За да използвате ново оборудване, първо трябва да изтеглите и инсталирате драйвери за него. В случая с принтера Canon MP495, това може да се направи по няколко начина.

Инсталиране на драйвери за Canon MP495

Има много възможности за това как да получите правилния софтуер. Най-ефективният и достъпен ще бъде разгледан по-долу.

Метод 1: Уебсайтът на производителя на устройството

Първо, трябва да разгледаме програмите, предлагани от официалния ресурс. Принтерът ще изисква уеб ресурс от неговия производител.

 1. посещение Уебсайт на Canon ,
 2. В заглавката на сайта изберете "Поддръжка" . В отворения списък трябва да отворите "Изтегляния и помощ" .
 3. секция на водача на канона

 4. Когато отидете в тази секция, се появява прозорец за търсене. Това изисква да влезете в модела на принтер Canon MP495 и да изчакате резултата, на който искате да кликнете.
 5. търсене на устройство на канон

 6. Ако въведете правилното име, ще се отвори прозорец с информация за устройството и наличните програми. Превъртете надолу до секцията "Драйвери" . За да започнете изтеглянето, кликнете върху драйвера "Изтегляне" .
 7. Изтегляне на драйвер за принтер канон

 8. Преди изтеглянето ще се отвори прозорец с текста на споразумението. За да продължите, кликнете върху долния бутон.
 9. да приемете условията и да изтеглите драйвера

 10. Когато изтеглянето завърши, изпълнете резултата и натиснете "Next" в прозореца на инсталатора.
 11. инсталатора на драйвери за канон mf4550d

 12. Прочетете условията на споразумението и кликнете върху "Да", за да продължите.
 13. споразумение за лицензиране canon mf4550d

 14. Определете как да свържете оборудването с компютъра и поставете отметка в квадратчето до съответния елемент, след което кликнете върху "Напред" .
 15. принтер тип кантон mf4550d

 16. Изчакайте, докато инсталацията приключи, след което устройството ще бъде готово за употреба.
 17. канал за инсталиране на драйвери mf4550d

Метод 2: Специализиран софтуер

В допълнение към официалните програми, можете да се обърнете към софтуера на трета страна. В този случай не е необходимо да се избира софтуер в съответствие с производителя или модела на устройството, тъй като подобен софтуер е еднакво ефективен за всяко оборудване. Благодарение на това, можете да изтеглите драйвери не само за един принтер, но и да проверите цялата система за остарели и липсващи програми. Описание на най-ефективния от тях е дадено в специална статия:

Прочетете повече: Програми за инсталиране на драйвери

DriverPack Solution Icon

По-специално, трябва да споменем един от тях - DriverPack Solution , Тази програма е лесна за използване и е лесна за разбиране за обикновените потребители. Сред наличните функции освен инсталирането на драйвери е създаването на точки за възстановяване. Те са необходими, когато има проблеми след всяка актуализация, защото може да върне компютъра в първоначалното си състояние.

Урокът: Работа със Solution DriverPack

Метод 3: Идент. № на принтера

В допълнение към опциите, използващи програми на трети страни, трябва да споменавате възможността за самостоятелно изтегляне и търсене на драйвери. За нея потребителят трябва да знае идентификационния номер на устройството. Можете да направите това чрез "Диспечера на задачите" . Намерете необходимите данни, като отворите "Properties" на избраното оборудване. След като копирате получените стойности и въведете в полето за търсене в един от сайтовете, които се специализират в намирането на желания софтуер, използвайки идентификационния номер. Този метод е подходящ, ако стандартните програми не дават желания резултат. За Canon MP495 тези стойности са подходящи:

USBPRINTCANONMP495_SERIES9409

Поле за търсене на

Прочетете повече: Търсете драйвери с ID

Метод 4: Системни програми

Като последна възможна опция за инсталиране на драйвери, трябва да се спомене наличното, но неефективно използване на системните възможности. За да стартирате инсталацията в този случай, не е необходимо да изтегляте допълнителен софтуер.

 1. Намерете и стартирайте "Taskbar", като използвате менюто "Старт" .
 2. контролния панел в стартовото меню

 3. Отворете "Преглед на устройства и принтери" , който се намира в секцията "Хардуер и звук" .
 4. преглед на устройството и лентата на задачите на принтера

 5. За да добавите нов хардуер към списъка с налични устройства, щракнете върху бутона Add Printer (Добавяне на принтер) .
 6. добавяне на нов принтер

 7. Системата автоматично ще започне да сканира. Ако принтерът е намерен, просто кликнете върху името му и кликнете върху "Инсталиране" . Ако търсенето не успее, изберете "Необходимият принтер не е в списъка" .
 8. елементът не е посочен в списъка

 9. Появяващият се прозорец съдържа няколко елемента. За да продължите с инсталацията, изберете долната - "Добавяне на локален принтер" .
 10. добавяне на локален или мрежов принтер

 11. Определете порта за свързване. Този параметър може да бъде дефиниран автоматично, но той може да бъде променен. След като изпълните тези стъпки, кликнете върху "Напред" .
 12. използвайте съществуващ порт за инсталиране

 13. Два списъка ще бъдат представени в нов прозорец. Той ще трябва да избере производител - Canon, а след това да намери самия модел - MP495.
 14. избор на производител и модел на устройството

 15. Ако е необходимо, създайте ново име за устройството или използвайте наличните стойности.
 16. Въведете името на новия принтер

 17. И накрая, конфигурирате споделен достъп. В зависимост от начина, по който планирате да използвате оборудването, поставете отметка в квадратчето до желания елемент и изберете "Напред" .
 18. настройване на споделянето на принтера

Всяка от горните опции за инсталиране не отнема много време. Потребителят трябва да определи за себе си най-подходящия.