С активното и дългосрочно използване на VotsAp messenger, можете да "натрупате" доста ненужни или безполезни кореспонденции и съобщения в него. Много просто не обръщат внимание на това, но има и такива потребители, които са свикнали да се отърват от информация, която няма своевременна стойност. Ето защо в днешната ни статия ще говорим как да изтриете кореспонденцията на WhatsApp на устройства с различни операционни системи - Windows , IOS , андроид ,

Забележка: Независимо от операционната система, в която работи WatsAp, кореспонденцията, заличена по който и да е от горепосочените методи, остава на разположение на куриера на събеседника, с когото е била разменена информацията!

андроид

Собствениците на смартфони, управляващи най-популярната мобилна операционна система, могат да изтрият отделни съобщения в VotsApe , специфични или някои диалози, както и да изчистите напълно цялата кореспонденция в приложението. Нека разгледаме по-подробно алгоритмите за действия във всеки от определените случаи.

Изтриване на съобщенията за whatsapp в Android

Вижте също: Как да добавя или изтрива контакт в

Опция 1: Отделни съобщения и диалози

Най-често чрез кореспонденция потребителите използват цели диалози, но понякога това е въпрос на отделни послания. Във всеки от случаите, алгоритъмът на действията е малко по-различен, така че ще ги разкажем по-подробно.

Индивидуални съобщения
Ако задачата ви е да се отървете само от някои съобщения в рамките на един (или няколко) разговора в VotsApe, трябва да направите следното:

 1. В списъка за чат на WhatsApp (се отваря при стартиране на пратката) отидете на съобщението (съобщенията), от което искате да изтриете.
 2. Отваряне на чат за изтриване на съобщения в приложението за. За Android

 3. Намерете в кореспонденцията елемента, който ще бъде изтрит, и го подчертайте с дълъг кран.

  Изберете съобщение, което да го премахнете от кореспонденцията в приложението WhatsApp за Android

  Забележка: Ако трябва да изтриете повече от едно съобщение, след като изберете първия, просто маркирайте останалата част от кореспонденцията, като докоснете екрана.

 4. На горния панел кликнете върху изображението на кошницата и потвърдете действията си в изскачащия прозорец, като кликнете върху "Премахни от мен" . След това елементите, които сте маркирали, ще бъдат изтрити.
 5. Изтрийте нежеланите съобщения от кореспонденцията в приложението WhatsApp за Android

  Също така, можете да изтриете всички други съобщения в VotsAp, без значение кой от тях са в разговорите, кога и от кого са изпратени.

Цялата кореспонденция
Изтриването на диалоговия прозорец е напълно по-лесно. Ето какво трябва да направите:

 1. В раздела "Чатове" в приложението WhatsApp намерете този, който искате да изчистите, и отидете на него.
 2. Отидете в чата за почистване в WhatsApp за Android

 3. Докоснете бутона за меню под формата на три вертикални точки, разположени в десния ъгъл на горния панел. В списъка с опции, които се появяват, изберете "Още" и след това "Изчистване на чата" .
 4. Извършване на почистване на чата в приложение за

 5. Потвърдете действията си в прозореца на заявката, като кликнете върху "Изчисти" . Освен това можете да "изтриете мултимедийни файлове от телефона си" , като по този начин освободите малко място в паметта. Уверете се, че кореспонденцията е успешно изтрита.
 6. Потвърждение за изчистване на кореспонденцията от съобщенията и медийните файлове в приложението WhatsApp за Android

  От този момент нататък диалогът с потребителя ще бъде изтрит от съобщенията, но той ще остане в списъка за чат в главния прозорец за съобщения. Ако трябва да изтриете не само самата кореспонденция, но и споменаването й, изпълнете следните стъпки:

 1. Маркирайте чата, от който искате да се отървете, продължителен кран на екрана.
 2. Маркирайте чата за изтриване в VotsAp за Android приложение

 3. Кликнете върху иконата на кошницата в горната лента.
 4. Изтриване на избрания чат в VotsAp за Android приложение

 5. Потвърдете действията си в изскачащ прозорец и се уверете, че избраният чат е изтрит успешно.
 6. Специализираният чат е премахнат успешно в приложението VotsAp за Android

  По същия начин можете просто да заобиколите необходимостта от почистване на чат VotsAp, като го подчертаете в главния прозорец и го изпратите постоянно в кошчето за рециклиране.

