Видео разговорите са много популярен тип комуникация за днес, защото е много по-интересно да общувате с един събеседник, когато го видите. Но не всички потребители могат да използват тази функция, защото не могат да включат уеб камерата. Всъщност няма нищо сложно и в тази статия ще намерите подробни инструкции как да използвате уеб камера на лаптоп.

Включете уеб камерата в Windows 8

Ако сте сигурни, че видеокамерата е свързана, но поради някаква причина не можете да я използвате, най-вероятно просто не сте създали лаптопа, за да работите с него. Свързването на мрежата ще бъде същото, независимо дали е вградено или преносимо.

Моля, обърнете внимание!
Преди да направите нещо, уверете се, че имате най-новата версия на софтуера, който трябва да използвате. Можете да го изтеглите на официалния сайт на производителя или просто да използвате специална програма (например, DriverPack Solution ).

Прочетете още: Как да актуализирате драйвера на вашия компютър

В Windows 8 не можете просто да включите и включите уеб камерата: за това трябва да използвате програма, която извиква устройството. Можете да използвате стандартни инструменти, допълнителен софтуер или уеб услуга.

Метод 1: Използване на Skype

За да създадете уеб камера, с която да работите скайп , стартирайте програмата. В панела отгоре, потърсете елемента "Инструменти" и отидете на "Настройки" . След това отворете раздела "Видео настройки" и изберете желаното устройство в елемента "Избери уеб камера" . Сега, когато правите видео разговори в Skype, изображението ще бъде излъчено от избрания от вас фотоапарат.

Изберете камера в Skype

Прочетете още: Как да конфигурирате камерата в Skype

Метод 2: Използване на уеб услуги

Ако искате да работите с камерата в браузър с уеб услуга, няма нищо прекалено сложно. Придвижете се до желания сайт и веднага щом услугата достъпи до уеб камерата, ще бъдете помолени да упълномощите устройството да бъде използвано. Кликнете върху съответния бутон.

Windows 8 Използване на камерата на сайта

Метод 3: Използване на редовни средства

Windows също има специална програма, която ви позволява да записвате видео или да правите снимка от уеб камера. За да направите това, просто отидете в "Старт" и в списъка с приложения, намерете "Камера" . За удобство използвайте Търсене.

Windows 8 Камера

По този начин научихте какво да направите, ако уеб камерата на лаптоп, работещ под Windows 8, не работи. Между другото, тази инструкция е еднаква за другите версии на тази операционна система. Надяваме се, че можем да ви помогнем.