Samsung е една от най-големите компании в света, която се занимава с производството на разнообразно оборудване. Сред широкия списък на техните продукти има няколко модела принтери. Днес ще опишем подробно процеса на намиране и изтегляне на драйвери за Samsung SCX-3200. Собствениците на това устройство ще могат да се запознаят с всички варианти на изпълнението на този процес и да изберат един от тях.

Изтеглете драйвери за принтера Samsung SCX-3200

Първо, свържете принтера с компютър или лаптоп със специален кабел, който се доставя с устройството. Пуснете го и след това следвайте инструкциите на избрания метод.

Метод 1: Уеб ресурси за поддръжка на HP

Преди това Samsung се занимава с производство на принтери, но продава своите клонове на HP, в резултат на което цялата информация и полезни продуктови файлове са преместени на уебсайта на горепосочената корпорация. Ето защо собствениците на такова оборудване ще трябва да изпълнят следните действия:

Отидете на официалния сайт за поддръжка на HP

 1. Отворете удобен уеб браузър за вас и чрез него отидете на официалната страница за поддръжка на HP.
 2. В отворения раздел ще видите списъка със секции. Сред тях, намерете "софтуер и драйвери" и кликнете върху него с левия бутон на мишката.
 3. Преминете към софтуер и драйвери за Samsung SCX 3200

 4. Ще се покажат икони с поддържани продукти. Търсите софтуер за принтер, затова изберете подходящата икона.
 5. Избиране на принтер в уеб сайта на Samsung SCX 3200

 6. Въведете името на продукта си в специалния ред, за да видите списък на всички налични устройства. Сред тях, намерете съответното и кликнете с левия бутон върху линията.
 7. Избор на принтер модел за Samsung SCX 3200

 8. Въпреки че сайтът е предназначен за автоматично откриване на операционната система, това не винаги е така. Препоръчваме ви, преди изтеглянето на файлове, да сте сигурни, че версията на Windows OC и дълбочината на битовете са зададени правилно. Ако не е така, променете ръчно параметъра, като изберете версията от изскачащото меню.
 9. Забележка OS преди да изтеглите драйвери за Samsung SCX 3200

 10. Остава само да отворите секцията на драйвера и да кликнете върху бутона Изтегляне .
 11. Изтегляне на драйвери за Samsung SCX 3200

След като изтеглянето приключи, отворете инсталатора, за да започнете самоинсталацията на файлове за принтера Samsung SCX-3200.

Метод 2: Специални програми

Мрежата има доста голям брой програми, чиято функционалност е насочена към подпомагане на потребителите да намерят и инсталират подходящи драйвери. Почти всички представители на този софтуер работят върху същия алгоритъм и се различават в присъствието на допълнителни средства и възможности.

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

На уебсайта ни има и статия, в която са подробно описани инструкциите за търсене и изтегляне на необходимите файлове за компоненти и периферни устройства. Driverpack разтвор ,

Повече подробности: Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution

Метод 3: Идент. № на устройството

Всяко оборудване получава свой собствен уникален номер, благодарение на което се извършва правилното функциониране на устройството и операционната система. Такъв код може да се използва за намиране на подходящ водач. ID на принтера Samsung SCX-3200 е както следва:

Идентификационен номер на хардуера за Samsung SCX-3200

VID_04E8&PID_3441&MI_00

Подробни инструкции за това как да намерите и изтеглите драйвери на компютър с помощта на идентификатор са в другата ни статия.

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 4: Стандартен инструмент за Windows

В Windows OS всяко свързано оборудване се определя от специален вграден инструмент. Освен това има инструмент, който ви позволява да намирате и изтегляте драйвер без използването на програми или уебсайтове от трети страни. И това се прави, както следва:

 1. От "Старт" отидете на "Устройства и принтери".
 2. Преход към устройства и принтери в Windows 7

 3. Над списъка с всички устройства намерете бутона "Добавяне на принтер" .
 4. Инсталиране на принтера в Windows 7

 5. Samsung SCX-3200 е локален, така че изберете подходящия елемент в прозореца, който се отваря.
 6. Добавяне на локален принтер към Windows 7

 7. Следващата стъпка е да определите порта, чрез който устройството е свързано към компютъра.
 8. Изберете порт за принтера в Windows 7

 9. След като определите всички параметри, ще се отвори прозорец, където ще се извърши автоматично търсене на всички налични устройства. Ако списъкът не се покаже след няколко минути или не намерите желания принтер в него, кликнете върху "Windows Update" .
 10. Списък на устройствата в Windows 7

 11. В реда въведете производителя и модела на оборудването, след което продължете.
 12. Избор на модел на принтер в Windows 7

 13. Задайте удобно име на устройството, за да го направите удобно за работа.
 14. Въвеждане на име за принтера Windows 7

Не се изисква повече от вас, процесът на сканиране, изтегляне и инсталиране е автоматичен.

По-горе можете да се запознаете с четири различни начина за намиране и инсталиране на подходящи драйвери за Samsung SCX-3200. Целият процес не е сложен и не изисква присъствието на определени знания и умения от потребителя. Достатъчно е да изберете удобна опция и да следвате инструкциите.