Всяко устройство, дори и едно, което, както би трябвало да работи без специален софтуер, все още се нуждае от шофьор. Въпреки това, не всеки хардуер може да бъде изтеглен от официалния сайт. Под това описание, Mustek 1248 UB също е подходящ.

Инсталиране на драйвери за Mustek 1248 UB

Въпреки факта, че официалният сайт няма необходимия софтуер, има няколко други начина, които ще помогнат при инсталирането на драйвера за въпросния скенер. В тази статия можете да видите всеки от тях.

Метод 1: Програми на трети страни

В интернет можете да намерите специални програми, които автоматично сканират системата, намерят остарели драйвери и ги актуализират. Такива приложения също могат да инсталират липсващия софтуер. Това е много удобно, ако не искате да търсите един файл на различни сайтове. На нашия ресурс можете да прочетете подробна статия, която изброява най-добрите представители на въпросния сегмент.

Прочетете повече: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Шофьор Booster Mustek 1248 UB

Сред другите, програмата Помощник на водача , Това приложение има голяма драйверна база, която по всяко време може да ви помогне да инсталирате необходимия софтуер. Интелигентен интерфейс и ясни функции няма да ви накарат да мислите за всяко действие. Но най-добре е да разгледате инструкцията за конкретен пример.

  1. Инсталираното приложение започва да сканира самия компютър и разпределя слабите точки при първото стартиране. Невъзможно е да пропуснете този момент, така че просто изчакайте завършването му.
  2. Сканиране за драйвери Mustek 1248 UB

  3. Веднага щом резултатите са на разположение, можете да видите колко лошо е всичко или обратно.
  4. Резултат от сканиращите драйвери Mustek 1248 UB

  5. Необходимо е обаче само да работим с разглежданото устройство, за това в лентата за търсене, която е в дясния ъгъл от върха, карайте "Mustek" .
  6. Търсенето на устройство в Mustek 1248 UB_003

  7. След като устройството бъде намерено, можете да кликнете върху бутона "Инсталиране" . Тогава приложението ще направи всичко сами.

На този анализ на този метод е свършил.

Метод 2: Идент. № на устройството

Абсолютно всяко устройство, свързано към компютъра, има свой собствен уникален идентификатор. Това е вид номер на оборудването, който позволява на операционната система да го различава от всяка друга. Можете също да помогнете при намирането и изтеглянето на драйвера. За въпросния скенер идентификационният номер изглежда така:

USBVID_055F&PID_021F

Търсене по ID Mustek 1248 UB_002

Този начин на инсталиране на софтуера е различен, тъй като не е необходимо да изтегляте програми, помощни програми, просто трябва да се свържете с интернет и да посетите специален сайт. И няма значение дали имате Windows 7 или XP, огромни бази данни могат да задоволят нуждите на потребителя за всяка операционна система. За да разберете по-добре как работи този метод, трябва да прочетете статията на нашия уебсайт, където е описана подробно.

Урокът: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Метод 3: Стандартни инструменти за Windows

Доста често този вариант се счита за неефективен, но все пак си заслужава да бъде разгледан, тъй като той може да помогне и. Въз основа на работата си върху стандартни инструменти за Windows. Това е софтуер, който намира само връзка с интернет и намира драйвери за него. На нашия уебсайт можете да прочетете по-подробни инструкции, които ще отговорят на всички въпроси, свързани с този метод.

Управление на устройства Mustek 1248 UB

Прочетете повече: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

В резултат на това разглобявахме 3 начина, по които можете да инсталирате драйвера за скенера Mustek 1248 UB, без да прибягвате до услугите на официалния сайт. Ако имате някакви въпроси, можете спокойно да ги попитате в коментарите, където ще получите оперативен и подробен отговор.