталирате драйвера за Brother HL-2132R

Има много начини да инсталирате драйвер за принтер. Основното нещо е да имате интернет. Ето защо е полезно да разберете всеки от възможните варианти и да изберете най-подходящия за себе си.

Метод 1: Официален уебсайт

Първото нещо, което трябва да проверите, е официалният ресурс на Брат. Водачът може да се намери там.

 1. Така че, за начало, ние се обръщаме към уебсайта на производителя ,
 2. В заглавната част на сайта намираме бутона "Изтегляне на софтуер" . Натиснете и продължете.
 3. Отидете на страницата със софтуера HL-2132R

 4. Освен това софтуерът се различава по географски район. Тъй като покупката и последващата инсталация се извършват в европейската зона, ние избираме "Принтери / факс машини / DCP / многофункционални" в зоната на Европа.
 5. Отворете страницата на принтера HL-2132R

 6. Но географията не свършва там. Отваря се нова страница, където отново трябва да натиснете "Европа" , а след "Русия" .
 7. И само на този етап получаваме страница с руски подкрепа. Изберете "Търсене на устройство" .
 8. Прозорец за търсене на устройства HL-2132R

 9. В полето за търсене, което се показва, въведете: "HL-2132R" . Натискаме бутона "Търсене" .
 10. Търсене на драйвери за устройство HL-2132R

 11. След манипулациите се стига до личната страница на продуктовата поддръжка HL-2132R. Тъй като имаме нужда от софтуер за стартиране на принтера, ние избираме "Файлове" .
 12. Файлове за принтер HL-2132R

 13. Освен това операционната система е традиционно избрана. В повечето случаи той се избира автоматично, но е необходимо да проверите отново ресурса в Интернет и, в случай на неговата грешка, да коригирате избора. Ако всичко е вярно, кликнете върху "Търсене" .
 14. Избиране на операционната система HL-2132R

 15. Производителят предлага на потребителя да изтегли пълния софтуер. Ако принтерът е бил инсталиран дълго време и е необходим само драйверът, тогава останалият софтуер не е необходим. Ако това е първата инсталация на устройството, изтеглете пълния комплект.
 16. Избор на пълен комплект драйвери HL-2132R

 17. Отидете на страницата с лицензното споразумение. Ние потвърждаваме съгласието си с условията, като кликвате върху съответния бутон със син фон.
 18. Потвърждение на договора HL-2132R

 19. Инсталационният файл на драйвера започва да се изтегля.
 20. Файл за инсталиране на драйвера HL-2132

 21. Ние го изпълняваме и веднага се сблъскваме с необходимостта да указваме инсталационния език. След това кликнете върху "OK" .
 22. След това ще се покаже прозорец с лицензионно споразумение. Приеми го и продължи.
 23. Друго лицензно споразумение HL-2132R

 24. Помощникът за инсталиране ни подканва да изберете инсталационната опция. Оставете "Стандарт" и кликнете върху "Напред" .
 25. Избиране на опция за HL-2132R

 26. Файловете са разопаковани и е инсталиран необходимия софтуер. Отнема няколко минути, за да изчакате.
 27. Разгъване и инсталиране на HL-2132R файлове

 28. Помощната програма изисква връзка с принтера. Ако това вече е направено, кликнете върху "Напред" , в противен случай ще се свържем, ще включим и ще изчакаме, докато бутонът за продължаване стане активен.
 29. Свързване на принтера с компютър HL-2132R

 30. Ако всичко вървеше добре, инсталирането ще продължи и в края ще бъде необходимо само да рестартирате компютъра. При следващото включване принтерът ще работи напълно.

Метод 2: Специални програми за инсталиране на драйвери

Ако не искате да изпълнявате толкова дълга инструкция и искате само да изтеглите програма, която ще направи всичко сами, тогава обърнете внимание на този метод. Има специален софтуер, който автоматично разпознава наличието на драйвери на компютъра и проверява тяхната приложимост. И такива приложения могат едновременно да актуализират софтуера и да инсталират липсващите. По-подробен списък с такъв софтуер можете да намерите в нашата статия.

Прочетете повече: Софтуер за инсталиране на драйвери

Booster Booster HL-2132R

Един от най - добрите представители на такива програми е Помощник на водача , Непрекъснато актуализиране на базата на водача, потребителска поддръжка и почти пълен автоматизъм - това е, което това приложение наистина харесва. Ще се опитаме да разберем как да актуализираме и инсталираме драйвера с него.

 1. В самото начало имаме прозорец, където можете да прочетете лицензионното споразумение, да го приемете и да започнете работа. Също така, ако кликнете върху "Потребителска инсталация" , можете да промените пътя за инсталацията. За да продължите, кликнете върху "Приемане и инсталиране".
 2. Добре дошли в Booster Booster HL-2132R

 3. След като процесът започне, приложението отива на активния етап. Можем само да чакаме сканирането да завърши.
 4. Сканиране за драйвери HL-2132R

 5. Ако има драйвери, които се нуждаят от актуализиране, програмата ще ни уведоми за това. В този случай ще трябва да кликнете върху "Update" за всеки отделен драйвер или "Update all", за да започнете мащабно изтегляне.
 6. Резултат от драйверите за сканиране HL-2132R

 7. След това изтеглете и инсталирайте драйверите. Ако компютърът е леко зареден или не е най-продуктивен, тогава ще трябва да изчакате малко. След като приложението приключи, трябва да рестартирате.

Изтеглете драйвери HL-2132R

Това завършва работата с програмата.

Метод 3: Идент. № на устройството

Всяко устройство има свой уникален номер, който ви позволява бързо да намерите водача в интернет. И за това не е нужно да изтегляте комунални услуги. Просто трябва да знаеш ИД. За разглежданото устройство това е:

USBPRINTBROTHERHL-2130_SERIED611
BROTHERHL-2130_SERIED611

Шофьорът търси ID HL-2132

Ако не знаете как да търсите правилно драйверите за уникален номер на устройството, просто прочетете нашия материал, където всичко е изрисувано възможно най-ясно.

Урокът: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Метод 4: Стандартни инструменти за Windows

Има и друг начин, който се счита за неефективен. Също така си струва да опитате, тъй като не изисква инсталирането на допълнителни програми. Няма нужда да изтегляте дори и самия драйвер. Този метод се използва при използване на стандартните инструменти на операционната система Windows.

 1. Първо отиваме в "Контролен панел" . Можете да направите това чрез менюто " Старт " .
 2. Отворете контролния панел HL-2132R

 3. Тук намираме раздел "Устройства и принтери" . Правим едно кликване.
 4. Разположение на бутона на устройството и принтерите HL-2132R

 5. В горната част на екрана е бутонът "Настройка на принтера" . Натискаме върху него.
 6. Бутон за монтаж на принтер HL-2132R

 7. След това изберете "Инсталиране на локален принтер" .
 8. Избор на опцията за локален принтер HL-2132R

 9. Избираме порт. Най-добре е да оставите такъв, който се предлага от системата по подразбиране. Натиснете бутона "Напред" .
 10. Избор на порт HL-2132R

 11. Сега отидете при избора на самия принтер. От лявата страна на екрана кликнете върху "Brother" , в дясната част на "Brother HL-2130 series" .
 12. Изберете принтер HL-2132R

 13. Накрая посочете името на принтера и кликнете върху "Напред" .

Идентифицирайте името на принтера HL-2132R

Тази статия може да бъде прекратена, тъй като се вземат предвид всички текущи начини за инсталиране на драйвери за принтера Brother HL-2132R. Ако все още имате въпроси, можете да ги попитате в коментарите.