TeamSpeak служи не само за комуникация между хората. Последното тук, както е известно, се случва в каналите. Благодарение на някои функции на програмата можете да персонализирате излъчването на вашата музика в стаята, в която се намирате. Нека да видим как да го направим.

Настройте излъчването на музика в TeamSpeak

За да започнете да пускате аудио за канала, трябва да изтеглите и конфигурирате няколко допълнителни програми, чрез които и ще бъдат излъчвани. Ние ще анализираме всички стъпки на свой ред.

Изтеглете и конфигурирайте Virtual Audio Cable

На първо място, ще ви е необходима програма, която ще ви позволи да прехвърляте аудио потоци между различни приложения, в нашия случай, използвайки TeamSpeak. Нека започнем да изтегляме и конфигурираме виртуалния аудио кабел:

 1. Отидете на официалния сайт на Virtual Audio Cable, за да започнете да изтегляте тази програма на вашия компютър.
 2. Изтегляне на виртуален аудио кабел

 3. След като изтеглите програмата, трябва да я инсталирате. Няма нищо сложно в това, просто следвайте указанията в инсталатора.
 4. Отворете програмата и изберете "1" вместо "Кабели" , което означава, че добавяте един виртуален кабел. След това кликнете върху "Задаване" .

Конфигуриране на виртуален аудио кабел

Сега сте добавили един виртуален кабел, остава да го конфигурирате в музикалния плеър и самия TimSpeak.

Конфигуриране на TeamSpeak

За да може програмата правилно да възприема виртуалния кабел, е необходимо да предприемете няколко действия, благодарение на които ще можете да създадете нов профил специално за излъчване на музика. Нека да започнем:

 1. Стартирайте програмата и отидете в раздела "Инструменти" , след което изберете "Идентификатори" .
 2. TeamSpeak IDs

 3. В прозореца, който се отваря, кликнете върху "Нов", за да добавите нов идентификационен номер. Въведете име, което ви харесва.
 4. Добавете ID TeamSpeak

 5. Отново отидете на "Инструменти" и изберете "Опции" .
 6. Опции за TeamSpeak

 7. В секцията "Възпроизвеждане" добавете нов профил, като кликнете върху знака плюс. След това намалете звука до минимум.
 8. Добавяне на профил за възпроизвеждане на TeamSpeak

 9. В секцията "Запис" също добавяте нов профил, изберете "линия 1 (виртуален аудио кабел)" в елемента " Рекордер " и поставете точка близо до елемента "Постоянно излъчване" .
 10. Добавяне на профил за запис на TeamSpeak

 11. Сега отидете в раздела "Connections" и изберете "Connect" .
 12. Свързване на TeamSpeak

 13. Изберете сървъра, отворете допълнителни опции, като кликнете върху "Още" . В елементите "Идентификатор" , "Профил за запис" и "Плейлист" изберете профилите, които току-що сте създали и конфигурирали.

конфигурирайте връзката TeamSpeak

Сега можете да се свържете с избрания сървър, да създадете или да влезете в стаята и да започнете да излъчвате музиката, само за да започнете, трябва да конфигурирате музикалния плеър, чрез който ще се случи предаването.

Прочетете повече: Ръководство за създаване на стая в TeamSpeak

Конфигуриране на AIMP

Изборът падна върху играча AIMP , тъй като е най-удобно за такива предавания и настройката му се извършва само с няколко кликвания. Нека разгледаме по-подробно:

 1. Отворете плейъра, отворете "Меню" и изберете "Настройки" .
 2. AIMP настройки

 3. В секцията "Възпроизвеждане" в секцията "Устройство" трябва да изберете "WASAPI: Линия 1 (виртуален аудио кабел)" . След това кликнете върху "Прилагане" и излезте от настройките.

AIMP настройки за възпроизвеждане

Това завършва всички необходими програми, можете просто да се свържете с необходимия канал, да включите музиката в плейъра, в резултат на което той ще бъде непрекъснато излъчван по този канал.