DLL

Steamui.dll е DLL файл, който е част от клиентското приложение на онлайн ресурса за продажба на компютърни игри - Steam. Услугата, както е известно, има огромна популярност сред геймърите от цял ​​свят. Възможно е съобщението да се появи в системата, където тази програма е инсталирана на грешката за изтегляне на SteamUI.dll. Това обикновено се случва, когато се опитате да започнете игра, свързана с него.

Методи за решаване на грешката при отсъствието на SteamUI.dll

Едно просто решение на проблема е да преинсталирате самата Пара. В същото време е възможно ръчно да добавите SteamUI.dll към системата или да прибягвате до помощта на специализирана програма. Също така можете да опитате да актуализирате драйверите на аудио и видео компонентите на компютъра.

Грешките при изтегляне SteamUI.dll са причинени от ситуациите, довели до премахването или корупцията му. Това може да е проблем с регистъра, инфекция на файла с вирус или злонамерен софтуер, отказ на хардуер в системата. Понякога причината може да е остарял драйвер на аудио устройство или видеокарта. Например, ако срещнете тази грешка, когато се опитвате да пуснете играта на Steam.

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

това полезност Има клиент от същата услуга за операционната система Windows.

 1. След стартиране на софтуера въведете "steamui.dll" в лентата за търсене.
 2. търсене на файл в DLL-файлове

 3. След това кликнете върху името на файла, който търсите.
 4. избиране на файл в DLL файлове

 5. В следващия прозорец кликнете върху бутона "Инсталиране" .

инсталиране на файла в DLL файлове

Готово, това завършва инсталацията.

Метод 2: Преинсталиране на парата

За да направите това, първо трябва да изтеглите уеб инсталатора на Steam клиента.

Изтеглете програмата Steam

 1. След стартирането на инсталатора се появява прозорец, в който щракнете върху Напред .
 2. началото на инсталирането на пара

 3. Отметнете полето "Приемам лицензионното споразумение" и кликнете върху "Напред" .
 4. приемане на лицензионно споразумение на пара

 5. Избираме езика. Можете да оставите "руски" или да изберете друг по желание.
 6. избор на езикова пара

 7. Отваря се прозорецът, в който избираме инсталационната директория. Оставете стойността по подразбиране. В същото време е възможно да промените адреса на папката, като кликнете върху "Преглед" . Кликнете върху "Инсталиране" .
 8. изберете парата за инсталационната папка

 9. Процесът на инсталиране е в ход, в края на който се показва прозорец, показващ завършването на съветника за настройка. Ако желаете, маркираме елемента "Старт на Steam" и кликнете върху "Finish" .

завършване на инсталацията на пара

Този метод е най-доброто решение за коригиране на грешка.

Метод 3: Актуализиране на драйверите на компонентите на компютъра

За да приложите този метод, трябва да изтеглите и инсталирате най-новите версии на съответния софтуер за аудио и видео карта от уеб сайта на производителя. Ако искате, можете да използвате и DriverPack Solution - програма, предназначена автоматично да актуализира и инсталира драйвери. На връзката можете също да намерите информация как да използвате този софтуер.

Прочетете още: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Метод 4: Изтеглете SteamUI.dll

Тук трябва да заредите DLL файла и да го копирате в определена директория. Просто изтеглете библиотеката в папката "System32" .

Плъзнете и пуснете в папка

За да определите точно целевата директория в зависимост от дълбочината на битовете на OS, можете да направите справка с дадените препоръки в тази статия , И информация за регистрацията на DLL, ако има такава нужда, можете да намерите тук ,