Метод 1: Услуга Google Maps

Съвременните технологии, онлайн услуги и приложения правят голяма вероятност да бъде намерено изгубено мобилно устройство. Основното условие е той да бъде включен. Прочетете повече за това в отделна статия.

Повече информация: Намиране на Android смартфон

Намерете захранвано на Android устройство

Изключен телефон губи комуникация с мобилни кули, достъп до интернет и GPS сигнал, който може да помогне за проследяването му. Остава само да се опитаме да определим последното му местоположение преди изключване с помощта на функцията "Хронология" Услуга Google Maps. Но за това трябва да бъдат изпълнени определени условия:

Можете да разберете къде е бил телефонът, преди да бъде изключен с помощта на компютър или друг смартфон и набор от приложения на Google Maps.

Компютър

Отидете на онлайн услугата Google Maps

 1. Отворете услугата Google Maps в браузъра на вашия компютър и кликнете върху иконата "Меню" под формата на три ивици.
 2. Влизане в менюто на Google Maps на компютър

 3. Отиваме в раздела "Хронология".
 4. Влизане в секцията с хронологията на Google Maps на компютър

 5. Ако История на местоположенията е включено на изгубеното устройство, то ще бъде споменато в долната част на екрана.
 6. Достъп до История на местоположенията на Google Maps на компютър

 7. В горната част на страницата изберете датата, когато смартфонът е загубен. Маршрутът на пътуване през този ден ще бъде показан по-долу.
 8. Показване на маршрута в Google Maps на компютър

 9. Под картата се показва скала, по която можете да разберете през кой период от време сте били на определено място.

  Показване на лентата за местоположение в Google Maps на компютър

  Ако местоположенията не са точни, можете да ги коригирате. За да направите това, кликнете върху произволно място и потърсете правилното място в списъка.

 10. Регулиране на скалата за местоположение в Google Maps на компютър

Мобилно устройство

 1. Отворете приложението Google Maps. Ако телефонът е на някой друг, ние ще влезем под нашия акаунт. Докоснете иконата на потребителя и изберете "Хронология".
 2. Влизане в секцията за времевата линия на Google Maps на Android

 3. В раздела "Ден" щракнете върху иконата на календара в горната част на екрана и изберете желаната дата.
 4. Избор на дата в Google Maps на Android

 5. Приложението ще покаже маршрутите, изминати през този ден, както и лента за местоположение, показваща времето и разстоянието.
 6. Показване на лента за маршрут и местоположение в Google Maps на Android

Няма гаранция, че ще бъде намерено устройство с Android въз основа на получените данни, но тази информация значително ще увеличи шансовете за търсене.

Метод 2: Клетъчен оператор

Мобилните оператори имат възможност да намерят изгубено устройство с Android. С помощта на клетъчни кули и данни от SIM картата те могат да определят последното местоположение на изключения телефон. Не е факт, че те ще направят това, но можете да опитате.

Обадете се на службата за поддръжка и изяснете какви документи и данни трябва да предоставят за това. Обикновено се нуждаете от паспорт, договор, съставен при закупуване на SIM карта, и IMEI код. Това е уникален номер, който идентифицира мобилно устройство и се използва за проверка на неговата автентичност. Как да разберете IMEI устройствата с Android е написано в отделна статия.

Повече информация: Как да разберете IMEI на смартфон с Android

Проверка на IMEI на устройство с Android

Ако телефонът ви е наистина важен, не забравяйте да подадете полицейски доклад. Много потребители са върнали своите устройства по този начин. Ако започнат да търсят, процесът ще върви много по-бързо. Мобилният оператор едва ли ще откаже на служителите на реда. Освен това устройството винаги ще бъде под контрол, така че може да бъде намерено дори след няколко месеца.