Вариант 2: Някои или цялата кореспонденция

Ако не искате да се занимавате с "точка" заличаване на отделни съобщения, или просто нямате достатъчно почистване и / или заличаване на отделни чатове, можете да се отървете от няколко и дори от всички кореспонденции.

Индивидуални разговори
След като прегледахме алгоритъма за действие, предложен от нас по-горе, който ви позволява да изтриете една кореспонденция, вероятно бихте могли да разберете как можете да се отървете от няколко от тях по същия начин.

 1. В прозореца "Чатове" на приложението WhatsApp използвайте продължително докосване на екрана, за да маркирате някой от тези диалози, които планирате да изтриете. След това подчертайте друга ненужна кореспонденция, като "ги насочвате" с пръст.
 2. Избор на чатове, които искате да изтриете в Messenger за WattsAp за Android

 3. На лентата с инструменти, намираща се в горната част на интерфейса на Messenger, кликнете върху изображението на кошницата. В изскачащия прозорец изберете "Изтриване" и, ако сметнете за необходимо, отбележете "Изтриване на мултимедийни файлове от телефона ви".
 4. Изтрийте няколко избрани разговора в чатъра WattsAp за Android

 5. Разговорите, които сте избрали, ще бъдат изтрити от списъка с чатове, след което можете да ги възстановите само от резервно копие.

Чат прозорец преди и след изтриване на съобщения в WattsAp Messenger за Android

Цялата кореспонденция
Ако искате да изтриете всички стаи за разговори в VotsAp и нямате много от тях, лесно можете да използвате метода, предложен по-горе - изберете всички от тях с кран и след това ги изпратете в кошницата за добро. Ако обаче има десетки или дори стотици кореспонденции и искате да се отървете от всички, по-добре е да използвате следните препоръки:

 1. Отворете раздела за чат в WhatsApp и кликнете върху трите вертикални точки, разположени в горния десен ъгъл. В менюто, което се показва, изберете опцията "Настройки" .
 2. Отворете настройките на мобилното приложение WhatsApp на Android

 3. Докоснете елемента "Разговори" и след това отворете " История на чата " (не е най-логичното име за опциите, съдържащи се в този раздел).
 4. Отворете историята на частите, за да ги почистите или изтриете в мобилното приложение WhatsApp на Android

 5. Изберете една от двете опции по Ваша преценка:
  • "Изчистване на всички разговори" ;
  • "Изтриване на всички разговори".

  Първата ви позволява да старите стара кореспонденция, но директно да оставите имената на потребителите, с които сте говорили, в прозореца "Чатове" всички съобщения и мултимедия ще бъдат изтрити. Освен това е възможно "Изтриване на всичко освен любимите" , за което е предоставен съответният елемент.

  Изчистете всички разговори в мобилното приложение WhatsApp на Android

  Избирайки втората опция, изтривате не само съдържанието на кореспонденцията, но и "споменаването" в "Чат" , правейки първия раздел на пратеника празен.

 6. Изтрийте всички разговори в мобилното приложение WhatsApp на Android

 7. Потвърдете намеренията си в изскачащ прозорец (вижте изображенията по-горе), като кликнете върху "Изтриване на всички съобщения" или "Изтриване" , в зависимост от избраните от вас опции. Освен това можете да изтриете или оставите всички мултимедийни файлове, които са били в кореспонденцията, настройката или обратно, като премахнете отметката от съответните елементи.
 8. Успешно изтриване на цялата кореспонденция в мобилното приложение WhatsApp на Android

  След като изпълните тези прости стъпки, ще се отървете от всички съобщения в VotsAp и / или всички разговори.

iPhone

Процедурата за изтриване на кореспонденцията в Какво за iPhone точно както при другите операционни системи, не изисква много усилия. За да изчистите разговора на някои съобщения или да премахнете напълно диалога с всеки събеседник, можете да отидете по различни начини.

Как да изтриете чат от WhatsApp на iPhone

Метод 1: Отделни съобщения и диалози

Първият начин за премахване на нежелана или нежелана информация, получена / изпратена чрез WhatsApp, е да изтриете едно, няколко или всички съобщения в чата.

