Пластмасови банкови карти са изключително удобни за плащане в много онлайн магазини, включително и в AliExpress , Не забравяйте обаче, че тези карти са с изтекъл срок на валидност, след което този платежен инструмент е заменен с нов. Да, и не е чудно да загубите или да нарушите картата си. В тази ситуация трябва да промените номера на картата на ресурса, така че плащането да се извърши от нов източник.

Промяна на данните за картата на AliExpress

На AliExpress се реализират два механизма за използване на банкови карти за плащане на покупки. Този избор позволява на потребителя да даде предпочитание както на скоростта и простотата на покупката, така и на нейната сигурност.

Първият начин е платежната система на Alipay. Тази услуга е специално разработване на AliBaba.com за извършване на транзакции с пари в брой. Регистрирането на сметка и прикрепването на банковите карти към нея отнема отделно време. Това обаче дава нови мерки за сигурност - Алийп сега започва да работи с финанси, така че надеждността на плащанията се увеличава значително. Тази услуга е най-подходяща за потребители, които активно правят резервации за Али, както и за големи суми.

Вторият метод е подобен на механизма на плащане с банкови карти на всеки онлайн сайт. Потребителят трябва да въведе данните за своите платежни средства в съответната форма, след което да бъде отписана сумата, необходима за плащане. Тази опция е много по-бърза и по-лесна, не изисква отделни процедури, затова е най-подходяща за потребители, които правят понякога нередовни покупки или за малки количества.

Всяка от тези опции съхранява данните от банковата карта, след което те могат да бъдат променени или напълно необвързани. Разбира се, поради двата варианта за използване на карти и начините за промяна на платежната информация, има точно две. Всеки от тях има своите особености и недостатъци.

Метод 1: Alipay

Alipay съхранява данните на използваните банкови карти. Ако първоначално потребителят не е използвал услугата и след това е създал профила си, той ще намери тези данни тук. И тогава те могат да бъдат променени.

 1. Първо трябва да влезете в Alipay. Можете да направите това чрез изскачащото меню, което се появява, ако посочите профила си в горния десен ъгъл. Ще трябва да изберете най-ниската опция - "My Alipay" .
 2. Влезте в Alipay

 3. Независимо от това дали потребителят е бил упълномощен преди това, системата ще ви подкани да въведете отново профила от съображения за сигурност.
 4. Повторно упълномощаване при влизане в Alipay

 5. В главното меню на Alipay кликнете върху малката зелена икона на горния панел. Когато поставите курсора на мишката върху нея, ще се появи подкана "Редактиране на картите" .
 6. Редактиране на карти в Alipay

 7. Появява се списък с всички прикачени банкови карти. Няма начин да редактирате информация за тях поради сигурността. Потребителят може само да изтрие ненужните карти и да добави нови, като използва съответните функции.
 8. Списък на картите на Alipay

 9. Когато добавяте нов източник на плащане, трябва да попълните стандартния формуляр, в който трябва да посочите:
  • Номер на картата;
  • Код за валидност и сигурност (CVC);
  • Име и фамилия на собственика, както са записани на картата;
  • Адресът за фактуриране (системата напуска последното посочено време, като се има предвид, че лицето е по-вероятно да промени картата, отколкото мястото на пребиваване);
  • Alipay парола, която потребителят поиска при регистрацията на сметката в платежната система.

  Формата на записване на картата на Alipay

  След тези точки просто трябва да кликнете върху бутона "Запамети тази карта" .

Сега можете да използвате средствата за плащане. Препоръчва се винаги да се изтриват данните от тези карти, които вече няма да бъдат платени. Това ще избегне объркване.

Alipay независимо извършва всички операции и изчисления на плащанията, следователно поверителните данни на потребителите не отиват никъде и остават в надеждни ръце.

Метод 2: Когато плащате

Можете също да промените номера на картата в процеса на закупуване на стоки , А именно, на етапа на нейното проектиране. Има два основни начина.

 1. Първият начин е да кликнете върху "Използване на друга карта" на стъпка 3 на етапа на регистрация на покупката.
 2. Използвайте друга карта в AliExpress

 3. Ще се отвори допълнителна опция "Използване на друга карта" . Трябва да бъде избран.
 4. Нова позиция при плащане от aliexpress

 5. Ще се появи стандартен кратък формуляр за появата на картата. Необходимо е да въведете традиционно данни - номер, период на валидност и код за сигурност, име и фамилия на собственика.

Картата може да бъде използвана и тя ще бъде запазена и по-късно.

 1. Вторият начин е да се избере опцията "Други начини на плащане" в същия параграф 3 на етапа на проектиране. След това можете да продължите плащането.
 2. Други начини на плащане за aliexpress

 3. На отворената страница е необходимо да изберете "Плащане с карта или по други начини" .
 4. Плащане по други начини на Aliexpress

 5. Отваря се нов формуляр, където трябва да въведете данните за банковата карта.

Картов формат за плащане по друг начин на Aliexpress

Този метод не се различава от предишния, с изключение на това, че е малко по-дълъг. Но това също има свой собствен плюс, за който долу.

Възможни проблеми

Трябва да се помни, че както при всяка операция с въвеждането на данни от банкови карти в Интернет, е важно предварително да проверите компютъра за вирусни заплахи. Специалните шпиони могат да си спомнят въведената информация и да я предадат на измамници.

Много често потребителите гледат проблеми при неправилна работа на елементите на сайта, когато използват Alipay. Например, най-често срещаният проблем е, когато потребителят се разреши отново, когато влезе в Alipay, потребителят не се прехвърля по-нататък на екрана на платежната система, а на началната страница на сайта. И като се има предвид, че във всеки случай, когато влезете в Alipay, трябва да въведете данните отново, процесът се превръща в линия.

Най - често срещаният проблем се намира в Mozilla Firefox когато се опитвате да влезете в социални мрежи или услуги Google , В такава ситуация се препоръчва да опитате да използвате различен браузър или да разрешите, като въведете паролата ръчно. Или, ако просто извиквате с ръчно въвеждане, напротив, използвайте входа чрез приложените услуги.

Понякога може да възникне същият проблем, когато се опитвате да промените картата по време на процеса на покупка. Не можете да осребрите опцията "Използване на друга карта" или да работите неправилно. В този случай е подходящ вторият вариант с по-дълъг път, преди да смените картата.

По този начин трябва да помните - всички промени по отношение на банковите карти трябва да се прилагат в AliExpress, така че в бъдеще, когато се правят поръчки, няма проблеми. В крайна сметка, потребителят може да забрави, че той е променил начина на плащане и се опита да направи плащане със старата карта. Навременното актуализиране на данните предпазва от такива проблеми.