Изтеглете драйвери за Logitech F710 на Windows 10

Logitech активно се занимава с разработването на голямо разнообразие от игрални устройства. Драйверите за такива устройства са необходими не само за нормална работа в операционната система, но и за по-гъвкави настройки, например преназначаване на клавиши или промяна на чувствителността. Всичко, от което се нуждаете, е винаги на разположение за изтегляне на официалния сайт на производителя, но това не е единствената възможност за получаване на софтуер. Днес предлагаме да се запознаем подробно с всички възможни опции, като вземем за пример платформата Windows 10.

Инсталиране на драйвери за безжичния геймпад Logitech F710

Веднага след свързването Logitech F710 трябва да се появи в Windows и да е готов за работа. Въпреки това, всички геймъри се интересуват от отключване на допълнителна хардуерна функционалност, която става достъпна само след инсталиране на драйверите. Така че нека да преминем към задачата, започвайки с оптималния метод.

Метод 1: Официалният сайт на компанията Logitech

Почти винаги на сайта на разработчика на всяко оборудване, можете лесно да намерите всички необходими файлове за работа. Страницата за поддръжка на Logitech не е изключение. Тази опция за търсене и изтегляне на драйвери е най-надеждна и сигурна, тъй като винаги получавате най-новата и най-работеща версия на софтуера.

Отидете на официалния сайт на Logitech

 1. Отворете главната страница и кликнете върху иконата под формата на три вертикални ленти, за да разширите менюто.
 2. Отваряне на меню, за да отидете на страницата за поддръжка на Logitech F710

 3. Изберете секцията "Поддръжка" .
 4. Отидете на страницата за поддръжка, за да търсите драйвери за Logitech F710

 5. Въведете модела на геймпада в съответния ред и кликнете върху съответния резултат от търсенето.
 6. Търсете сайта на производителя на Logitech F710

 7. Първо ще се покаже страницата на устройството. Там трябва да кликнете върху "Подробности" .
 8. Отидете на страницата за безжичен контролер Logitech F710 на официалния сайт

 9. Превъртете надолу в раздела, където ще намерите секцията „Изтегляния“ .
 10. Отидете да изтеглите драйвери за контролера Logitech F710 на официалния уебсайт на производителя

 11. Задайте версията на вашата операционна система, в нашия случай тя е Windows 10.
 12. Изборът на операционна система за изтегляне на драйвери Logitech F710 от официалния сайт

 13. Уверете се, че сте избрали правилната ширина на платформата и след това кликнете върху „Изтегляне“ в секцията „Logitech Gaming Software“ .
 14. Изтеглете драйвер за безжичен контролер Logitech F710 от официалния сайт

 15. Изчакайте инсталационната програма да завърши изтеглянето и след това изпълнете EXE.
 16. Стартирайте изтегления инсталиращ драйвер за безжичния контролер Logitech F710

 17. Ще се появи отделен прозорец за съветника за инсталиране, където ще бъде избран оптималният език на интерфейса, след което можете да преминете към следващата стъпка, като кликнете върху „Напред“ .
 18. Избор на език в менюто за инсталиране на драйвера на контролера Logitech F710

 19. Потвърдете условията на лицензионното споразумение, като поставите маркер пред съответния елемент и изпълнете процедурата по инсталиране.
 20. Разбиране на лицензионното споразумение за инсталиране на драйвери за Logitech F710

 21. Необходимо е само да свържете устройството и да го калибрирате с помощта на вградения инструмент. След това всичко ще е готово.
 22. Калибрирайте вашето устройство Logitech F710 след инсталиране на подходящия драйвер

Метод 2: Софтуер на трети лица за инсталиране на драйвери

Както можете да видите от първия метод, изтеглянето и инсталирането на драйвер от официалния сайт не винаги е удобно, а също така отнема доста време. Затова, за тези, които се интересуват от по-бърз начин за изпълнение на задачата, ви съветваме да се запознаете със специалния софтуер, чиято основна цел е да търсите и инсталирате всички необходими драйвери. Такъв софтуер самостоятелно сканира системата за липсващи файлове, анализира всички свързани устройства, зарежда и добавя компоненти. Потребителят трябва само да зададе предварителните параметри и да изчака завършването на процедурата.

Още подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Приложения от този вид сега има огромно количество. Всички те работят на същия принцип, но те се различават по допълнителни функции, които примамват потребителите на страната на продукта от определени разработчици. Ясният лидер е добре познат софтуер, наречен Решение за Driverpack , Имаме отделна инструкция, в която ще намерите подробно описание на целия процес на взаимодействие с DriverPack.

Инсталиране на драйвер чрез DriverPackSolution

Още подробности: Как да актуализирате драйверите на компютъра си с помощта на DriverPack Solution

Метод 3: Уникален идентификатор

Всяко оборудване, което по-късно ще бъде свързано с компютър, получава индивидуален номер на етапа на производство, благодарение на което устройството се идентифицира в операционната система. На него можете да намерите съвместим драйвер за Logitech F710, но е препоръчително да го направите само в случай, че устройството не е открито автоматично в операционната система. ИД на геймпада има следния формуляр:

USBVID_046d&PID_c21f

Търсете драйвери за Logitech F710 по своя уникален идентификатор

Подробно ръководство за намиране на драйвери за този код можете да намерите в нашия отделен материал, като кликнете върху следния линк. Авторът подробно описа възможностите за търсене и изтегляне на файлове, използвайки специализирани онлайн услуги.

Още подробности: Търсене на драйвери с идентификационен номер на хардуера

Метод 4: Standard OS Tool

Стандартният инструмент на Windows също не добавя собствена помощна програма за гъвкава конфигурация на устройството, но ще бъде полезна, когато Logitech F710 не бъде открит автоматично и съответно не работи. Вграденият инструмент ще сканира свързаните устройства, ще намери и добави необходимия за тях софтуер. От потребителя се изисква само да стартира този процес и да изчака, докато той приключи.

Инсталиране на драйвери за хардуер чрез Device Manager на Windows

Още подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти на Windows

Сега знаете, че четирите опции за търсене и софтуерните инсталации за безжичния геймпад Logitech F10 имат различен алгоритъм на работа и са подходящи само в определени ситуации. Затова ви съветваме да се запознаете с всеки един от тях и едва след това да вземете удобен.