Едно или повече съобщения

 1. Стартирайте незабавния пратеник и отидете в раздел "Чатове" . Отваряме разговора, от който възнамеряваме да изчистим съобщенията частично или изцяло.
 2. WhatsApp за iPhone изтриване на съобщения - отидете в чата

 3. На екрана за диалог откриваме съобщението, което трябва да бъде унищожено, като продължително натискаме текста или данните, извикваме менюто за действие. Превъртете списъка с опции, като използвате бутона с изображение на триъгълник, намерете и докоснете елемента "Изтриване" .
 4. WhatsApp за iPhone меню действие за съобщението - Изтриване на елемент

 5. Отметките ще се показват до елементите на разговора и до съобщението, с което започна манипулацията, ще се появи отметка. Ако е необходимо, изтрийте и други съобщения да ги оборудвате със знаци. След като направихте своя избор, докоснете контейнера за боклук в долната част на екрана отляво.
 6. WhatsApp за iPhone Изберете и изтрийте няколко съобщения

 7. Потвърждаването на необходимостта от унищожаване на съобщението (ите) натиска бутона "Изтриване от мен" , след като го докоснете, елементите, отбелязани по-рано, ще изчезнат от кореспонденцията.

WhatsApp за iPhone потвърждава изтриването на съобщения - разговорът се изчиства

Диалогът е напълно

Разбира се, използвайки описания по-горе метод, можете да изтриете всички съобщения от всеки разговор с участник в WhatsApp, но ако трябва да унищожите напълно съдържанието на отделните разговори, това може да не е много удобно и отнема много време, ако кореспонденцията е обемна. За бързо премахване на всички съобщения по едно и също време е по-добре да използвате следващата инструкция.

 1. Отваряме целевия диалогов прозорец и в горната част на екрана докосваме името на участника WattsAp, с когото се провежда разговорът.
 2. WhatsApp за iPhone за изчистване на чат съобщения - отидете на данните на участник в Messenger

 3. Превъртете надолу показания списък с опции и намерете елемента "Изчистване на чата" , докоснете го. Потвърждаваме желанието да унищожим кореспонденцията, като кликнете върху "Изтриване на всички съобщения" .
 4. WhatsApp за iPhone изтрива всички съобщения от чата с друг член на услугата

 5. Връщайки се към диалога, наблюдаваме липсата на следи от съобщения, изпратени от събеседника или получени от него по-рано.
 6. Whatsapp за iphone всички съобщения от чата са изтрити

Метод 2: Някои или всички кореспонденции

Унищожаването на цели разговори не е рядка задача при работа с WhatsApr. Например след премахване на контакти от адресната книга, кореспонденцията с тях остава непокътната и трябва да бъде изтрита отделно. За масовото изтриване на информация, предавана или получена чрез мигновен пратеник, клиентското приложение на приложението за iOS предлага две опции.

Вижте също: Премахнете контактите от WhatsApp за iPhone

Отделни диалози

За да изтриете кореспонденцията с отделен събеседник, не можете да отваряте чата с него, както е описано по-горе, но използвайте функцията, която е достъпна от екрана, съдържащ списъка с заглавията на всички разговори. Това е особено удобно, ако е необходимо да изтриете няколко разговора, които някога са били създадени - повторете инструкциите по-долу за всеки чат, който е станал ненужен.

 1. Отидете в раздела "Чатове" на приложението WhatsApp за iPhone и намерете разговора да бъде почистван или изтрит. Кликнете върху заглавката на чата и я преместете наляво, докато се появи бутона "Още" . Опитваме се да не преместваме елемента до края на екрана, в противен случай кореспонденцията автоматично ще бъде изпратена до архива.
 2. WhatsApp за iPhone достъп до менюто за действие за чат - бутон Още

 3. Докоснете "Още" в менюто за диалогови прозорци, което ще доведе до показването на списъка с действия, налични за избрания чат.
 4. Whatsapp за действие на iphone достъпно за всеки диалог

 5. След това действаме в зависимост от желания резултат:
  • Избираме "Изчистване на чата", ако целта е да изтриете всички съобщения, изпратени и получени като част от разговора, но самият диалог трябва да остане достъпен от раздела "Чатове" в WattsAap, за да обменя информация в бъдеще. На следващия екран докоснете "Изтриване на всички съобщения" .
  • WhatsApp за iPhone изтрива всички съобщения в диалога от менюто за чат

  • Докоснете "Изтриване на чат", ако планирате да унищожите съобщенията и файловете от кореспонденцията, както и да премахнете диалоговото заглавие от тези, налични в раздела "Чатове" . След това потвърждаваме заявката на куриера, като отново кликнете върху "Изтриване на чата" в долната част на екрана.
  • WhatsApp за iPhone премахва чат от менюто за диалогови прозорци

Цялата кореспонденция

По-горе описаните методи за унищожаване на кореспонденция чрез WhatsApp включват премахването на отделни съобщения или разговори с конкретни събеседници в тяхната цялост. Въпреки това, понякога е необходимо да изтриете от телефона абсолютно цялата информация, получена и получена чрез незабавния пратеник. Тази функция в приложението клиент за iOS също е на разположение.

