TeamViewer ви позволява да управлявате отдалечено компютъра си. За домашна употреба програмата е безплатна, но за търговска употреба лицензът струва 24 900 рубли. Така че, безплатна алтернатива на TeamViewer ще спести прилична сума.

TightVNC

Този софтуер ви позволява да управлявате дистанционно компютъра. Програмата е междуплатформена. Тя е разделена на две части: клиентът, а също и сървърът. В TightVNC има добра защита. Можете да затворите достъпа до компютъра до определени IP адреси и да зададете парола.

TightVNC работен прозорец

За да стартирате програмата има два режима: Сервиз - програмата ще бъде във фонов режим и чака връзка, User Define - ръчно стартиране. За да постигнете най-голяма сигурност, можете да включите забраната за въвеждане на данни в дистанционния режим. Езикът на програмата е английски. Интерфейсът му е почти същият като при всички програми от този вид.

Изтеглете TightVNC от официалния сайт

LiteManager Безплатно

С помощта на този инструмент всеки потребител, дори и този, който не разбира нищо в компютри и програми, ще може да управлява отдалечено работната машина. Това може да стане както чрез локалната мрежа, така и чрез Интернет.

Работен прозорец LiteManager Безплатно

На партньора е възможно да бъдете свързани не само с ID, но и с IP адрес. Програмата има интуитивен интерфейс и Russified, за разлика от предишния аналог. Също така функционалността му е по-широка.

Изтеглете LiteManager безплатно от официалния сайт

AnyDesk

Тази програма съдържа всички функции на подобни продукти и поддържа съвременни графични интерфейси. Тук можете да направите всичко, което е в TeamViewer, но с едно важно предимство - по-висока скорост. За разлика от TightVNC и Lite Manager, този клиент е най-бързият. AnyDesk осигурява стабилна и бърза работа при скорост на интернет 100 kbps.

AnyDesk

Изтегляне на AnyDesk

Отдалечен работен плот на Chrome

Това не е пълна програма, като TightVNC, Lite Manager или AnyDesk, но само разширение на браузъра. Има обаче редица предимства. Например, тя има малко тегло и лесно се настройва и контролира, което не може да се каже за всеки аналог, даден тук. Chrome Remote Desktop ви дава възможност да конфигурирате компютъра или да работите заедно. Ако използвате браузър от Google , след инсталирането самата програма ще бъде настроена и синхронизирана.

Отдалечен работен плот на Chrome

Изтегляне на отдалечения работен плот на Chrome

X2GO

Тази програма е друго решение за отдалечен достъп до компютъра. Въпреки че можете да намерите версиите му на всяка популярна платформа, сървърът, от който трябва да имате достъп от разстояние, може да бъде инсталиран само на Linux, което е директно недостатък, за разлика от споменатите по-горе аналози. Програмата поддържа звук и ви позволява да се свържете с принтера. За свързване с компютър се използва надежден SSH канал. Софтуерът също така позволява да се стартира отделно приложение на сървъра.

X2Go

Изтеглете X2GO от официалния сайт

Амми Админ

Това е малка програма, с която можете лесно да се свържете отдалечено с вашия компютър. В своята функционалност той съдържа само най-важните инструменти. За разлика от всички горепосочени аналози, този продукт е преносим и не изисква инсталация. Ammyy Admin работи чрез локална мрежа или чрез интернет. Функциите са прости и не е нужно да ги изучавате. Всеки потребител ще разбере управлението.

Ами Админ

Изтеглете Ammy Admin

Сега можете да вземете аналогов TeamViewer, ако той не ви е удобен.