Всяко устройство трябва да избере подходящия драйвер, за да се осигури правилна работа. Днес ще повдигнем въпроса къде да намерим и как да инсталираме драйверите за преносимия твърд диск My Passport Ultra.

Изтеглете драйвери за My Passport Ultra

Няма опция, която можете да използвате, за да намерите софтуер за даденото устройство. Ще обърнем внимание на всеки и ще го разгледаме подробно.

Метод 1: Изтеглете от официалния сайт

Най-добрият вариант е да се обърнете към официалния сайт на производителя. По този начин вероятно сте изтеглили необходимия софтуер за вашето устройство и операционна система. Освен това изключвате риска от инфекция на компютъра.

 1. Първата стъпка е да се преместим официалния сайт на производителя от предоставената връзка.
 2. В горния десен ъгъл на страницата, която се отваря, ще видите бутона "Поддръжка" . Кликнете върху него.

  Поддръжка на официалния сайт на WD

 3. Сега в горния панел на отворената страница намерете елемента "Изтегляне" и го задръжте върху него с курсора. Появява се меню, където искате да изберете реда "Изтегляния за продукта" .

  WD Официален сайт Изтегляния за продукта

 4. В полето "Продукт" в падащото меню трябва да изберете модела на устройството си, т.е. My Passport Ultra , и след това да кликнете върху бутона "Изпращане" .

  WD Официален сайт Избор на продукти

 5. Отваря се страницата за поддръжка на продукта. Тук можете да изтеглите целия необходим софтуер за вашето устройство и операционна система. Интересуваме се от елемента WD Drive Utilities .

  WD Официален сайт Изтегляне на драйвери

 6. Ще се появи малък прозорец, в който можете да намерите повече информация за софтуера, който изтегляте. Кликнете върху бутона "Изтегляне" .

  WD Официален сайт Изтегляне на драйвери

 7. Изтеглянето на архива започна. След като изтеглянето завърши, изтеглете цялото му съдържание в отделна папка и щракнете двукратно върху файла с разширение * .exe .

  WD Стартирайте инсталацията

 8. Отваря се главният прозорец за инсталиране. Тук трябва да приемете лицензионното споразумение. За да направите това, поставете отметка в квадратчето за отметка, след което кликнете върху бутона "Инсталиране" .

  WD Приемане на лицензионното споразумение

 9. Сега просто изчакайте инсталацията да приключи и можете да използвате устройството.

  WD инсталация

Метод 2: Общи програми за търсене на драйвери

Също така, много хора се обръщат към специални програми, които автоматично определят всички устройства, свързани с компютъра, и избират софтуер за тях. Потребителят може само да избере кои компоненти да инсталира и кои не, и кликнете върху бутона. Целият процес на инсталиране на драйвери изисква минимални усилия. Ако решите да използвате този метод за търсене на софтуера за My Passport Ultra, можете да видите списъка с най-добрите програми от този вид, които преди това публикувахме на сайта:

Прочетете повече: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Икона на DriverMax

На свой ред бихме искали да обърнем внимание на DriverMax , тъй като тази програма е лидер в броя на наличните драйвери и поддържани устройства. Единственият недостатък на DriverMax е някаква ограничена безплатна версия, но практически не пречи на работата с него. Също така винаги можете да възстановите системата, ако има някаква грешка, защото програмата автоматично създава контролна точка преди инсталирането на софтуера. На нашия уеб сайт можете да намерите подробни инструкции за работа с DriverMax:

Урокът: Актуализиране на драйверите за видеокартата с помощта на DriverMax

Метод 3: Установени средства на системата

И последният начин, по който можете да кандидатствате, е да инсталирате софтуера, като използвате стандартни инструменти за Windows. Предимството на този метод е, че не е необходимо да имате достъп до допълнителен софтуер и да изтегляте нещо от Интернет. Но в същото време този метод не гарантира, че инсталираните драйвери ще осигурят правилната работа на устройството. Инсталирайте софтуера за My Passport Ultra с "Device Manager" . Тук няма да се занимаваме с тази тема, тъй като по-рано на сайта беше публикуван подробен урок за това как да инсталирате софтуер за различни устройства с помощта на стандартни инструменти за Windows.

Прочетете повече: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

Процесът на инсталиране на намерения драйвер

Както можете да видите, инсталирането на драйвери за My Passport Ultra е прост процес. Просто трябва да бъдете внимателни и да изберете правилния софтуер. Надяваме се статията Ви да ви е помогнала и нямате никакви проблеми.