Всяко компютърно оборудване за правилна работа изисква водач. Инсталирането на правилния софтуер ще осигури на устройството висока производителност и ще позволи използването на всичките му ресурси. В тази статия ще разгледаме как да изберете софтуера за лаптопа си Lenovo S110

Инсталиране на софтуера за Lenovo S110

Ще разгледаме няколко начина за инсталиране на софтуера за конкретния лаптоп. Всички методи са доста достъпни за всеки потребител, но не всички от тях са еднакво ефективни. Ще се опитаме да ви помогнем да решите кой метод ще ви бъде по-удобен.

Метод 1: Официален ресурс

Търсете шофьори, ще започнем, като посетите официалния сайт на производителя. В края на краищата там вероятно ще намерите всички необходими софтуерни средства за устройството с минимални рискове за компютъра.

 1. На първо място кликнете върху връзката към официален ресурс Lenovo ,
 2. В заглавката на страницата намерете секцията "Поддръжка" и кликнете върху нея. Появява се изскачащо меню, където кликнете върху линията "Техническа поддръжка" .

  Lenovo Официален сайт Техническа поддръжка

 3. Отваря се нов раздел, където можете да посочите модела на ноутбука в лентата за търсене. Влезте там S110 и натиснете клавиша Enter или бутона с образа на лупа, който е леко надясно. От изскачащото меню ще видите всички резултати, които съответстват на заявката ви за търсене. Превъртете надолу до секцията "Продукти на Lenovo" и кликнете върху първия елемент в списъка - "Lenovo S110 (ideapad)" .

  Търсенето на устройства от Lenovo официалния сайт

 4. Отваря се страницата за поддръжка на продукта. Тук намерете бутона "Драйвери и софтуер" на контролния панел.

  Lenovo Официален сайт Драйвери и софтуер

 5. След това в панела на заглавката на сайта задайте операционната си система и дълбочина на битовете, като използвате падащото меню.

  Lenovo Официален сайт Изберете OS и битова дълбочина

 6. След това в долната част на страницата ще видите списък с всички драйвери, които са налични за вашия лаптоп и операционна система. Също така може да забележите, че за удобство всеки софтуер е разделен на категории. Вашата задача е да изтеглите драйвери от всяка категория за всеки компонент на системата. Това може да стане много просто: разгънете раздела с необходимия софтуер (например "Дисплейни и видео карти" ) и след това кликнете върху бутона с изображението на окото, за да видите повече информация за предлагания софтуер. Скролирайки малко надолу, ще намерите бутон за изтегляне на софтуера.

  Изтегляне на софтуера на официалния уеб сайт на Lenovo

Изтегляйки софтуера от всяка секция, ще трябва да инсталирате драйвера само. За да направите това лесно - просто следвайте инструкциите на съветника за настройка. Това завършва процеса на търсене и изтегляне на драйвери от уеб сайта на Lenovo.

Метод 2: Онлайн сканиране на уеб сайта на Lenovo

Ако не искате ръчно да търсите софтуер, можете да използвате онлайн услугата от производителя, който ще сканира вашата система и ще определи кой софтуер да инсталирате.

 1. Първата стъпка е да стигнете до страницата за техническа поддръжка на вашия лаптоп. За да направите това, повторете всички стъпки от стъпки 1-4 на първия метод.
 2. В горната част на страницата ще видите блока "System Update" , където се намира бутонът "Start Scan" . Кликнете върху него.

  Lenovo Официален сайт Актуализация на системата

 3. Стартира се сканирането на системата, при което се идентифицират всички компоненти, които трябва да бъдат актуализирани / инсталирани. Можете да видите информацията за изтегления софтуер и да видите бутона за изтегляне. Ще изтегля и инсталира само софтуера. Ако по време на сканирането възникне грешка, преминете към следващата стъпка.
 4. Страницата за изтегляне на специалната програма - Lenovo Service Bridge , достъпна от онлайн услугата в случай на повреда - автоматично ще се отвори. Тази страница съдържа повече информация за изтегления файл. За да продължите, щракнете върху съответния бутон в долния десен ъгъл на екрана.

