Подписи в имейлите трябва да се използват, когато искате да предоставите на получателя допълнителни данни за контакт, повече информация и просто да покажете професионализъм. В днешната статия ще се опитаме да говорим за всички най-важни правила за издаване на подписи с няколко илюстративни примера.

Подписи по имейл

Независимо от съдържанието на подписа, ръководени от правилата за регистрация, трябва да използвате само текстовото съдържание с минимален брой изображения. Това ще позволи на получателя по-удобно да възприема информация, да копира текста и да не губи време в очакване на изтеглянето на допълнителни графики.

Примерен подпис на сайта на Gmail

Ако е необходимо, можете да използвате всички функции на стандартния редактор за подпис, съчетавайки различни цветове за текст и фон. Въпреки това, не правете подписът твърде ярък и привличайте повече внимание, отколкото основното съдържание.

Примерен подпис на сайта за поща на Yandex

Вижте също: Създаване на подпис на Яндекс.Поща

Опцията за идеален подпис трябва директно да се свърже с вас като подател, с допълнителна информация за контакт. Например, често се посочват страници в социални мрежи и общности с връзки. Не трябва да забравяме и правилата за благоприличие в общуването, използвайки почтена форма на лечение.

Пример за подпис на сайта Mail.ru Mail

Не е необходимо да се използва пълният тип име, включително фамилно име, собствено име и бащино име. Възможно е да се ограничи пълното или частично намаляване. Трябва също да се отбележи, че инициалите трябва да бъдат написани на същия език с останалата част от текста, създавайки усещане за органичен дизайн. Единствените изключения са някои съкращения като „E-Mail“ и името на компанията.

Примерен подпис на сайта за имейл на Rambler

Ако сте представител на някоя компания и писмата се изпращат, като се вземе предвид вашата дейност, важно е да се спомене името му. Ако е възможно, можете да посочите вашата позиция и допълнителни контакти на организацията.

Пример за подпис на фирма в Outlook

Вижте също: Създайте подпис в Outlook

Последният важен аспект, на който трябва да се обърне особено внимание, е стегнатостта на съдържанието. Създаденият подпис трябва внимателно да се провери за четливост, без проблеми с граматиката и капацитета. В идеалния случай целият текст трябва да се състои от 5-6 кратки реда.

Пример за подпис на компанията на сайта на Gmail

Някои от най-добрите примери за подписи могат да се видят в скрийншотите, представени по време на тази статия. Както можете да видите, дизайнът може да бъде много различен, но във всички случаи той перфектно допълва основното писмо. Когато създавате своите подписи, опитайте да обърнете внимание на примерите, комбинирайки различни стилове и в крайна сметка да получите уникална опция.

заключение

Следвайки всички правила, споменати в статията, ще създадете подпис, който напълно допълва основното съдържание на изпратените писма. След това ще е необходимо само да използвате подходящата функционалност, за да я добавите. За да направите това, отидете в специален раздел в настройките или редактирайте HTML кода на страницата в браузъра.

Вижте също:
Как да добавите подпис в имейл
Топ HTML дизайнери
Как да направим рамка за имейл