Необходимостта да се създаде стартираща USB флаш-памет се появява, когато различни операционни системи са неизправни, когато трябва да възстановите компютъра или просто да го тествате с различни помощни програми, без да стартирате операционната система. Има специални програми за създаване на такива USB-устройства. Нека да разберем как да изпълним тази задача с помощта на Paragon Hard Disk Manager.

Процедурата за създаване на стартираща флаш устройство

Paragon Hard Disk Manager е цялостна програма за работа с дискове. Неговата функционалност включва и възможността за създаване на стартираща флаш памет. Редът на манипулациите зависи от това дали WAIK / ADK е инсталиран на вашата операционна система или не. След това ще разгледаме подробно алгоритъма на действията, които трябва да се следват, за да се изпълни задачата.

Изтегляне на Paragon Hard Disk Manager

Стъпка 1: Стартирайте „Създаване на помощник за спасителни медии“

На първо място, трябва да стартирате " Създаване на помощник за възстановяване" чрез интерфейса на Paragon Hard Disk Manager и да изберете вида на създаването на устройството за зареждане.

 1. Свържете USB устройството, което искате да направите, към вашия компютър и след стартиране на Paragon Hard Disk Manager отидете в раздела Home .
 2. Отидете в подраздела Начало в програмата Paragon Hard Disk Manager

 3. След това щракнете върху името на елемента "Създаване на помощен помощник за възстановяване" .
 4. Стартиране на помощника за спасителни дискове в Paragon Hard Disk Manager

 5. Ще се отвори стартовият прозорец „Wizards“ . Ако не сте опитен потребител, поставете отметка в квадратчето до „Използвайте ADK / WAIK“ и махнете отметката от „Режим за напреднали потребители“ . След това щракнете върху Напред .
 6. Начален екран на съветника за създаване на спасителни дискове в програмата Paragon Hard Disk Manager

 7. В следващия прозорец трябва да посочите зареждащия диск. За да направите това, преместете радио бутона в позиция „Външни флаш медии“ и изберете опцията в списъка на флаш устройствата, ако има няколко от тях, свързани към компютъра. След това кликнете върху "Напред".
 8. Избиране на флаш устройство в помощника на Rescue Disk в диспечера на твърдите дискове на Paragon

 9. Отваря се диалогов прозорец с предупреждение, че ако продължите процедурата, цялата информация, съхранена на USB устройството, ще бъде окончателно унищожена. Трябва да потвърдите решението си, като кликнете върху бутона "Да" .

Потвърждение за изтриване на данни от флаш устройството в диалоговия прозорец на програмата Paragon Hard Disk Manager

Стъпка 2: Инсталирайте ADK / WAIK

В следващия прозорец трябва да посочите пътя до местоположението на инсталационния пакет на Windows (ADK / WAIK). Когато използвате лицензираната версия на операционната система и ако не сте изрязали нищо от нея, необходимият компонент трябва да се намира в съответната директория на стандартната папка Program Files . Ако е така, тогава пропуснете тази стъпка и отидете директно към следващата. Ако този пакет все още не е на компютъра, ще трябва да го изтеглите.

 1. Кликнете върху "Download WAIK / ADK" .
 2. Отидете на изтеглянето на ADK WAIK в съветника за спасителни дискове в програмата на Paragon Hard Disk Manager

 3. Това ще стартира браузъра по подразбиране на вашата система. Тя ще отвори страницата за изтегляне на WAIK / ADK на официалния уебсайт на Microsoft. Намерете в списъка с компоненти, които съответстват на вашата операционна система. Тя трябва да бъде изтеглена и записана на твърдия диск на компютъра в ISO формат.
 4. Отидете да изтеглите AIK за Windows 7 на официалния уебсайт на Microsoft

 5. След като изтеглите ISO файла на твърдия диск, започнете да използвате всяка програма за работа с дискови изображения чрез виртуален диск. Например, можете да използвате приложението UltraISO ,

  Стартиране на WAIK изображение с помощта на Ultra ISO

  урок:
  Как да стартирате ISO файл на Windows 7
  Как да използвате UltraISO

 6. Направете манипулации на инсталацията на компонента в съответствие с препоръките, които ще бъдат показани в прозореца на инсталатора. Те се различават в зависимост от версията на текущата операционна система, но като цяло алгоритъмът на действията е интуитивен.

WAIK интерфейс за настройка на съветника

Етап 3: Завършване на създаването на стартиращо флаш устройство

След като инсталирате WAIK / ADK, върнете се в прозореца “Emergency Media Wizard” . Ако вече имате инсталиран този компонент, просто продължете със стъпките, описани при разглеждането на Етап 1 .

 1. В блока “Посочете местоположението на WAIK / ADK” кликнете върху бутона “Преглед ...” .
 2. Отидете до задаване на местоположението на директорията на местоположението на ADK WAIK в съветника за спасителни дискове в програмата на Paragon Hard Disk Manager

 3. Отваря се прозорецът "Explorer", в който трябва да отидете в директорията, където се намира папката за инсталиране на WAIK / ADK. Най-често се намира в директорията “Windows Kits” на директорията “Program Files” . Маркирайте местоположението на компонента и кликнете върху „Избор на папка“.
 4. Указване на местоположението на директорията на местоположението ADK WAIK в папката за избор на помощен диск в програмата Paragon Hard Disk Manager

 5. След като избраната папка се покаже в прозореца „Съветник“ , щракнете върху „Напред“ .
 6. Указване на инсталационната директория на ADK WAIK в помощника на Rescue Disk в програмата Paragon Hard Disk Manager

 7. Това ще започне създаването на стартиращи носители. След завършването му можете да използвате USB флаш устройството, определено в интерфейса на Paragon като спасител на системата.

Създаването на стартираща USB флаш памет в Paragon Hard Disk Manager обикновено е проста процедура, която не изисква никакви специални знания или умения от потребителя. Въпреки това при изпълнението на тази задача е необходимо да се обърне внимание на определени точки, тъй като не всички необходими манипулации са интуитивни. Алгоритъмът на действията, на първо място, зависи от това дали имате инсталиран компонент WAIK / ADK на вашата система или не.