Много потребители на торенти са развълнувани от различни въпроси за различните грешки, които възникват при работа с торент клиент. Обикновено те са очевидни и лесно решени, но някои изискват усилие, нерви и време. Особено трудно е да се намери новодошъл, който може и се опитва да намери повече подробности за проблема, но не може да намери нищо конкретно. Това може да се случи с грешката "торентът е неправилно кодиран" .

Причини за грешка

Причините за съобщението "торент е неправилно кодиран" могат да бъдат скрити в грешките на клиента или малко торент файл. Има няколко общи начина за решаване на тези проблеми и те са доста прости.

Пример за диалогов прозорец за неправилно кодиран торент грешка

Причина 1: Счупеният торент файл

Може би торентният файл е счупен или не е зареден правилно. Отстраняването на грешки в самия файл е доста трудно, е по-лесно да поискате нормално разпространение на торента или да потърсите друго разпространение. Ако торентният документ не е правилно зареден, трябва да направите следното:

 1. Отворете браузъра, от който сте изтеглили торента (този пример ще бъде показан в примера опера ).
 2. Отидете в историята в пътя "История" - "Изчистване на историята на браузъра" .
 3. Начинът на изчистване на историята в браузъра на Opera

 4. В следващия прозорец изберете елемента "Кеширани изображения и файлове" .
 5. Изчистване на кешираните изображения и файлове в браузъра Opera

 6. Изтрийте торент файла от папката за изтегляне и го изтеглете отново.

Ако причината е в torrent файла, тогава трябва да го премахнете от клиента. Например, в Utorrent това се прави по следния начин:

 1. Извикайте контекстното меню с десния бутон на мишката върху файла с проблеми.
 2. Посочете "Изтриване избирателно" и изберете "Само файл с торент" .
 3. UTorrent торент файл отстраняване

 4. Съгласен съм с предложението.
 5. Намерете и изтеглете файла с неизтеглени торенти.

Причина 2: Проблем с торент клиент

Причината за грешката може да бъде в клиента. В този случай си струва да опитате друга програма за торент. Ако това не помогна или нямате възможност, желанието да промените клиента, тогава можете да използвате магнитната връзка. Обикновено тя е достъпна за всички тракери. Може да се маркира с икона на магнит. По този начин не е нужно да изтегляте торента и вероятно ще направите всичко възможно.

Прочетете още: Основните програми за изтегляне на торенти

 1. Копирайте връзката или кликнете върху иконата на магнита (или връзката със съответното име).
 2. Магнитна връзка в иконата на магнита

 3. Ще бъдете помолени да изберете програмата, която искате да отворите, щракнете върху "Open link" . Ако имате само един клиент, най-вероятно това автоматично ще пречи на връзката.
 4. След това клиентът ще предложи да персонализирате файловете за изтегляне, името на папката и други подобни. Като цяло всичко е като обикновен торент.

Можете да опитате да рестартирате клиента. Може би приложението причини временна повреда. Излезте от "File" - "Exit" и рестартирайте. Сега започнете да изтегляте торента отново.

Изключете uTorrent

Сега знаете няколко начина за отстраняване на грешката "торент е неправилно кодиран" и ще можете да изтегляте различни филми, музика, игри.