Популярността на канала се характеризира не само с броя на възгледите, но и с броя на абонатите. За дадена марка можете да получите бутон от Google, като започнете от 100 000 абонати по проекта си. Трудно е да се създаде канал, но има няколко доказани методи, които могат да привлекат много повече хора за кратко време.

Как да наемат абонати в YouTube

На първо място, важно е да запомните, че винаги ще имате собствена аудитория, ако правите добър продукт, най-важното е, че сте забелязани. Но за да ускорите процеса на популяризиране, трябва да положите определени усилия и да използвате няколко метода, които ще помогнат в това.

Искания и препратки към присъединяването към канала

Това може да изглежда като просия, но методът работи. Във вашите видеоклипове можете да кажете на зрителите да натиснат бутона "Абониране" . Но е много по-ефективно да добавите бутон "Абониране" в края на видеоклипа си.

Бутон за абониране за видеоклип в YouTube

Можете да го направите във видео редактора на страницата си.

Прочетете повече: Добавете бутона "Абониране" към видеоклипа в YouTube

Коментирайки други видеоклипове

Трябва само да изберете видеоклип, който ви харесва и съответства на темата за вашия канал, и да напишете коментар там.

Коментирайки видеоклиповете в YouTube

Потребителите ще го прочетат и вероятно ще кликнат върху вашия аватар и ще видят вашето съдържание. Методът е достатъчно прост, но в същото време е ефективен, за да популяризирате канала си.

Взаимно сътрудничество

Всичко е много просто. Потърсете канал, който е близо до темата ви. Това може да е Vkontakte група или някой сайт. Съвпадение със собственика и предлагане на взаимна реклама или добавяне към "Интересни канали" .

Интересни канали в YouTube

Също така можете да се споразумеете за създаването на съвместни видеоклипове, ако темите са много близки. По този начин е възможно да наберете абонати за кратко време.

Ред за реклама

Почти всички популярни блогъри се съгласяват да рекламират нещо. Но за това трябва да платите. Също така можете да поръчате реклами директно от YouTube, докато тя ще се излъчва само на аудиторията, която най-много се интересува от съдържанието ви. Така че можете да станете популярни за кратко време.

Прочетете още: Видове реклами в YouTube и техните разходи

Това са основните опции за това как можете да привлечете нова аудитория към канала си. Разбира се, можете да използвате услугите на трети страни, но без последствия ще можете да вятървате само гледните точки, а за измама на абонати можете да получите забрана. Също така, можете да изпращате спам в частни съобщения до потребителите, но малко хора реагират на това. Всичко зависи от вас и колко искате да развиете в този бизнес. Ако наистина искате, тогава трябва да работите упорито и всичко останало ще дойде с времето.