За пълната функционалност на скенера е необходим специален софтуер. Важно е да се намери и инсталира не само програма за управление, но и шофьор. Това е необходимия софтуер, който свързва устройството с компютъра.

Инсталиране на драйвера за скенера EPSON Perfection 1270

Има няколко начина за инсталиране на драйвери. За да изберете най-подходящия метод, първо трябва да се запознаете с всички. Ето защо в тази статия ще обсъдим най-различни опции за инсталиране на такъв софтуер за EPSON Perfection 1270.

Метод 1: Официален уебсайт

Посещението в интернет ресурса на производителя е първото нещо, което всеки потребител трябва да направи, ако търси драйвер за устройство. Тази опция е най-надеждната и сигурна, поради което ще започнем с уеб сайта на Epson.

 1. Ние отиваме Интернет ресурс Epson ,
 2. В заглавката на сайта намираме "Драйвери и поддръжка" . Правим едно кликване.
 3. бутоните за локации и поддръжка за EPSON Perfection 1270_001

 4. След това, за да стане по-бързо и по-лесно, въведете "Perfection 1270" в лентата за търсене. След това кликнете върху "Търсене" . Самият сайт ще намери личната страница на устройството, където можем да изтеглим драйвера.
 5. Търсене на лична страница на EPSON Perfection 1270_002

 6. Интернет порталът ни предлага едно единствено устройство, чието име съвпада с исканото. Кликваме върху него.
 7. Намерено устройство EPSON Perfection 1270_003

 8. След това отиваме на страницата на скенера. Тук трябва да разгънете раздела "Драйвери, помощни програми" и да изберете операционната система.
 9. Изберете драйвер и OS EPSON Perfection 1270_005

  На този етап става ясно, че е невъзможно да се намерят водачи на сайта, дори и за Windows 7, да не говорим за по-съвременните версии на операционната система.

 10. След като изберете текущата операционна система, можете да започнете да инсталирате софтуера. Но е важно да се обърне внимание на датата. Изтегляне на последното.
 11. Изтегляне на драйвера за EPSON Perfection 1270_006

 12. Изтеглете целия архив с различни файлове. Интересуваме се само от тази, която има разширение EXE.
 13. Инсталацията започва с началния екран, където просто трябва да кликнете върху бутона "Напред" .
 14. Екран за добре дошли EPSON Perfection 1270_007

 15. Ще бъдете помолени да прочетете лицензионното споразумение. Достатъчно е да поставите отметка на правилното място и да изберете "Напред" .
 16. Лицензионно споразумение за перфекционизъм EPSON 1270_008

 17. Едва тогава започва инсталацията на драйвера. Програмата ще я изпълни сама, затова просто трябва да изчакаме приключването на работата.
 18. Инсталиране на драйвера на EPSON Perfection 1270_009

 19. Единственото време, което изисква участието ни, е искане от Windows. Кликнете върху "Инсталиране" .

  Прозорец за сигурност EPSON Perfection 1270_010

 20. Когато инсталацията приключи, ще видим прозореца, където ще бъдат написани следващите стъпки. Остава да натиснете "Готово" .

Завършване на инсталацията EPSON Perfection 1270_011

Това завършва анализа на метода. Ако имате Windows 7 или по-съвременна версия на операционната система, предлагаме да използвате следните методи за инсталиране на драйвера за скенера EPSON Perfection 1270.

Метод 2: Програми на трети страни

В интернет има голям брой програми, които се използват от известна популярност сред потребителите. Такива приложения независимо сканират системата, проверяват всеки драйвер и след това показват подробен отчет за всяко устройство и неговия софтуер. Достатъчно е да направите няколко кликвания и най-новия софтуер ще бъде инсталиран на компютъра. Ако не знаете за подобни програми, прочетете статията ни за тях, където всичко е подробно и разбираемо.

Прочетете повече: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Шофьорски пакет разтвор EPSON Perfection 1270

Лидер в познаването на потребителите е програмата DriverPack Solution , Базите й са толкова големи, че всеки може да намери софтуер за устройството си, независимо дали е стар или най-модерен. Ясен интерфейс и минимум различни функции са очевидни предимства на продукта, защото често това не е достатъчно за неопитни потребители. За по-подробни инструкции как да използвате програмата, моля, кликнете върху хипервръзката по-долу.

Урокът: Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution

Метод 3: Идент. № на устройството

Всяко устройство има свой уникален номер. Той помага на потребителя в смисъл, че лесно намира подходящия драйвер без програми и помощни програми на трети страни. Трябва само да се свържете с интернет и да посетите специализиран уебсайт. Между другото, за EPSON Perfection 1270 идентификаторът изглежда така:

USBVID_04B8&PID_0120

Търсене по ID EPSON Perfection 1270_012

Въпреки че този метод е доста прост, той има някои нюанси, които са по-добре да научите повече. За тази цел има специална статия на нашия уебсайт.

Урокът: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Метод 4: Стандартни инструменти за Windows

Инсталацията на драйвера за скенера EPSON Perfection 1270 също е възможна без посещение на уеб сайтове, изтегляне на помощни програми, инсталиране на програми. Операционната система Windows има специални инструменти, които ви позволяват бързо да намерите правилното устройство и да инсталирате софтуер за него. Не е налице пълното указание за този начин на смисъл, тъй като на нашия сайт има подробно описание на всички необходими действия.

Актуализации на драйверите с помощта на Windows EPSON Perfection 1270

Прочетете повече: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

В резултат на това премахнахме всички работни методи, които са актуални в момента. Можете да оставите вашите въпроси, ако има такива, в коментарите, където със сигурност ще получите подробен и разбираем отговор.