За нормална работа на външно оборудване се изискват шофьори. Например принтери, които включват устройството от модел HP LaserJet 3015. Нека разгледаме възможностите за намиране и инсталиране на драйвери за това устройство.

Изтегляне на драйвер за HP LaserJet 3015.

Лесно е да постигнем нашата цел, но водачът може да предизвика някои трудности. Директната инсталация се извършва в автоматичен режим. Помислете за наличните опции.

Метод 1: Сайт на производителя

Отнемането на време, но най-надеждният начин да получите най-новата версия на софтуера е да посетите официалния уеб сайт на HP, където трябва да намерите драйверите, които са подходящи за съответния принтер.

Отворете уеб сайта на HP

 1. В заглавката на сайта има меню - задръжте курсора на мишката върху елемента "Поддръжка" , след което кликнете върху елемента "Програми и драйвери" .
 2. Отворете страницата за поддръжка на HP, за да изтеглите драйвери за HP LaserJet 3015

 3. На следващата страница кликнете върху бутона "Printer" ("Принтер") .
 4. Изберете Принтер на страницата за изтегляне на софтуера на HP, за да получите драйвери за HP LaserJet 3015

 5. След това трябва да въведете HP LaserJet 3015 в лентата за търсене и да кликнете върху "Добави" .
 6. удар с глава

 7. Страницата за изтегляне на драйвери ще се отвори. Като правило API на сайта автоматично определя версията на операционната система и избира подходящия за нея софтуер, но в случай на неправилна дефиниция, можете да изберете операционната система и битовете ръчно, като кликнете върху бутона Change .
 8. Изберете Windows и битова дълбочина на страницата за изтегляне на софтуера на HP, за да получите драйвери за HP LaserJet 3015

 9. Разгънете списъка с драйвери "Универсален драйвер за печат" . Ще имате достъп до три възможни версии на софтуера. Те се различават не само от датата на пускане, но и от възможностите.
  • PCL5 - основна функционалност, съвместима с Windows 7 и по-нова версия ;
  • PCL6 - всички функции, необходими за ежедневна употреба, съвместими както с Windows 7, така и с по-новите версии на Redmond OS;
  • PostScript - разширените възможности за печат на печатни продукти, поддържа PostScript, е съвместим с най-новите версии на операционната система на Microsoft.

  За повечето потребители опциите PCL5 и PCL6 са подходящи в зависимост от версията на операционната система, затова препоръчваме да изтеглите един от тях - кликнете върху бутона "Изтегляне" до избраната опция.

 10. Изберете версията на драйвера на страницата за изтегляне на софтуера на HP за HP LaserJet 3015

 11. Изтеглете инсталатора на всяко подходящо място. Когато изтеглянето завърши, стартирайте го и изпълнете инструкциите. Преди да започнете инсталирането, препоръчваме да включите принтера и да го свържете към компютъра, за да избегнете евентуални повреди.

Този метод е едно от най-надеждните решения на настоящия ни проблем.

Метод 2: Софтуер за намиране на драйвери

Търсене и инсталиране на софтуер за разнообразие от устройства, предназначени за улесняване на приложения от трети страни. Има много от тях, и повечето от тях работят на един и същ принцип, различаващи се само в малки нюанси. С подобни програми, не по-малко от техните различия, можете да се запознаете в съответната статия на нашия сайт.

Повече подробности: Приложения за търсене на драйвери

За настоящата ни цел е подходящо Driverpack разтвор : от своя страна е обширна база данни, висока скорост и малък обем обем. Подробности за работа с програмата са включени в урока, който е на разположение на връзката по-долу.

Драйвери за HP 3015 DriverPack Solution

урок: Актуализираме драйвери с помощта на DriverPack Solution

Метод 3: Търсене по ID на оборудването

Всяко периферно устройство, свързано към компютъра, има уникален идентификационен код, с който можете да намерите и инсталирате липсващите драйвери. За HP LaserJet 3015 този идентификационен номер изглежда така:

dot4vid_03f0&pid_1617&dot4&SCAN_HPZ

Процесът на търсене по идентификатор не е труден - просто посетете специален ресурс като Девид или GetDrivers , въведете кода за търсене, след което изтеглете и инсталирайте един от файловете, представени в резултатите от търсенето. За неопитни потребители изготвихме инструкция, в която тази процедура да бъде разгледана по-подробно.

Примерно търсене на драйвери за hp 3015 от ID хардуер

Повече подробности: Търсим драйвери за ID на хардуера

Метод 4: Стандартен инструмент за Windows

В крайни случаи можете да правите без помощни програми или услуги от трети страни: "Device Manager" Windows е доста способен да се справи с текущата ни задача. Друго нещо е, че понякога този инструмент може да инсталира универсален драйвер, който осигурява само основни възможности за печат.
Zapuskaem-vstroennuyu-utilitu-Windows-для-obnovleniya-drayverov

Повече подробности: Как да инсталирате вградения в Windows драйвер

заключение

Всеки от горните методи има предимства и недостатъци. Като претеглихме всички плюсове и минуси, искаме да отбележим, че най-предпочитаният вариант е да изтеглите драйвери от официалния сайт. Останалите методи трябва да започнат само ако първият е неефективен.