  Започнете да изтегляте програмата LSB

 5. Програмата се зарежда. В края на този процес, стартирайте инсталатора, като кликнете два пъти върху него, след което ще започне инсталационният процес на програмата, което няма да ви отнеме много време.

  Инсталиране на LSB на компютъра

 6. След като инсталацията завърши, върнете се към първата точка на този метод и опитайте да сканирате системата.

Метод 3: Общ софтуер за инсталиране на софтуера

Най-простият, но не винаги ефективният начин е да изтегляте софтуер, като използвате специален софтуер. Има много програми, които автоматично сканират системата за наличие на устройства без действителните драйвери и самостоятелно да избират софтуер за тях. Тези продукти са предназначени да улеснят търсенето на драйвери и да помогнат на начинаещите потребители. За да се запознаете с списъка с най-популярните програми на такъв план, можете да намерите следната връзка:

Прочетете повече: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Например, можете да използвате доста удобно софтуерно решение - Помощник на водача , Имайки достъп до обширна база данни с драйвери за всяка операционна система, както и ясен потребителски интерфейс, тази програма заслужено заслужава съчувствието на потребителите. Нека да разгледаме как да я използваме по-подробно.

 1. В прегледа на статията за програмата ще намерите връзка към официалния източник, където можете да го изтеглите.
 2. Кликнете два пъти върху инсталирания от вас инсталационен файл и кликнете върху бутона "Приемане и инсталиране" в главния прозорец на инсталатора.

  Добре дошли в Booster Booster

 3. След инсталирането, системата ще сканира, което ще разкрие всички компоненти, които трябва да бъдат обновени или инсталирани. Не можете да пропуснете този процес, така че просто чакайте.

  Процесът на сканиране на системата, използвайки Booster Booster

 4. След това ще видите списък на всички налични драйвери за инсталиране. Трябва да кликнете върху бутона "Актуализиране" срещу всеки елемент или просто да кликнете върху "Актуализиране на всички", за да инсталирате целия софтуер наведнъж.

  Бутон за актуализиране на драйверите

 5. Ще се покаже прозорец, където можете да видите препоръките за инсталиране на драйвери. Кликнете върху OK .

  Съвети за инсталиране на софтуера в Booster Booster

 6. Остава да изчакате, докато процесът на изтегляне и инсталиране на софтуера приключи, след което рестартирайте компютъра.

  Процесът на инсталиране на драйвери в Booster Booster

Метод 4: Търсене на драйвери по компонент ID

Друг начин, който ще отнеме малко повече от всички предишни, е да намерите драйвери за идентификационния номер на хардуера. Всеки компонент на системата има свой уникален идентификационен номер. Като използвате тази стойност, можете да изберете драйверите за устройството. Можете да намерите идентификационния номер, като използвате "Управление на устройствата" в "Свойства" на компонента. Трябва да намерите идентификатора за всяко неидентифицирано оборудване в списъка и да използвате намерените стойности на сайт, специализиран в намирането на софтуер по идентификационен номер. След това просто изтеглете и инсталирайте софтуера.

Тази тема беше разгледана по-подробно в нашата статия по-рано:

Урокът: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Поле за търсене на

Метод 5: Местни инструменти на Windows

И накрая, последния метод, за който ще ви разкажем - инсталирането на софтуер по стандартните начини на системата. Този метод е най-слабо ефективният от всички по-рано, но може и да помогне. За да инсталирате драйвери за всеки компонент на системата, трябва да отидете в "Device Manager" и да кликнете с десния бутон върху недефинирания хардуер. В контекстното меню изберете елемента "Актуализиране на драйвера" и изчакайте инсталирането на софтуера. Повторете тези стъпки за всеки компонент.

Също така на нашия сайт ще намерите по-подробни материали по тази тема:

Урокът: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

Процесът на инсталиране на намерения драйвер

Както можете да видите, няма нищо трудно при намирането на драйвери за Lenovo S110. Трябва само достъп до интернет и внимание. Надяваме се, че можем да ви помогнем да разберете процеса на инсталиране на драйвери. Ако имате въпроси, попитайте ги в коментарите и ще им отговорим.