Google Play Store е единственият официален магазин за приложения за устройства с операционна система Android. В този случай не всеки знае, че можете да влезете в него и да получите достъп до повечето от основните функции не само от мобилно устройство, но и от компютър. В днешната статия ще говорим за това.

Влезте в Play Market на компютъра

Има само две възможности за посещение и по-нататъшно използване. Play Магазин на компютър, и един от тях предполага пълна емулация не само на самия магазин, но и на средата, в която ще се използва. От вас зависи да изберете кой от тях, но преди всичко си струва да се запознаете с представения по-долу материал.

Метод 1: Браузър

Версията на Google Play Магазин, до която можете да получите достъп от компютър, е редовен уебсайт. Следователно можете да я отворите всеки браузър , Най-важното е да имате под ръка подходяща връзка или да знаете за други опции. Ще разкажем за всичко.

Отидете в Google Play Магазин

 1. Използвайки горепосочената връзка, веднага ще се озовете на главната страница на Google Play Market. Може да се наложи да влезете в него , т.е. да влезете със същия профил Google който се използва с мобилно устройство с андроид ,
  Влезте в уеб сайта на Google Play Магазин от компютър

  Вижте също: Как да влезете в профила си в Google

 2. За да направите това, посочете потребителското име (телефон или имейл адрес ) и кликнете върху „Напред“ ,

  Въведете телефона или имейл адреса си, за да влезете в Google Play Store от компютъра си

  и след това въведете паролата, отново натиснете “Next” за потвърждение.

 3. Посочете парола за профила, за да получите достъп до Google Play Store от компютър

 4. Наличието на иконата на профила (аватар), ако има такава, е била инсталирана преди това, вместо бутона за влизане и ще сигнализира за успешното оторизиране в магазина за приложения.

Успешното оторизиране в Google Play Market се извършва от компютър

Не всички потребители знаят, че чрез уеб версията на Google Play Market можете да инсталирате приложения и на смартфон или таблет, стига да са свързани с един и същ профил в Google. Всъщност работата с този магазин на практика не се различава от подобно взаимодействие на мобилно устройство.

Намерете и инсталирайте приложение от Google Play Store от компютъра си

Вижте също: Как да инсталирате приложения на Android от компютър

В допълнение към директната връзка, която, разбира се, не е винаги под ръка, можете да влезете в Google Play Market от всяко друго уеб приложение на Good Corporation. Изключението в този случай е само YouTube ,

 • На страницата на която и да е от услугите на Google, кликнете върху бутона "Всички приложения" (1) и след това върху иконата "Play" (2).
 • Преминаване от всяко приложение на Google към Google Play Магазин от компютър

 • Същото може да се направи от началната страница на Google или директно от страницата за търсене.
 • Прехвърляне от началната страница на Google към Google Play Store от компютъра

  За да имате винаги достъп до Google Play Market от компютър или лаптоп, просто го запазете в браузъра си.

Запомнете браузъра на уебсайта на Google Play Магазин от компютър
Вижте също: Как да добавите сайт към отметките на браузъра

Вече знаете как да получите достъп до сайта на Play Market от компютър. Ще говорим за друг начин за решаване на този проблем, който е много по-труден за изпълнение, но дава много приятни предимства.

Метод 2: Android Emulator

Ако искате да използвате на компютъра всички функции и функции на Google Play Market в същата форма, в която те са достъпни в средата на Android, а уеб версията не ви подхожда по някаква причина, можете да инсталирате емулатор на тази операционна система , Фактът, че такива софтуерни решения са, как да ги инсталирате, а след това да получат пълен достъп не само до магазина за приложения от Google, но и до цялата ОС, ние вече сме разказвали в отделна статия на нашия сайт, която препоръчваме да прочетете.

Приложението Google Play в раздела за системни приложения на програмата BlueStacks

Още подробности:
Инсталиране на Android емулатор на компютър
Инсталиране на Google Play Market на компютъра ви

заключение

В тази кратка статия научихте как да ползвате Google Play Магазин от компютър. За да направите това с помощта на браузър, просто като посетите уебсайта или се "уморите" с инсталирането и конфигурирането на емулатора, решете сами. Първият вариант е по-прост, но вторият предоставя много повече възможности. Ако все още имате въпроси относно разглежданата от нас тема, добре дошли в коментарите.