 1. След като отворите пратката и докоснете съответната икона в долния десен ъгъл на екрана, отидете в "Настройки" WhatsApp. В списъка, който се показва, изберете елемента "Чатове" .
 2. WhatsApp за преход към iOS към настройки за изтриване на цялата кореспонденция в Messenger

 3. След това кликнете върху името на една от функциите:
  • "Изчистване на всички разговори" - за изтриване на всички съобщения от всички разговори, създавани някога.
  • WhatsApp за iOS за изтриване на съобщения от всички съществуващи разговори

  • "Изтриване на всички разговори" - да се унищожат не само съдържанието на диалоговите прозорци, но и техните собствени. С този избор VatsAp ще се върне в държавата, сякаш е стартиран за първи път, т.е. в съответната секция не може да се намери чат.
  • WhatsApp за iOS изтрива всички разговори от пратката едновременно

   Както може да се види в екранните картички по-горе, за да потвърдите стартирането на процедурата за премахване на абсолютно цялата кореспонденция в WhatsApp, ще трябва да въведете телефонния номер, използван като идентификатор в Messenger, и след това да кликнете върху "Clear / delete all chats" .

Windows

Въпреки факта, че Какво за PC не може да функционира автономно, без клиентът да е инсталиран в мобилното устройство, възможността за изтриване на отделни съобщения и чатове е напълно налице в приложението, макар и малко ограничено в сравнение с Android и IOS.

Как да изтриете чат в WhatsApp за Windows

Метод 1: Изтриване на съобщения

За да изтриете отделно съобщение в диалога, трябва да изпълните три прости стъпки.

 1. Стартираме Vatsap за персонален компютър, отидете в диалога, преместете курсора на мишката върху съобщението, което ще бъде изтрито. Веднага щом това бъде направено, в горния десен ъгъл на областта с получената или изпратена информация ще се появи вид на стрелка надолу, на която трябва да кликнете.
 2. WhatsApp за Windows се обажда в менюто за действие, налично за съобщението

 3. В менюто, което се отваря, изберете елемента "Изтриване на съобщението" .
 4. WhatsApp за Windows от менюто Изтриване на съобщението

 5. Кликнете върху "DELETE FROM ME" в прозореца на прозореца на пратката.
 6. WhatsApp за Windows потвърждение за изтриване на съобщението от чата

 7. След потвърждаване на намерението да изтриете отделна кореспонденция, съобщението ще изчезне от историята на чата.
 8. Съобщението WhatsApp for Windows е премахнато

Метод 2: Изтрийте диалоговите прозорци

За да унищожите целия разговор с друг участник на WhatsApp чрез клиентския интерфейс на клиента на Windows, направете следното.

 1. Кликнете с десния бутон върху диалоговото заглавие в лявата част на прозореца WattsAn, за да отворите менюто за действие. След това кликнете върху "Изтриване на чата" .
 2. WhatsApp за Windows се обажда в менюто за действие за чат

 3. Потвърждаваме необходимостта от унищожаване на информация, като кликнете върху "DELETE" в прозореца за заявки.
 4. Whatsapp за Windows чат изтриване потвърждение

 5. При завършване на процедурата заглавието на ненужния диалог ще изчезне от списъка, наличен в пратката за компютъра, както и от списъка на "главното" приложение WhatsApp, инсталирано на мобилното устройство.
 6. WhatsApp за Windows чат е премахнато от Messenger

заключение

В тази статия научихте как в WhatsApp можете да изтриете всички или отделни съобщения, да изчистите или напълно да изтриете разговорите, както и да се отървете от няколко или всички разговори наведнъж. Независимо от това, което устройство, в което работи операционната система, използваща пратката, благодарение на инструкциите, които предлагаме, лесно можете да постигнете желания резултат.